Vynikající náplně do vánočního cukroví, po kterých se budete olizovat

Milujete vánoční cukroví? Teď si ho zkuste představit bez krému!

Máte přehled o tom, jaké jsou nejlepší krémy do vánočního cukroví?

Určitě ne, protože jich je spousta. Proto jsme pro vás vybrali jsme pro vás ty nejlepší.

Inspirujte se našimi recepty na náplně do vánočního cukroví!

Druhy krémů a náplní do cukroví

Klasické krémy

  • Tvarohové
  • Máslové
  • Kávové
  • Čokoládové
  • Ořechové
  • Karamelové
  • Vanilkové
  • Kakaové

Netradiční krémy

  • Pistáciové
  • Z Nutelly
  • Arašídové
  • Koňakové


Samozřejmě, že Nutellu můžete používat tak jak je, ale rozhodně není na škodu, zkusit jí i jako součást nějakého krému.

Kromě klasického krému z Nutelly se dá přidat třeba do základního máslového krému a hned máte máslový krém s čokoládou.

Tvarohová náplň


Co budete na tvarohový krém potřebovat?

  • 300 g tvarohu
  • 2 dcl vaječného koňaku
  • 3 sáčky vanilkového cukru
  • linecké košíčky (pokud je nechcete vyrábět, kupte je hotové)
  • barevné zdobení
  • kandované ovoce (červené, zelené, žluté)

Jednoduchý postup:

  • Dejte tvaroh, koňak i vanilkový cukr do misky a míchejte dohladka.
  • Vzniklým krémem naplňte třeba linecké košíčky
  • Náplň je lahodná a hlavně velmi rychlá
Tvarohová náplň na vánoční cukroví.
Zdroj: happymoneysaver.com

Když budete péct klasické linecké cukroví, vyrobte si i pár lineckých košíčků, které si upečte a odložte na později.

Na Štědrý den si pak připravte tuhle luxusní tvarohovou náplň s vaječným koňakem a uvidíte, že se bude rodina olizovat až za ušima. Vzhledem k tomu, že tvarohová náplň rychlé podléhá zkáze, je vhodná do nepečených druhů cukroví, které zkonzumujete maximálně do dvou dnů.

Přemýšlíte o vánočním osvětlení? Přečtěte si náš tip na vánoční LED kabely.

Nutellový krém

Nutella je sama o sobě vynikající a dá se použít na slepování prakticky jakéhokoliv cukroví, které vás napadne.


Co budete na nutellovou náplň potřebovat?

  • 250 g másla
  • 5 polévkových lžic Nutelly
  • 500 ml mléka
  • 2 sáčky vanilkového pudinku (může být i čokoládový nebo karamelový)

Postup:


  • Rozmíchejte pudinkový prášek ve studeném mléce a uvařte pudink.
  • Nechte úplně vychladnout.
  • Potom utřete máslo s Nutellou do pěny a po částech (ideálně po lžících přidávejte vychladlý pudink).
  • Vyšlehejte do hladkého krému a můžete se pustit do slepování cukroví.
Nutellová náplň na vánoční cukroví.
Zdroj: pumpkinnspice.com

Pokuste se z Nutelly vyrobit skvělý krém, kterým naplníte třeba netradiční slepované ořechy, kde jsme místo ořechového krému použili tento a chuť byla opět skvělá.

Máslový krém do vánočního cukroví

To je v podstatě univerzální krém, který můžete použít na jakékoliv cukroví v závislosti na surovině, kterou použijete na dochucení.

Klasický je dobrý do vánočního čajového pečiva, s ořechy na slepované ořechy a s kakaem třeba do kokosového slepovaného cukroví.


Ingredience:

  • 1 kostka másla (250 g)
  • 1 vejce
  • 5 lžic pískového cukru

Postup:


  • Vejce s cukrem dejte do misky, položte jí na vodní lázeň a šlehejte, dokud není směs hustá.
  • Máslo nechte změknout a potom vyšlehejte do pěny.
  • Postupně do něj po částech zašlehávejte vzniklou vaječnou hmotu, až bude krém krásně hladký.
Máslová náplň do vánočního cukroví.
Zdroj: bbc.co.uk

Čím můžete máslovou náplň dochutit?

