Cukroví, vánočka či štola zdaleka nejsou jedinými typickými vánočními pokrmy, které se nám při představě nejkrásnějších svátků v roce vybaví. Jen málokdo si dovede představit štědrovečerní menu bez smaženého kapra či řízku a bramborového salátu. Prvním chodem nicméně často bývá polévka. Naučíme vás, jak připravit tu nejlepší rybí polévku nebo tradiční hrachovku.

Co podávat na Boží hod? Kromě oblíbené kachny či svíčkové omáčky můžete zkusit sváteční šunku. Variant pečené vánoční šunky existuje mnoho, s pomeranči, jablky či medem. Překvapte svou rodinu a blízké během letošních svátků novými pokrmy. Uvidíte, že to ocení!

Dali byste si po všech těch sladkostech něco slaného na zub? Vyzkoušejte recepty na slané vánoční cukroví. Pečivo ze škvarků, sádla či listového těsta bude příjemnou změnou. Poradíme vám, jak si ho snadno a rychle připravit.

Po Vánocích se mnoho z nás těší na Silvestra a příchod nového roku. Zpříjemněte si čekání obloženými mísami, chlebíčky či jednohubkami. Inspirujte se pestrou paletou našich pomazánek na chlebíčky. Prozradíme vám i to, jak do nich nenápadně spotřebovat „zbytky“ z ledničky.

X