Čokoládové vánoční cukroví – sváteční orgasmus

Také patříte k vášnivým čokoholikům, kteří nedokážou žít bez čokolády?

Už jste někdy ochutnali čokoládové vánoční cukroví?

Chcete své přátele a příbuzné překvapit něčím nečekaným?

Dá se říci, že každý rok se v některých domácnostech pečou stejné druhy cukroví, jako oblíbené linecké, vanilkové rohlíčky, tmavé či světlé pracny a k tomu se přidávají také nepečené druhy vánočního cukroví. Proč to aspoň jeden rok nezkusit trochu osvěžit a přidat další druh v podobě čokoládového vánočního cukroví.

Čokoláda je podle některých studií velmi zdravá, samozřejmě myslíme tu, která je nadupaná kakaem (70 % a více), ale také působí jako účinné afrodiziakum. Na Vánoce jí nejčastěji konzumujeme ve formě vánočních figurek, které se buď zavěsí na stromeček, nebo jen naaranžují na sváteční stůl, třeba v míse nebo klasickém trojitém talíři na cukroví.

Neváhejte a vyrobte si jeden z 3 druhů vánočního cukroví z čokolády, které jsme si pro vás dovolili připravit. Jsou to jednoduché recepty, které zvládne i úplný začátečník. Výsledek bude stát za to a vy prožijete pravý čokoládový orgasmus.

Čokoládové cukroví vykrajované

Zdroj: toprecepty.cz

Čím více čokolády, tím větší orgie! Dopřejte si něco mimořádného a upečte si toto jednoduché vykrajované cukroví, které vám díky své chuti přímo exploduje v puse.

Co budete na čokoládové cukroví potřebovat?
  • 30 dkg hladké mouky
  • 1/4 čajové lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • 12 dkg moučkového cukru
  • 15 dkg másla
  • 3 žloutky
  • 15 dkg nahrubo nasekané čokolády (hořká, na vaření nebo může být i mléčná)
  • 1/4 lžičky skořice
  • Špetka citronové kůry (čerstvá nebo sušená)

Na dohotovení:

  • pikantní marmeláda
  • čokoládová poleva
  • zdobení podle fantazie
Mouku, kypřící prášek a moučkový cukr prosejte do mísy, přidejte ostatní suroviny a vypracujte hladké těsto, které dejte na hodinku až dvě odpočinout do ledničky.

Potom těsto vyválejte na zhruba 0,5 cm silný plát, vykrájejte různé tvary, ale vždy tak, aby vám vyšel sudý počet kvůli slepování. Přendejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte v troubě vyhřáté na 170°C dorůžova (pokud si nejste jisti, můžete jeden kousek na plechu vždy propíchnout špejlí, abyste věděli, jestli už cukroví vyndat).

Upečené nechte vychladnout a poté slepujte pikantní marmeládou vždy dva stejné tvary k sobě. Nakonec polijte nebo potřete čokoládovou polevou a ozdobte podle vlastní fantazie. Někdo dává čokoládové lupínky, cukrové zdobení, nasekané oříšky atd.

Čokoládové stromečky

Zdroj: idnes.cz

Vykrajované cukroví frčí v jakékoliv podobě a to čokoládové obzvlášť. Když ho navíc připravíte v čistě vánočním motivu, kterým stromeček rozhodně je, pak je to dokonalé.

Co budete na čokoládové stromečky potřebovat?
  • 350 g hladké mouky
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 vejce
  • 1 polévková lžíce kakaa
  • 70 g cukru moučka
  • 80 g hořké čokolády
  • mléko podle potřeby

Na obalení: moučkový cukr se skořicí

Jako již tradičně je dobré nejdříve prosít mouku s moučkovým cukrem do mísy, pak přidejte nastrouhanou hořkou čokoládu, kakao, vanilkový cukr, vejce a postupně vypracujte hladké těsto přidáváním mléka. Vždy přilijte jen trochu, zapracujte a teprve poté když tak můžete přidat, aby nebylo těsto moc měkké nebo nedej bože řídké.

Jakmile je těsto pěkně hladké, dejte ho na vál a vyválejte na 4 milimetry silný plát, ze kterého vykrájejte vánoční stromečky. Samozřejmě, že když takovou formičku na vykrajování nemáte, použijte zkrátka takový tvar, co máte po ruce.

Plech vyložte pečícím papírem a naskládejte na něj připravené tvary. Vložte do trouby předehřáté na 170°C a nechte péct zhruba 12 minut (záleží, jakou máte troubu) dorůžova. Hned jak cukroví vyjmete z trouby, tak ho ještě horké obalte ve směsi moučkového cukru se skořicí. Nechte vychladnout a pak teprve můžete cukroví uložit.

Vánoční čokoládové pralinky – nepečené cukroví

Zdroj: bozskerecepty.sk

Kromě hořké čokolády nebo té na vaření, můžete vykouzlit vynikající cukroví také z té mléčné, která má svou specifickou a velmi lahodnou chuť.

Co budete na vánoční čokoládové pralinky potřebovat?
  • 250 ml smetany ke šlehání (minimálně 30 %)
  • 160 g mléčné čokolády
  • 60 g mletých lískových ořechů (nebo mandlí)
  • 1 lžíce kakaa
  • 3 polévkové lžíce rumu (někdo dává Amaretto)

Na obalení: 50 g hořké čokolády a 50 g mléčné čokolády

    Jak čokoládové pralinky připravit?

    • Do kastrůlku nalijte smetanu a nechte na mírném ohni přejít varem.
    • Přidejte na kousky nalámanou čokoládu a nechte rozpustit, aby vznikla jednotvárná hmota, která se nechá chvíli vychladnout.
    • Zatímco smetana chladne, smíchejte ořechy (mandle) s cukrem, kakaem i rumem a přidejte do vychladlé čokoládové hmoty. Důkladně promíchejte a uložte do lednice, kde nechte odpočinout do druhého dne.
    • Další den hmotu vyndejte a lžičkou nebo rukou odebírejte kousky, ze kterých budete tvořit kuličky ve stejné velikosti.
    • Každou kuličku obalte ve směsi hořké a mléčné čokolády, které si ještě předtím nastrouhejte na jemném struhadle.
    • Jestliže je hmota moc řídká, naberte ji lžičkou, rovnou obalte v čokoládě a až pak tvarujte kuličky.
    • Pralinky naskládejte do krabičky a uložte do lednice.
    Poznámka: správně se tato hmota nazývá ganache a je charakteristická tím, že má tzv. ledový efekt.

    Jaká kouzla umíte s čokoládou vy? Mrkněte také na cukroví z ovesných vloček, rozhodně stojí za pozornost.

    Čokoládové vánoční cukroví – sváteční orgasmus
    Líbil se Vám článek?

    Napsat komentář

    Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *