Vánoce jsou za rohem – do kdy objednat dárky a kde najít inspiraci?

Adventní kalendář se neúprosně krátí a Štědrý den už na nás pomrkává. Co ale dělat, pokud jste kvůli přemíře starostí na někoho zapomněli?

Ve vánočním shonu se přihodí ledacos. Firmy mají na stole inventury a uzavírají poslední zakázky. Advent je tak v posledních letech všelijaký, ale jen málokdy se skládá z klidné přípravy a očekávání svátků klidu a míru. Pokud jste si doteď nenašli čas na nákup dárků a sháníte inspiraci, tento článek je přesně pro vás!

Dárky objednáte i v půlce prosince

Jestliže přemýšlíte nad objednáním dárků z internetu, máte nejvyšší čas. Některé firmy udávají, že poslední termín pro objednávky je mezi 17. a 20. prosincem. PPL, jedna z největších přepravních společností u nás, garantuje doručení do Vánoc při objednávce do 20. prosince.

Do této doby zahrňte i dobu nutnou na expedici na skladech. Internetové obchody jsou před Vánoci zahlcené objednávkami a expedice vašeho balíku může trvat i několik dní. Objednávejte tedy s dostatečným předstihem.

Panika ovšem není na místě. Řada e-shopů nabízí rezervaci zboží a jeho doručení na pobočku. Váš balíček vám sice nedoveze kurýr přímo přede dveře, máte ale možnost vyzvednout si ho i pár hodin před štědrovečerní večeří.

Zdroj: Pixabay.com

Výdejny mají otevřeno i na Štědrý den

Právě výdejny internetových obchodů často představují poslední útočiště netrpělivých zákazníků. Stále více prodejců tak prodlužuje otvírací doby a vychází posledním opozdilcům vstříc. Výdejny obchodů Mall, Alza nebo Okay jsou otevřené i 24. prosince. 

I tak si ale raději přivstaňte. Poslední adventní den se v těchto výdejnách rády tvoří fronty. Počítejte i se zkrácenou otevírací dobou. Výdejny mají otevřeno pouze do oběda.

Speciální kategorií jsou obchodní centra a supermarkety. Obchodům nad 200 metrů čtverečních upravuje provozní dobu zákon. Ten stanovuje, že o Štědrém dnu mohou mít otevřeno pouze do 12:00.


Vyjděte si na společné nákupy

Nákupy v kamenných prodejnách mají i další výhodu. Strávíte čas společně se svým partnerem či kamarády, nasajete vánoční atmosféru a možná ochutnáte i vánoční punč nebo svařák. 

Některé kamenné obchody vám pomohou i s vánoční inspirací. Narazíte díky nim na dárky, které byste na internetu objevili jen těžko. Kromě toho nabízejí i speciální služby jako luxusní zabalení dárků a speciální věnování.

Inspirujte se v oblíbených prodejnách

Tyto rady jsou hezké, ale co když nevíte, co koupit? I na to máme řešení. Například aktuální Pepco leták je našlapaný inspirací na dárky pro malé i velké. Kromě toho tam najdete i tipy na vánoční výzdobu. Většinu letáků dnes najdete i na internetu, takže se vyhnete stohům papíru.

Právě Pepco je oblíbenou destinací mladých maminek, které chtějí nasát vánoční atmosféru. Díky široké síti o více než 200 prodejnách najdete jejich prodejnu v každém větším městě. A pokud se neradi mačkáte mezi regály, obchod umožňuje objednání zboží na internetu a vyzvednutí na pobočce.

A co když sháníte dárek pro obdarované ve vyšším věku? Vyzkoušejte naše tipy:

  • Děda s babičkou ocení vánoční losy. Při troše štěstí jim za pár korun uděláte velkou radost.
  • V poslední době se oblibě těší i zážitkové dárky. Pokud máte v okolí milovníka adrenalinu, zvažte například skok padákem nebo vyhlídkový let balonem.
  • Velmi oblíbené jsou i dárky na míru. S objednáním fotoalb a kalendářů ovšem neotálejte. Tiskárny si na dodání vyhrazují většinou 7 až 10 dní.

Doufáme, že jsme vám poradili. Nakonec ale nezapomeňte na jednu věc – Vánoce i Advent jsou svátky klidu a míru, a tak si dovolte trochu zpomalit. Přejeme vám krásné prožití vánočních svátků!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X