Jaké budou letos adventní trhy v Paříži? Program a důležité informace na jednom místě

Plánujete předvánoční výlet do hlavního města Francie? 

Vánoční trhy v Paříži budou jako každý rok velkolepé a nádherné. 

Užijte si zdejší romantiku, gastronomii i památky.

Zjistili jsme za vás, co, kdy a kde se bude konat. 

Adventní trhy Paříž

V prosinci se vánočním osvětlením rozzáří každé město, ale ne všude je výzdoba tak velkolepá jako v Paříži, které se i mimo vánočních svátků přezdívá „Město světla“. Vánoční osvětlení v bulváru Champs Élysées je každý rok jedinečným zážitkem.

Osvětlená hlavní pařížská ulice.
zdroj: thetourguy.com

Vánoční trhy u Eiffelovy věže 

1.12.2023 – 2.1.2024

11.00 – 23.00

Na co se můžete těšit?

  • gurmánské speciality
  • vánoční dekorace
  • drobné dárky pro vaše blízké

Jak se na akci dostat? Použijte následující mapu.

Pro více informace doporučujeme sledovat web pořadatele.

Co si jako první vybavíte, když se řekne Paříž? Pravděpodobně Eiffelovu věž. Jedním z nejznámějších vánočních trhů v Paříži je Village de Noël du Champ-de-Mars. Tato zábavná a slavnostní akce, která se koná až do začátku ledna každého roku, se nachází podél nábřeží Quai Jacques Chirac ve stínu slavné pařížské památky.

Najdete zde šest desítek stánků, kde se prodává vše od tradičních potravin, jakou jsou například klobásy či sýry od regionálních výrobců. Kromě gastronomie v nich můžete obdivovat také místní řemesla nebo nakoupit neobvyklé dárky.

Kdo nosí ve Francii dárky? A jaké mají Francouzi vánoční zvyky? Zjistěte to v našem článku Jak se slaví francouzské Vánoce


Adventní jarmark u Notre Dame 

8.12.2023 – 25.12.2023

10.00 – 20.00

Na co se můžete těšit? 

  • řemeslné a umělecké výrobky
  • šperky, dekorace
  • regionální gastronomie

Jak se na akci dostat? Použijte následující mapu.

Pro více informace doporučujeme sledovat web pořadatele.

Jedním z nejhezčích náměstí v Paříži je náměstí René-Viviani. S výhledem na velkolepý Chrám Matky Boží, který byl v dubnu 2019 poničen požárem a v současné době prochází rekonstrukcí, bude rozmístěno kolem tří desítek stánků vánočního jarmarku The Marché de Noël de Notre-Dame.

Tato akce, na které se prodává vše od ručně vyráběných šperků až po makronky, preclíky a spoustu svařeného vína, je všeobecně považována za jeden z nejlepších vánočních jarmarků v Paříži. Pro děti chystají organizátoři soutěže. Vychutnejte si jedinečnou atmosféru adventních trhů u jedné z nejznámějších katedrál v Evropě.

Vánoční trhy u Notre Damme.
zdroj: vivreparis.fr

Vánoční jarmark v Saint Germain des Près

25.11.2023 – 31.12.2023

11.00 – 20.00

Na co se můžete těšit?

  • sýry, lanýže a další gastronomické speciality
  • ručně vyráběné zboží
  • působivá atmosféra

Jak se na akci dostat? Použijte následující mapu.

Pro více informace doporučujeme sledovat web pořadatele.

Saint Germain des Près je čtvrť v Paříži s luxusními obchody a drahými restauracemi. Známá je také díky pouličním knihkupcům. 

Tento menší pařížský vánoční trh, který se nachází v 6. městském obvodu ve stínu opatství Saint-Germain-des-Prés, nejstaršího kostela v Paříži, má jedinečné kouzlo, zejména když se setmí a celý prostor se rozzáří tisíci světel.

