Vynikající recepty na vánoční nutellové cukroví. Po tomto druhu se jen zapráší!

Tipnete si, kdy se nutellový krém začal poprvé vyrábět?

Bylo to roku 1946, ovšem tehdejší Nutella měla trochu jinou podobu – místo natírání se krájela a pokládala na chleba.

Nutella obsahuje celkem dost prospěšných látek našemu tělu – bílkoviny, železo, vlákninu a vápník.

Upečte si vynikající recepty na čokoládové vánoční cukroví, které potěší každý mlsný jazýček.

Vánoční nutellové cukroví zbožňují hlavně děti!

Rohlíčky z Nutelly

Vánoční rohlíčky z Nutelly jsou skvělou alternativou, pokud vás již klasické  rohlíčky omrzely.

Budete potřebovat:

  • 300 g hladké mouky
  • 200 g Nutelly
  • 100 g másla
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • 1 vejce
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • ½ kávové lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • špetka soli

Postup přípravy:

  • Nutellu, cukr a máslo utřete dohromady.
  • Poté přidejte vejce, vanilkový cukr, sůl a dobře promíchejte.
  • Nakonec do směsi přimíchejte prosátou mouku a kypřící prášek do pečiva.
  • Vytvořte hutné nelepivé těsto, které vložte na 2 hodiny do lednice.
  • Poté si rozehřejte troubu na 180 stupňů.
  • Z těsta pokojové teploty tvořte malé rohlíčky, které skládejte na plech vyložený pečícím papírem.
  • Pečte na 180 stupňů do doby, než rohlíčky začnou růžovět a vonět – hlídejte je, doba pečení závisí od druhu trouby.
  • Nechte je chvíli vychladnout a poté je obalte v moučkovém cukru.
  • Skladujte v chladnu a temnu.
nutellové rohlíčky obalené v moučkovém cukru

Linecké cukroví s Nutellou

Obměňte linecké cukroví plněné marmeládou vánočním lineckým cukrovím z Nutelly.

Budete potřebovat:

  • ¼ kg změklého másla (Hera)
  • 150 g mletého cukru
  • 4 žloutky
  • 500 g hladké mouky
  • citronová nastrouhaná kůra

Postup přípravy:

  • Všechny ingredience smíchejte dohromady tak, aby vzniklo nelepivé těsto.
  • Hotové těsto vložte přes noc do lednice.
  • Další den vyválejte z těsta plát asi 3-5 milimetrů silný a vykrajujte požadované tvary.
  • Pečte při teplotě 170 stupňů do doby, než cukroví začne růžovět.
  • Vychladlé cukroví slepujte Nutellou – vždy dva kusy k sobě.
  • Skladujte v chladném a tmavém místě.
linecká kolečka slepená Nutellou
Zdroj foto: https://www.tasteofhome.com

Nutellové pralinky s kokosem

Pro příznivce velmi jednoduchého a rychlého vánočního cukroví jsou nutellové pralinky ideální variantou.

Budete potřebovat:

  • 150 g jemně nastrouhaného kokosu
  • 50 g cukru krystal
  • 1 vejce
  • 160 g Nutelly

Postup přípravy:

  • Nejdříve si odvažte 90 g kokosu, které smíchejte s vejcem a cukrem.
  • Vytvarujte z této směsi kuličky, které vložte na 4 minuty do trouby.
  • Takto připravené kuličky rozpulte, vytvořte uvnitř důlek, který naplňte Nutellou.
  • Posléze obě půlky kuličky k sobě zase zpátky přitiskněte – Nutellou se slepí.
  • Kuličky dejte ztuhnout do lednice.
  • Připravte si vodní lázeň, ve které nechte rozpustit 100 g Nutelly.
  • Jakmile je Nutella tekutá, začněte v ní obalovat kuličky.
  • Obalené kuličky dejte zpět na 30 minut do lednice a posléze je obalte v kokosu.
  • Uchovávejte v po celou dobu v lednici.
nutellové pralinky obaleny v kokosu
Zdroj foto: https://plantydelights.com/

Lahodné krémy z Nutelly

Krémy z Nutelly můžete využít jak na náplň vánočního cukroví, tak do různých řezů či dortů.

Čokoládový krém s Nutellou

Mezi vynikající náplně do vánočního cukroví patří jednoznačně tento čokoládový krém.

Budete potřebovat:

  • 2 balíčky čokoládového pudinku
  • 0,5 l mléka
  • 2 polévkové lžíce cukru krupice
  • 4 polévkové lžíce Nutelly
  • 5 kostek hořké čokolády
  • 350 g másla
  • 4 polévkové lžíce moučkového cukru

Postup přípravy:

  • Nejdříve si uvařte pudink z mléka a cukru krupice.
  • Do horkého hotového pudinku přidejte Nutellu a kostky čokolády.
  • Směs míchejte do doby, dokud se Nutella a čokoláda zcela nerozpustí.
  • Nakonec nechte vychladnout – aby se nevytvořil škraloup, občas promíchněte.
  • Mezitím, než krém vychladne, vyšlehejte máslo s moučkovým cukrem.
  • Nakonec všechny směsi smíchejte dohromady v jemný krém.
  • Cukroví plněné krémem uchovávejte v lednici.

Nutellový krém s vaječným koňakem

Krém s alkoholem je vždy velmi lahodný, ale také hlavně jednoduchý.

Budete potřebovat:

  • 250 g Nutelly
  • 100 g másla
  • 2 polévkové lžíce vaječného likéru

Postup přípravy:

  • Nejdříve si z lednice vytáhněte máslo, aby mělo při jeho zpracování pokojovou teplotu.
  • Do misky vložte měkké máslo, Nutellu a vaječný likér.
  • Všechny ingredience společně ušlehejte, aby vám vznikl jemný a nadýchaný krém.
  • Skladujte v lednici.

Věříme, že jsme vám navodili chuť na některý z receptů na vánoční cukroví, který okouzlí členy rodiny i známé.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.