Naše recepty na chlebíčky s uzeným lososem vytvoří perfektní pohoštění na každou novoroční párty.
Jsou chutné, jedinečné a originální.
Vyzkoušejte všechny naše varianty a vyberte si tu svou.
A ozdobte si je podle tipů uvedených na konci článku.
Chlebíčky s uzeným lososem a okurkou
Losos na vece je skvělý nejen na pikniky, ale hlavně na vánoční párty. Pochutnejte si i na tomto receptu na jednohubky s lososem. Jsou výborné!
Co budeme potřebovat
- 250 g smetanového sýra
- 100 g uzeného lososa
- 16 tenkých plátků okurky
- Šťáva z 1/4 citronu
Postup
- Veku namažte tenkou vrstvou smetanového sýra.
- Poté na každý plátek položte čtvrtinu uzeného lososa a 4 plátky okurky.
- Vymačkejte citronovou šťávu a lehce s ní pokropte lososa.
![Dokonale ozdobené chlebíčky s pomazánkou a uzeným lososem.](https://www.vanocnisen.cz/wp-content/uploads/2023/06/chlebicek-s-uzenym-lososem-okurka.jpg)
Lososové chlebíčky s kozím sýrem
Tento recept je ozvláštněný kozím sýrem ochucený pažitkou, kapary a červenou cibulkou.
Co budeme potřebovat
- 200 g uzeného lososa
- 100 g měkkého kozího sýra
- 2 lžíce zakysané smetany
- 1 lžíce pažitky nasekané nadrobno
- ½ červené cibule nakrájené na tenké plátky
- 2 lžíce microgreens
- 2 lžíce kapary
- čerstvá citronová šťáva
- sůl
- pepř
Postup
- V míse kuchyňského robotu smíchejte kozí sýr, zakysanou smetanu, citronovou šťávu, sůl a pepř. Rozmixujte do hladka.
- Na každý chlebíček přidejte štědrou vrstvu pomazánky z kozího sýra a navrch dejte plátek uzeného lososa.
- Přidejte kapary, tenké plátky červené cibule a mikrogreens.
- Zakončete troškou černého pepře a šťávou z čerstvého citronu.
Že sýru není nikdy dost? To máte pravdu, proto by vám neměly ujít tyto jednoduché recepty na sýrové kuličky. Pochutnejte si na nich!
![Lahodný chlebíček s uzeným lososem ozdobený kapary a cibulí.](https://www.vanocnisen.cz/wp-content/uploads/2023/06/chlebicek-s-uzenym-lososem-kozi-syr.jpg)
Objevte další recepty
Uzený losos na avokádové pomazánce
Krémové avokádo dodá tomuto receptu na chlebíček s uzeným lososem dokonalou texturu, kterou si vychutná opravdu každý bez rozdílu věku. A co ještě bude chutnat všem? Třeba jeden z těchto receptů na nejlepší silvestrovské jednohubky!
Co budeme potřebovat
- 80 g majonézy
- 1 šalotka (nakrájená nadrobno)
- 1 lžíce kapary
- 1 lžíce nasekaného kopru
- 2 lžičky citronové šťávy
- 1 avokádo (nakrájené na plátky)
- 20 g míchaných salátových listů
- 200 g uzeného lososa
- 1/2 okurky
Postup
- Smíchejte majonézu, šalotku, kapary, kopr a citronovou šťávu v malé misce.
- Na veku natřete majonézovou směs.
- Ozdobte avokádem, listy salátu, lososem a okurkou.
Tyto chlebíčky si nemusíte vychutnávat jen na Silvestra, ale třeba i jako výbornou tečku za skvěle stráveným Štědrým dnem u vánočního stromečku, který je ozdobený úžasnými ozdobami na stromeček. Třeba jako jsou ty, v naší recenzi.
![Avokádo na chlebíčku s lososem a cibulkou.](https://www.vanocnisen.cz/wp-content/uploads/2023/06/chlebicek-s-uzenym-lososem-avokado.jpg)
Chlebíček s tvarohovým základem a uzeným lososem
Tento typ novoročního občerstvení s vysokým obsahem bílkovin s lososem a tvarohovým sýrem je rychlý a chutný. Zkuste místo lososa přidat vařené a oloupané krevety.
Co budeme potřebovat
- 100 g tvarohu
- 100 g uzeného lososa
- citronová šťáva
- 1 lžička najemno nasekané čerstvé pažitky
- černý pepř
- 25 g řeřichy
Postup
- Namažte chléb tvarohem.
- Navrch dejte uzeného lososa a trochu citronové šťávy.
- Posypte pažitkou a pepřem.
- Podávejte s řeřichou.
![Opečený chlebíček s tvarohovým základem a s lososem.](https://www.vanocnisen.cz/wp-content/uploads/2023/06/chlebicek-s-uzenym-lososem-tvaroh.jpg)
Nejlepší ozdoby na chlebíček z uzeného lososa
Tenké plátky čerstvého citronu dodají chlebíčkům s uzeným lososem svěžest, zároveň vytvoří pěkný barevný kontrast a přidají kyselou chuť, která ladí s lososem.
Svěže utrhnuté kopřivy jsou tradiční ozdobou na tento typ chlebíčků. Jejich jemné zelené listy tvoří hezký kontrast a také přidávají mírně hořkou chuť.
Pro elegantní prezentaci můžete na lososa přidat malé množství kaviáru. Tyto ozdoby dodají luxusní vzhled a přidají bohatou, slanou chuť.
Na vrch chlebíčku můžete přidat trochu zakysané smetany. To zdůrazní krémovou texturu a poskytne mírně kyselou chuť, která vyvažuje lososa.
Jemně nasekaná petržel nebo koriandr, to jsou oblíbené ozdoby, které chlebíčkům dodávají svěží zelenou barvu a přidávají bylinkovou chuť.
Pokud chcete přidat trochu křupavosti, můžete ozdobit chlebíčky plátky ředkviček nebo kousky okurky.