Najdete zde několik desítek stánků, ve kterých se prodává nejrůznější zboží, od potravinářských výrobků, až po celou řadu řemeslných dárků a ručně vyráběného zboží. Čtvrť Saint Germain des Près je známá též luxusními obchody, drahými restauracemi i pouličními knihkupci. 

Vánoční jarmarky jsou plné lákavých dobrot. Víte už však, co budete mlsat doma? Inspirujte se našimi recepty na vánoční cukroví

Advent v Jardin des Tuileries

18.11.2023 – 7.1.2024

11.00 – 23.45

Na co se můžete těšit?

  • množství stánků s pestrým sortimentem
  • vyhlídkové kolo a další atrakce
  • program pro děti
  • tradiční pochutiny

Jak se na akci dostat? Použijte následující mapu.

Pro více informace doporučujeme sledovat web pořadatele.

Pokud chcete zažít opravdu velkolepý francouzský trh, pak je Jardin des Tuileries ideálním místem, kde začít. Čeká tu na vás přibližně osm desítek dřevěných chaloupek rozmístěných ve výjimečném zahradním prostředí mezi Louvrem a čtvrtí Concord, co by kamenem dohodil od Champs-Élysées.

Tento trh vám umožní nejen hodovat v mnoha stáncích s pravými francouzskými delikatesami či nakoupit originální dárky. K dispozici je také široká nabídka pouťových atrakcí, včetně obřího ruského kola, odkud se můžete kochat nádherným výhledem na město. Nechybí ani kluziště nebo dětská představení.

Chcete-li si udělat lepší představu o tom, jak tato vánoční vesnice v Paříži vypadala v loňském roce, podívejte se na video.

Christmas Market in Tuileries Garden Paris 2022
zdroj: youtube.com

Co vidět v Paříži? 

Eiffelova věž 

Věděli jste, že Eiffelova věž měla na svém místě stát jen po dobu 20 let? Původně sloužila jako vstupní brána veletrhů a Pařížané ji neměli v oblibě. Nakonec ji nezbourali, neboť je její vrchol výhodné místo pro vysílače. Věž je otevřena denně od 9:30 do 22:45. Vstupenky je lepší rezervovat s předstihem na internetu. 

Louvre

O nejznámějším muzeu Paříže jste určitě slyšeli. Návštěvníci si zde mohou prohlédnout slavné obrazy, jako je například Mona Lisa od Leonarda da Vinciho. V muzeu navštívíte sedm oddělení: Egyptské starožitnosti, Blízkovýchodní starožitnosti, Řecké, etruské a římské starožitnosti, Islámské umění, Sochařství, Dekorativní umění, Oddělení malby. 

Muzeum Louvre v Paříži
zdroj: Unsplash.com

Otevřeno je denně kromě úterý od 9 do 18 hodin. V pátky je otevírací doba prodloužená až do 21:45. Vstupenky si rezervujte předem, zájem o vstup je totiž obrovský.

Vítězný oblouk 

Stavba pochází z 19. století, nechal ho postavit Napoleon na oslavu vítězství v bitvě u Slavkova. Každý den od 10:00 do 22:30 je možné vystoupat na střechu a rozhlédnout se do okolí.

Zámek Versailles 

V prosinci si sice příliš neužijete zámeckou zahradu, ale i tak se určitě na zámku zastavte. V rámci prohlídky navštívíte dobově zařízené sály a ložnice. Prohlídky se konají každý den kromě pondělí od 9:00 do 18:30.  

Montmartre 

Znáte Amélii z Montmartru? Vydejte se po jejich stopách. V této historické čtvrti narazíte na pěkné památky, jako jsou větrné mlýny z 19. století či bazilika Sacré Coeur.

Vánoční strom v Montmartru v Paříži
zdroj: Unsplash.com

Invalidovna 

Obrovský komplex budov vznikl v 17. století jako domov pro válečné veterány. Svou funkci plní dodnes, funguje zde vojenská nemocnice a domov důchodců. Zároveň je zde v provozu Muzeum francouzské armády s Napoleonovou hrobkou. Děti a studenti mají jako v dalších francouzských muzeích a památkách vstup zdarma. 

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X