  • kakao
  • kousky čokolády
  • ořechy
  • rum
  • silný extrakt ze zrnkové kávy (vychladlý)
  • strouhané mandle
  • vanilkový cukr

Vyzkoušejte také naše fitness linecké cukroví bez ostychu z kalorického nárůstu.


Kávový krém do cukroví

Všichni víme, že když se do něčeho přidá káva, chutná to úžasně a kávový krém není výjimkou.

Hodí se nejen do kávového vánočního cukroví, ale také do čokoládového či ořechového.


Co budete na kávový krém potřebovat?

  • 250 g másla
  • 150 g cukru
  • 125 ml silné kávy
  • 1 lžíce hrubé mouky

Postup:

  • Kávu dejte do kastrůlku, přimíchejte mouku a svařte na kaši.
  • Odložte a nechte vychladnout.
  • Máslo utřete s cukrem do pěny.
  • Přidejte kávovou kaši, důkladně promíchejte a můžete se pustit do slepování cukroví.
Kávová náplň do vánočního cukroví.
Zdroj: whatscookingella.com

Čokoládový krém

Ideální je třeba na slepování kokosového či kávového cukroví, ale klidně ho můžete použít i do lineckého.

Perfektní je do košíčků, ty můžete udělat na poslední chvíli až ve Štědrý den.


Co budete na čokoládovou náplň potřebovat?

  • 250 g másla
  • 140 g cukru moučka
  • 25 g hladké mouky
  • 60 g nastrouhané čokolády
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 vaječný žloutek
  • 125 ml mléka

  • Mléko vlijete do kastrůlku, zamícháte do něj mouku a na mírném ohni přivedete k varu.
  • Za stálého míchání vařte 2 až 3 minuty do zhoustnutí. Odstavte, občas promíchejte a nechte vychladnout.
  • Změklé máslo dejte do misky, přisypte moučkový a vanilkový cukr, přidejte žloutek a společně utřete do pěny.
  • Po lžících postupně vmíchejte vychladlou kaši.
  • Nakonec přihoďte nastrouhanou čokoládu a třete, až dokud není krém úplně hladký. Kdo chce, může použít klidně elektrický šlehač.
Čokoládová náplň do vánočního cukroví.
Zdroj: bakerbettie.com

Ořechový krém

Krém s příchutí oříšků je naprosto dokonalý. Hodí se nejen na slepování plněných ořechů, ale také do brabantských koleček nebo čajového pečiva.

Co budete na ořechovou náplň potřebovat?

  • 125 ml mléka
  • 130 g moučkového cukru
  • 140 g másla
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 6 lžic mletých vlašských ořechů
  • 1 lžíce polohrubé mouky (můžete použít klidně i vanilkový pudinkový prášek)

Postup přípravy:

  • V mléku rozmíchejte mouku (pudink) a za stálého míchání přiveďte k varu, vařte zhruba 2 až 3 minuty, až vznikne hustá kaše.
  • Tu odstavte a nechte za občasného promíchání vychladnout při pokojové teplotě.
  • Do misky dejte nakrájené změklé máslo, přidejte vanilkový a moučkový cukr, utřete do pěny a poté po lžících přidávejte vychladlou kaši.
  • Důležité je neustále důkladně třít, aby se netvořily hrudky. Pokud si to chcete usnadnit, použijte elektrický šlehač.
  • Nakonec do základního krému vmíchejte 6 lžic mletých vlašských oříšků (pokud nemáte, můžou být i lískové).
Domácí oříšková náplň na vánoční cukroví.
Zdroj: sarahsveganguide.com

Karamelový krém

Karamel je sám o sobě fantastický a v krému chutná ještě lépe.

Perfektně se hodí do ořechového cukroví, stejně tak ho ale můžete použít do kávového či čokoládového vánočního cukroví.


