Jaké jsou nejoblíbenější polevy na vánoční cukroví?

Také maté své nejoblíbenější polevy na vánoční cukroví?

Dokážete si představit slepované cukroví s polevou, ale bez správné polevy?

Máte oblíbenou vánoční polevu? Dáváte přednost čokoládové nebo citronové?

Pečení vánočního cukroví je oblíbený rituál, který dodržujeme každý rok. Pokud má být cukroví dokonalé, je potřeba dodržet všechny zásadní postupy. To znamená, správné suroviny na těsto, které dobře zpracujeme i upečeme, ideální náplň nebo zdobení a samozřejmě také příprava nejlepší polevy na vánoční cukroví.

Třeba linecká kolečka se můžou konzumovat jen tak obyčejně slepené marmeládou, ale když se pocukrují, chutnají lépe. Ovšem úplně nejlepší jsou potřené čokoládovou polevou. To samé platí i u ostatních druhů cukroví a polev, bez ohledu na to, jestli je citronová, žloutková a podobně.

Jaké můžete připravit polevy na vánoční cukroví?

Pojďme se teď společně podívat na to, jaké jsou nejoblíbenější a také nejlepší polevy na vánoční cukroví, které zvládne vyrobit úplně každý. Jsou jednoduché, lahodné a velmi chutné.

Citronová poleva

Zdroj: noveinspirace.cz
Co budete na citronovou polevu potřebovat?
  • 150 g cukru moučkového
  • 2 lžíce čerstvé citrónové šťávy
  • 2 lžíce horké vody
Cukr dejte do misky, přidejte citronovou šťávu a třete, pak přidejte horkou vodu a míchejte tak dlouho, až dokud není směs hustá, bílá a má pěkný lesk. Jestliže bude poleva příliš hustá, přidejte trochu vroucí vody na rozředění.

Cukrová poleva s příchutí ovoce

Zdroj: magdapece.wordpress.com
Co budete na cukrovou polevu potřebovat?
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 2 lžíce ovocné zavařeniny (skvělá je jahodová, meruňková nebo rybízová)
  • 2 lžíce vroucí vody
Do misky prosejte moučkový cukr, přilijte citronovou šťávu, přidejte zavařeninu a důkladně míchejte. Pak do směsi vlijte vroucí vodu a třete dohladka. Hotová poleva musí být lesklá.

Kakaová poleva s medem:

Zdroj: toprecepty.cz
Co budete na kakaovou polevu potřebovat?
  • 40 g 100% ztuženého pokrmového tuku
  • 1 lžíce medu
  • 100 g kakaa
V kastrůlku rozehřejeme stoprocentní tuk, přidáme med a práškové kakao. Všechny přísady pak důkladně prošleháme pomocí elektrických metliček. Cukroví se pak namáčí do polevy, dokud je ještě teplá.

Čokoládová poleva – rychlá verze

Co budete na čokoládovou polevu potřebovat?
  • 100 g čokolády na vaření
  • 2 lžíce 100% ztuženého pokrmového tuku
Čokoládu rozlámete na malé kousky do misky, vložte do vodní lázně a za stálého míchání rozehřejte. Přidejte nakrájený ztužený tuk a společně třete tak dlouho, až se obě suroviny spojí a poleva bude hladká. Ještě teplou polevu ihned rozetřete na cukroví.

Kávová poleva

Zdroj: promaminky.cz
Co budete na kávovou polevu potřebovat?
  • 2 bílky
  • 300 g moučkového cukru
  • 1 lžíce čerstvé citrónové šťávy
  • 1 lžíce mleté kávy
  • 2 lžíce vroucí vody
Bílky dejte do misky, přidejte moučkový cukr, citronovou šťávu a společně utřete dohladka. Poté spařte kávu vroucí vodou, vmíchejte do bílkové polevy a třete tak dlouho, dokud nebude směs naprosto hladká.

 

Karamelová poleva

Zdroj: nejrecept.cz
Co budete na karamelovou polevu potřebovat?
  • 2 bílky
  • 300 g moučkového cukru
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 50 g cukru krupice
  • 50 ml horké vody
Bílky utřete s moučkovým cukrem a citrónovou šťávou. Cukr krupici nasypte do kastrůlku a uvařte z něj karamel, do kterého pak přilijte vodu a rozvařte, tím zabráníte tomu, aby se v karamelu utvořily hrudky. Nechte vychladnout a poté přidejte karamel do bílkové směsi a promíchejte. Karamelová poleva je hotová k použití.

Pomerančová poleva

Zdroj: maminyrecepty.cz
Co budete na pomerančovou polevu potřebovat?
  • 300 g moučkového cukru
  • 3 lžíce horké vody
  • 3 lžíce čerstvé pomerančové šťávy
  • Pomerančová kůra z půlky citronu
Pomeranč důkladně omyjte a na jemném struhadle lehce nastrouhejte kůru, ale pozor, ať se vám do ní nedostane bílá část. Bílky utřete s moučkovým cukrem a pomerančovou šťávou, přidejte horkou vodu, pomerančovou kůru a důkladně promíchejte.

Žloutková poleva

Zdroj: nejrecept.cz
Co budete na žloutkovou polevu potřebovat?
  • 2 žloutky
  • 250 g moučkového cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
Misku položíme do horké vodní lázně (teplota kolem 70°C), nasypeme do ní polovinu moučkového cukru, přidáme žloutky, vanilkový cukr a vyšleháme do husté pěny. Potom vyjměte z lázně, přisypte zbývající cukr a míchejte tak dlouho, dokud poleva zcela nevychladne a nebude hladká.

Mléčná poleva

Zdroj: toprecepty.cz
Co budete na mléčnou polevu potřebovat?
  • 250 g moučkového cukru
  • 5 lžic horkého mléka
  • 5 až 7 kapek citrónové šťávy
Prosejte do misky moučkový cukr, přilijte horké mléko, citronovou šťávu a velmi důkladně vymíchejte dohladka.

Skořicová poleva

Zdroj: toprecepty.cz
Co budete na skořicovou polevu potřebovat?
  • 250 g moučkového cukru
  • 1 lžičku rozpuštěného másla nebo stoprocentního tuku
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 125 ml vody
Moučkový cukr prosejte do misky, přidejte vodu a horký rozehřátý tuk. Začněte třít a ve chvíli, kdy poleva začne být hustší, vmíchejte půl lžičky skořice. Polevu je nutné ihned spotřebovat.

Rychlá kakaová poleva

Co budete na rychlou kakaovou polevu potřebovat?
  • 80 g cukru moučka
  • 1 polévkovou lžíci vody
  • 1 lžíci kakaového pudinku
  • 20 g kakaa
  • 80 g ztuženého tuku
Tuk dejte do kastrůlku a nechte rozpustit. Přisypte moučkový cukr, kakao a přilijte vodu, ve které rozmíchejte kakaový pudink. Vložte do dalšího kastrůlku na vodní lázeň a míchejte, dokud nevznikne hustá hladká poleva. Ještě horkou jí natřete na cukroví.

Která poleva na vánoční cukroví je vaším favoritem?

Jaké jsou nejoblíbenější polevy na vánoční cukroví?
Líbil se Vám článek?

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *