Originální Silvestr v podání uzeného lososa na chlebíčcích! Vychutnejte si je s našimi recepty

Naše recepty na chlebíčky s uzeným lososem vytvoří perfektní pohoštění na každou novoroční párty.

Jsou chutné, jedinečné a originální.

Vyzkoušejte všechny naše varianty a vyberte si tu svou.

A ozdobte si je podle tipů uvedených na konci článku.

Chlebíčky s uzeným lososem a okurkou

Losos na vece je skvělý nejen na pikniky, ale hlavně na vánoční párty. Pochutnejte si i na tomto receptu na jednohubky s lososem. Jsou výborné!

Co budeme potřebovat

  • 250 g smetanového sýra
  • 100 g uzeného lososa
  • 16 tenkých plátků okurky
  • Šťáva z 1/4 citronu

Postup

  • Veku namažte tenkou vrstvou smetanového sýra.
  • Poté na každý plátek položte čtvrtinu uzeného lososa a 4 plátky okurky.
  • Vymačkejte citronovou šťávu a lehce s ní pokropte lososa.
Dokonale ozdobené chlebíčky s pomazánkou a uzeným lososem.
Zdroj: nerdswithknives.com

Lososové chlebíčky s kozím sýrem

Tento recept je ozvláštněný kozím sýrem ochucený pažitkou, kapary a červenou cibulkou.

Co budeme potřebovat

  • 200 g uzeného lososa
  • 100 g měkkého kozího sýra
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžíce pažitky nasekané nadrobno
  • ½ červené cibule nakrájené na tenké plátky
  • 2 lžíce microgreens
  • 2 lžíce kapary
  • čerstvá citronová šťáva
  • sůl
  • pepř

Postup

  • V míse kuchyňského robotu smíchejte kozí sýr, zakysanou smetanu, citronovou šťávu, sůl a pepř. Rozmixujte do hladka.
  • Na každý chlebíček přidejte štědrou vrstvu pomazánky z kozího sýra a navrch dejte plátek uzeného lososa.
  • Přidejte kapary, tenké plátky červené cibule a mikrogreens.
  • Zakončete troškou černého pepře a šťávou z čerstvého citronu.

Že sýru není nikdy dost? To máte pravdu, proto by vám neměly ujít tyto jednoduché recepty na sýrové kuličky. Pochutnejte si na nich!

Lahodný chlebíček s uzeným lososem ozdobený kapary a cibulí.
Zdroj: heavenlyhomecooking.com

Uzený losos na avokádové pomazánce

Krémové avokádo dodá tomuto receptu na chlebíček s uzeným lososem dokonalou texturu, kterou si vychutná opravdu každý bez rozdílu věku. A co ještě bude chutnat všem? Třeba jeden z těchto receptů na nejlepší silvestrovské jednohubky!

Co budeme potřebovat

  • 80 g majonézy
  • 1 šalotka (nakrájená nadrobno)
  • 1 lžíce kapary
  • 1 lžíce nasekaného kopru
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • 1 avokádo (nakrájené na plátky)
  • 20 g míchaných salátových listů
  • 200 g uzeného lososa
  • 1/2 okurky

Postup

  • Smíchejte majonézu, šalotku, kapary, kopr a citronovou šťávu v malé misce.
  • Na veku natřete majonézovou směs.
  • Ozdobte avokádem, listy salátu, lososem a okurkou.

Tyto chlebíčky si nemusíte vychutnávat jen na Silvestra, ale třeba i jako výbornou tečku za skvěle stráveným Štědrým dnem u vánočního stromečku, který je ozdobený úžasnými ozdobami na stromeček. Třeba jako jsou ty, v naší recenzi.

Avokádo na chlebíčku s lososem a cibulkou.
Zdroj: foolproofliving.com

Chlebíček s tvarohovým základem a uzeným lososem

Tento typ novoročního občerstvení s vysokým obsahem bílkovin s lososem a tvarohovým sýrem je rychlý a chutný. Zkuste místo lososa přidat vařené a oloupané krevety.

Co budeme potřebovat

  • 100 g tvarohu
  • 100 g uzeného lososa
  • citronová šťáva
  • 1 lžička najemno nasekané čerstvé pažitky
  • černý pepř
  • 25 g řeřichy

Postup

  • Namažte chléb tvarohem.
  • Navrch dejte uzeného lososa a trochu citronové šťávy.
  • Posypte pažitkou a pepřem.
  • Podávejte s řeřichou.
Opečený chlebíček s tvarohovým základem a s lososem.
Zdroj: foodiecrush.com

Nejlepší ozdoby na chlebíček z uzeného lososa

Tenké plátky čerstvého citronu dodají chlebíčkům s uzeným lososem svěžest, zároveň vytvoří pěkný barevný kontrast a přidají kyselou chuť, která ladí s lososem.

Svěže utrhnuté kopřivy jsou tradiční ozdobou na tento typ chlebíčků. Jejich jemné zelené listy tvoří hezký kontrast a také přidávají mírně hořkou chuť.

Pro elegantní prezentaci můžete na lososa přidat malé množství kaviáru. Tyto ozdoby dodají luxusní vzhled a přidají bohatou, slanou chuť.

Na vrch chlebíčku můžete přidat trochu zakysané smetany. To zdůrazní krémovou texturu a poskytne mírně kyselou chuť, která vyvažuje lososa.

Jemně nasekaná petržel nebo koriandr, to jsou oblíbené ozdoby, které chlebíčkům dodávají svěží zelenou barvu a přidávají bylinkovou chuť.

Pokud chcete přidat trochu křupavosti, můžete ozdobit chlebíčky plátky ředkviček nebo kousky okurky.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X