Co budete na karamelovou náplň potřebovat?

  • 1 zkaramelizované Salko (klasické musíte 2 hodiny vařit)
  • 1 máslo


Jednoduchý postup:

  • Máslo vyšleháte se zkaramelizovaným Salkem dohladka a máte hotovo.
Domácí karamelová náplň na vánoční cukroví.
Zdroj: seriouseats.com

Vanilkový krém

Krém s příchutí vanilky většinou konzumujeme se žloutkovými věnečky, ale perfektně se hodí do vánočního čajového pečiva, ale skvěle vynikne i v mandlovém vánočním cukroví. Ideální je třeba do trubiček či mušliček.

Co budete na vanilkovou náplň potřebovat?

  • 500 ml mléka
  • 2 sáčky vanilkového pudinku
  • 250 g másla
  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • 12 dkg moučkového cukru

Postup:

  • Mléko, pudink a vanilkový pudink promíchejte, uvařte hustý pudink a nechte zcela vychladnout.
  • Máslo změklé při pokojové teplotě vyšlehejte s moučkovým cukrem a po lžičkách do něj přidávejte vychladlý pudink a zašlehávejte.
  • Jakmile spotřebujete veškerý pudink, důkladně znovu prošlehejte a můžete používat.
Vanilková náplň na vánoční cukroví.
Zdroj: webcukraszda.hu

Rok co rok připravujeme spoustu druhů cukroví, včetně těch slepovaných. Samozřejmě, že u základního cukroví většinou používáme na slepování nějakou opravdu dobrou marmeládu.

U ostatních druhů se bez správného a hlavně dobrého krému neobejdeme. Příkladem jsou třeba slepované ořechy, které jsou vynikající právě díky ořechovému krému, dovedete si je představit s marmeládou?

Neříkám, že by nebylo možné je sníst, ale už by to nebyl ten správný recept a tím pádem ani to pravé ořechové cukroví, jak jsme zvyklí. Zkrátka a dobře, vše má svá pravidla a těch je potřeba se držet.

Vezměte si třeba takovou svíčkovou omáčku, která je s houskovými knedlíky naprosto dokonalá, ale třeba s rýží nebo těstovinami už by to byla jen omáčka, protože bez knedlíků to prostě není ono.

Existuje nepřeberné množství náplní (krémů), ať už v základní či upravené podobě. Sesbírali jsme pro vás ty nejlepší náplně do vánočního cukroví, které jsme našli a zároveň zjistili, do kterých druhů se vybrané typy náplní hodí.

Snad se vám náš článek líbil a inspirovali jste.

Jaký krém milujete vy a do jakého cukroví ho dáváte nejraději?

Komentáře
  1. Proboha, na Štědrý den budu plácat cukroví kvůli krému, co se rychle kazí…
    No to je nápad, to teda nikdy.

    1. Katko, Vy budete asi ten typ cloveka, co si na vsem najde neco spatneho a celkove neni s nicim moc spokojen. Kdyz uz se priste rozhodnete neco komentovat, zkuste hodnotit objektivne a celek. Je tady spoustu dobrych napadu na krem. A pokud mate potrebu chytat za slovicka a z cele stranky vytahnout jednu vetu, nechte si ji priste pro sebe, udelate lip:)
      Kremy jsou vyborne! Dekuji autorum za inspiraci 🙂

      1. Janinko, neraďte. Pokud máte přetlak jiné lidi analyzovat a nabádat k vámi zvolenému chování, zkuste si tyhle vaše tlaky vylít na svých dětech, ty vás musí holt snášet, ostatní vás pošlou do končin, kam patříte. Jo a ještě podřízení, přestárlé, nespokojené radilky jako nadřízené jsou ty nejhorší, viďte. Ačkoliv, to byste se takhle nerealizovala..
        Hezký den..

        1. Na toto se nedá moc odpovědět ,chudák holka ,která nic neumí a je líná jak veš se něco naučit.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X