TOP výběr náplní (krémů) do vánočního cukroví

Milujete vánoční cukroví slepované ořechy? Teď si ho zkuste představit bez krému!

Máte přehled o tom, jaké jsou nejlepší náplně do vánočního cukroví?

Věděli jste, že dokonce i z oblíbeného čokoládového krému Nutella se dá připravit super krém?

Rok co rok připravujeme spoustu druhů cukroví, včetně těch slepovaných. Samozřejmě, že u základního cukroví většinou používáme na slepování nějakou opravdu dobrou marmeládu.

U ostatních druhů se bez správného a hlavně dobrého krému neobejdeme. Příkladem jsou třeba slepované ořechy, které jsou vynikající právě díky ořechovému krému, dovedete si je představit s marmeládou?

Neříkám, že by nebylo možné je sníst, ale už by to nebyl ten správný recept a tím pádem ani to pravé ořechové cukroví, jak jsme zvyklí. Zkrátka a dobře, vše má svá pravidla a těch je potřeba se držet.

Vezměte si třeba takovou svíčkovou omáčku, která je s houskovými knedlíky naprosto dokonalá, ale třeba s rýží nebo těstovinami už by to byla jen omáčka, protože bez knedlíků to prostě není ono.

Existuje nepřeberné množství náplní (krémů), ať už v základní či upravené podobě. Sesbírali jsme pro vás ty nejlepší náplně do vánočního cukroví, které jsme našli a zároveň zjistili, do kterých druhů se vybrané typy náplní hodí.

Obecné se dá říci, že každý krém můžete použít do jakéhokoliv druhu, protože různé příchutě mohou vykouzlit z jednoho základního druhu cukroví třeba 5 dalších.

Samozřejmě, že Nutellu můžete používat tak jak je, ale rozhodně není na škodu, zkusit jí i jako součást nějakého krému. Kromě klasického krému z Nutelly se dá přidat třeba do základního máslového krému a hned máte máslový krém s čokoládou. Fantazii se meze nekladou, stačí mít jen představivost a elán do práce.

Tvarohová náplň do vánočního cukroví na poslední chvíli

Zdroj: nejrecept.cz

Když budete péct klasické linecké cukroví, vyrobte si i pár lineckých košíčků, které si upečte a odložte na později. Na Štědrý den si pak připravte tuhle luxusní tvarohovou náplň s vaječným koňakem a uvidíte, že se bude rodina olizovat až za ušima. Vzhledem k tomu, že tvarohová náplň rychlé podléhá zkáze, je vhodná do nepečených druhů cukroví, které zkonzumujete maximálně do dvou dnů.

Co budete na tvarohovou náplň potřebovat?
  • 300 g tvarohu
  • 2 dcl vaječného koňaku
  • 3 sáčky vanilkového cukru
  • linecké košíčky (pokud je nechcete vyrábět, kupte je hotové)
  • barevné zdobení
  • kandované ovoce (červené, zelené, žluté)
Dejte tvaroh, koňak i vanilový cukr do misky a vymíchejte dohladka. Vzniklým krémem naplňte košíčky, povrch ozdobte kandovaným ovocem a posypte cukrovým zdobením. Náplň je lahodná a velmi chutná.

Nutellový krém

Nutella je sama o sobě vynikající a dá se použít na slepování prakticky jakéhokoliv cukroví, které vás napadne. Pokuste se z Nutelly vyrobit skvělý krém, kterým naplníte třeba čokoládové vánoční cukroví. Zkoušela jsem udělat i netradiční slepované ořechy, kde jsem místo ořechového krému použila tento a chutnaly rovněž skvěle.

Co budete na nutellový krém potřebovat?
  • 250 g másla
  • 5 polévkových lžic Nutelly
  • 500 ml mléka
  • 2 sáčky vanilkového pudinku (může být i čokoládový nebo karamelový)
Rozmíchejte pudinkový prášek ve studeném mléce a uvařte pudink. Nechte úplně vychladnout. Potom utřete máslo s Nutellou do pěny a po částech (ideálně po lžících přidávejte vychladlý pudink). Vyšlehejte do hladkého krému a můžete se pustit do slepování cukroví.

Máslový krém

Zdroj: mimibazar.cz

To je v podstatě univerzální krém, který můžete použít na jakékoliv cukroví v závislosti na surovině, kterou použijete na dochucení. Klasický je dobrý do vánočního čajového pečiva, s ořechy na slepované ořechy a s kakaem třeba do kokosového slepovaného cukroví. Zkrátka musíte zapojit fantazii.

Co budete na základní máslový krém potřebovat?
  • 1 kostka másla (250 g)
  • 1 vejce
  • 5 lžic pískového cukru
Vejce s cukrem dejte do misky, položte jí na vodní lázeň a šlehejte, dokud není směs hustá. Máslo nechte změknout a potom vyšlehejte do pěny. Postupně do něj po částech zašlehávejte vzniklou vaječnou hmotu, až bude krém krásně hladký.

