Inspirace na vynikající vánoční nutellové cukroví: ochutnejte!

Tipnete si, kdy se nutellový krém začal poprvé vyrábět?

Bylo to roku 1946, ovšem tehdejší Nutella měla trochu jinou podobu – místo natírání se krájela a pokládala na chleba.

Nutella obsahuje celkem dost prospěšných látek našemu tělu – bílkoviny, železo, vlákninu a vápník.

Upečte si vynikající recepty na čokoládové vánoční cukroví, které potěší každý mlsný jazýček.

Vánoční nutellové cukroví zbožňují hlavně děti!

Rohlíčky z Nutelly

Vánoční rohlíčky z Nutelly jsou skvělou alternativou, pokud vás již klasické  rohlíčky omrzely.

Budete potřebovat:

  • 300 g hladké mouky
  • 200 g Nutelly
  • 100 g másla
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • 1 vejce
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • ½ kávové lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • špetka soli

Hledáte vánoční dárek? Vyzkoušejte náš vyhledávač dárků!

Postup přípravy:

  • Nutellu, cukr a máslo utřete dohromady.
  • Poté přidejte vejce, vanilkový cukr, sůl a dobře promíchejte.
  • Nakonec do směsi přimíchejte prosátou mouku a kypřící prášek do pečiva.
  • Vytvořte hutné nelepivé těsto, které vložte na 2 hodiny do lednice.
  • Poté si rozehřejte troubu na 180 stupňů.
  • Z těsta pokojové teploty tvořte malé rohlíčky, které skládejte na plech vyložený pečícím papírem.
  • Pečte na 180 stupňů do doby, než rohlíčky začnou růžovět a vonět – hlídejte je, doba pečení závisí od druhu trouby.
  • Nechte je chvíli vychladnout a poté je obalte v moučkovém cukru.
  • Skladujte v chladnu a temnu.
nutellové rohlíčky obalené v moučkovém cukru

Linecké cukroví s Nutellou

Obměňte linecké cukroví plněné marmeládou vánočním lineckým cukrovím z Nutelly.

Budete potřebovat:

  • ¼ kg změklého másla (Hera)
  • 150 g mletého cukru
  • 4 žloutky
  • 500 g hladké mouky
  • citronová nastrouhaná kůra

Postup přípravy:

  • Všechny ingredience smíchejte dohromady tak, aby vzniklo nelepivé těsto.
  • Hotové těsto vložte přes noc do lednice.
  • Další den vyválejte z těsta plát asi 3-5 milimetrů silný a vykrajujte požadované tvary.
  • Pečte při teplotě 170 stupňů do doby, než cukroví začne růžovět.
  • Vychladlé cukroví slepujte Nutellou – vždy dva kusy k sobě.
  • Skladujte v chladném a tmavém místě.
linecká kolečka slepená Nutellou
Zdroj foto: https://www.tasteofhome.com

Nutellové pralinky s kokosem

Pro příznivce velmi jednoduchého a rychlého vánočního cukroví jsou nutellové pralinky ideální variantou.

Budete potřebovat:

  • 150 g jemně nastrouhaného kokosu
  • 50 g cukru krystal
  • 1 vejce
  • 160 g Nutelly

Postup přípravy:

  • Nejdříve si odvažte 90 g kokosu, které smíchejte s vejcem a cukrem.
  • Vytvarujte z této směsi kuličky, které vložte na 4 minuty do trouby.
  • Takto připravené kuličky rozpulte, vytvořte uvnitř důlek, který naplňte Nutellou.
  • Posléze obě půlky kuličky k sobě zase zpátky přitiskněte – Nutellou se slepí.
  • Kuličky dejte ztuhnout do lednice.
  • Připravte si vodní lázeň, ve které nechte rozpustit 100 g Nutelly.
  • Jakmile je Nutella tekutá, začněte v ní obalovat kuličky.
  • Obalené kuličky dejte zpět na 30 minut do lednice a posléze je obalte v kokosu.
  • Uchovávejte v po celou dobu v lednici.
nutellové pralinky obaleny v kokosu
Zdroj foto: https://plantydelights.com/

Lahodné krémy z Nutelly

Krémy z Nutelly můžete využít jak na náplň vánočního cukroví, tak do různých řezů či dortů.

Čokoládový krém s Nutellou

Mezi vynikající náplně do vánočního cukroví patří jednoznačně tento čokoládový krém.

Budete potřebovat:

  • 2 balíčky čokoládového pudinku
  • 0,5 l mléka
  • 2 polévkové lžíce cukru krupice
  • 4 polévkové lžíce Nutelly
  • 5 kostek hořké čokolády
  • 350 g másla
  • 4 polévkové lžíce moučkového cukru

Postup přípravy:

  • Nejdříve si uvařte pudink z mléka a cukru krupice.
  • Do horkého hotového pudinku přidejte Nutellu a kostky čokolády.
  • Směs míchejte do doby, dokud se Nutella a čokoláda zcela nerozpustí.
  • Nakonec nechte vychladnout – aby se nevytvořil škraloup, občas promíchněte.
  • Mezitím, než krém vychladne, vyšlehejte máslo s moučkovým cukrem.
  • Nakonec všechny směsi smíchejte dohromady v jemný krém.
  • Cukroví plněné krémem uchovávejte v lednici.

Nutellový krém s vaječným koňakem

Krém s alkoholem je vždy velmi lahodný, ale také hlavně jednoduchý.

Budete potřebovat:

  • 250 g Nutelly
  • 100 g másla
  • 2 polévkové lžíce vaječného likéru

Postup přípravy:

  • Nejdříve si z lednice vytáhněte máslo, aby mělo při jeho zpracování pokojovou teplotu.
  • Do misky vložte měkké máslo, Nutellu a vaječný likér.
  • Všechny ingredience společně ušlehejte, aby vám vznikl jemný a nadýchaný krém.
  • Skladujte v lednici.

Věříme, že jsme vám navodili chuť na některý z receptů na vánoční cukroví, který okouzlí členy rodiny i známé.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.