Poznámka:

Čím můžete máslový krém dochutit?

  • kakao
  • kousky čokolády
  • ořechy
  • rum
  • silný extrakt ze zrnkové kávy (vychladlý)
  • mandlové aroma
  • vanilkové aroma

Kávový krém do vánočního cukroví

Zdroj: mimibazar.cz

Všichni víme, že když se do něčeho přidá káva, chutná to úžasně a kávový krém není výjimkou. Hodí se nejen do kávového vánočního cukroví, ale také do čokoládového či ořechového.

Co budete na kávový krém potřebovat?
  • 250 g másla
  • 150 g cukru
  • 125 ml silné kávy
  • 1 lžíce hrubé mouky
Kávu dejte do kastrůlku, přimíchejte mouku a svařte na kaši. Odložte a nechte vychladnout. Máslo utřete s cukrem do pěny. Přidejte kávovou kaši, důkladně promíchejte a můžete se pustit do slepování cukroví.

Čokoládový krém do vánočního cukroví

Zdroj: mimibazar.cz

Ideální je třeba na slepování kokosového či kávového cukroví, ale klidně ho můžete použít i do lineckého. Perfektní je do košíčků, ty můžete udělat na poslední chvíli až ve Štědrý den.

Co budete na čokoládový krém potřebovat?
  • 250 g másla
  • 140 g cukru moučka
  • 25 g hladké mouky
  • 60 g nastrouhané čokolády
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 vaječný žloutek
  • 125 ml mléka
Mléko vlijete do kastrůlku, zamícháte do něj mouku a na mírném ohni přivedete k varu. Za stálého míchání vařte 2 až 3 minuty do zhoustnutí. Odstavte, občas promíchejte a nechte vychladnout.

Změklé máslo dejte do misky, přisypte moučkový a vanilkový cukr, přidejte žloutek a společně utřete do pěny. Po lžících postupně vmíchejte vychladlou kaši. Nakonec přihoďte nastrouhanou čokoládu a třete, až dokud není krém úplně hladký. Kdo chce, může použít klidně elektrický šlehač.

Ořechový krém

Zdroj: toprecepty.cz

Krém s příchutí oříšků je naprosto dokonalý. Hodí se nejen na slepování plněných ořechů, ale také do brabantských koleček nebo čajového pečiva.

Co budete na ořechový krém potřebovat?
  • 125 ml mléka
  • 130 g moučkového cukru
  • 140 g másla
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 6 lžic mletých vlašských ořechů
  • 1 lžíce polohrubé mouky (můžete použít klidně i vanilkový pudinkový prášek)
V mléku rozmíchejte mouku (pudink) a za stálého míchání přiveďte k varu, vařte zhruba 2 až 3 minuty, až vznikne hustá kaše. Tu odstavte a nechte za občasného promíchání vychladnout při pokojové teplotě.

Do misky dejte nakrájené změklé máslo, přidejte vanilkový a moučkový cukr, utřete do pěny a poté po lžících přidávejte vychladlou kaši. Důležité je neustále důkladně třít, aby se netvořily hrudky. Pokud si to chcete usnadnit, použijte elektrický šlehač. Nakonec do základního krému vmíchejte 6 lžic mletých vlašských oříšků (pokud nemáte, můžou být i lískové).

Karamelový krém

Zdroj: nejrecept.cz

Karamel je sám o sobě fantastický a v krému chutná ještě lépe. Perfektně se hodí do ořechového cukroví, stejně tak ho ale můžete použít do kávového či čokoládového vánočního cukroví.

Co budete na karamelový krém potřebovat?
  • 1 zkaramelizované Salko (klasické musíte 2 hodiny vařit)
  • 1 máslo
Tenhle krém je jednoduchý. Máslo vyšleháte se zkaramelizovaným Salkem dohladka a máte hotovo.

Vanilkový krém

Zdroj: mimibazar

Krém s příchutí vanilky většinou konzumujeme se žloutkovými věnečky, ale perfektně se hodí do vánočního čajového pečiva, ale skvěle vynikne i v mandlovém vánočním cukroví. Ideální je třeba do trubiček či mušliček.

Co budete na vanilkový krém potřebovat?
  • 500 ml mléka
  • 2 sáčky vanilkového pudinku
  • 250 g másla
  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • 12 dkg moučkového cukru
Mléko, pudink a vanilkový pudink promíchejte, uvařte hustý pudink a nechte zcela vychladnout. Máslo změklé při pokojové teplotě vyšlehejte s moučkovým cukrem a po lžičkách do něj přidávejte vychladlý pudink a zašlehávejte. Jakmile spotřebujete veškerý pudink, důkladně znovu prošlehejte a můžete používat.

Jaký krém milujete vy a do jakého cukroví ho dáváte nejraději?

TOP výběr náplní (krémů) do vánočního cukroví
Líbil se Vám článek?

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *