Tyto recepty na kuličky se sýrem jsou číslo jedna na silvestrovském stole! Ochutnejte

Co může být lepšího než mít doma po ruce ty nejlepší recepty na sýrové kuličky?

Řekněme si to na rovinu, NIC!

Pohostěte své hosty touto dobrotou na Vánoce nebo Nový rok.

A jaké jsou ty nejlepší sýry a kombinace, které můžete servírovat? To se dozvíte na konci článku.

Sýrové kuličky s nivou

Smetanový sýr, ostrý čedar a modrý sýr spolu tvoří kombinaci pikantních chutí, která má krémovou texturu s pekanovými ořechy navrchu pro nádherný křupavý kontrast.

Co budeme potřebovat

  • 250 g smetanového sýra
  • 90 g nivy (rozdrobené)
  • 90 g ostrého čedaru (nastrouhaného)
  • 2 lžičky sušené mleté cibule
  • 2 1/2 lžičky worcesterské omáčky
  • 90 g nasekaných pekanových ořechů
  • 1/2 lžičky sušené petrželky

Postup

  • Smíchejte smetanový sýr, nivu, sýr čedar, mletou cibuli a worcesterskou omáčku. Dobře promíchejte.
  • Sýrovou směs vytvarujte do kuliček a poté je pevně zabalte do potravinářské fólie.
  • Uchovávejte v lednici, dokud není připraven k podávání, až 3 dny.
  • Až budete připraveni k podávání, sýrové koule rozbalte a obalte v nasekaných pekanových ořechách a petrželce.
  • Podávejte s krekry.
Sýrová kulička s ořechy a petrželkou.
Zdroj: epicurious.com

Brokolicovo-sýrové kuličky

Kuličky se sýrem a brokolicí jsou křupavé, smažené a prostě úžasné! Další takovou úžasnou dobrotou je toto škvarkové cukroví! Inspirujte se u nás.

Co budeme ppotřebovat

  • 250 g čerstvé brokolice
  • 150 g strouhaného bílého sýra
  • 150 g strouhaného sýru čedar
  • 100 g Madety
  • 1/2 lžičky drcených vloček červené papriky
  • 60 g strouhanky
  • 3 vejce
  • 60 g mouky
  • Rostlinný olej

Postup

  • Brokolici vařte v páře, dokud mírně nezměkne. Nechte vychladnout.
  • Brokolici nakrájejte nadrobno.
  • Do misky s brokolicí přidejte sýry, červenou papriku, 1/3 strouhanky a 1 vejce. Dobře promíchejte.
  • Rukama tvarujte ze směsi kuličky.
  • Kuličky položte na talíř a dejte do lednice alespoň na 30 minut.
  • Vložte mouku do mísy.
  • Do druhé misky dejte 2 lehce rozšlehaná vejce a smíchejte s 1 lžící vody.
  • Do třetí misky vložte zbývající strouhanku.
  • Nalijte trochu oleje do pánve a zahřejte.
  • Vyjměte sýrové kuličky z lednice, obalte v mouce, ve vajíčku a ve strouhance.
  • Smažte ze všech stran dozlatova.
Osmažené kuličky se sýrem a brokolicí.
Zdroj: spicysouthernkitchen.com

Kuličky ze sýra a slaniny

Tento recept na sýrové kuličky se slaninou je prostě nejlepší. Ostrý čedar a smetanový sýr se snoubí s uzenou slaninou, aromatickou zelenou cibulkou, se základním kořením a pivem!

Co budeme potřebovat

  • 8 plátků nakrájené slaniny (uvařené a rozdrobené)
  • 450 g nastrouhaného čedaru
  • 250 g smetanového sýra
  • 60 ml piva
  • 4 zelené cibule (jemně nakrájené)
  • ¼ lžičky česnekového prášku
  • ¼ lžičky uzené papriky

Postup

  • Na velký talíř dejte polovinu slaniny a nastrouhaný sýr čedar. Promíchejte, aby se spojily.
  • Ve střední misce smíchejte zbývající rozdrobenou slaninu a strouhaný čedar se smetanovým sýrem, pivem, zelenou cibulkou, česnekovým práškem, uzenou paprikou a kajenským pepřem.
  • Míchejte dohromady, dokud se úplně nespojí a směs nebude hladká.
  • Přemístěte do mrazáku na 10-15 minut.
  • Ze směsi vytvořte několik sýrových kuliček.
  • Kuličky obalte ve směsi slaniny a čedaru.
  • Podávejte ihned, s krekry nebo zeleninou podle chuti.
Pět sýrových kuliček obalených ve slanině.
Zdroj: stylishcravings.com

Smažené sýrové kuličky s bramborem

Tyto delikátní smažené bramborové kuličky se sýrem jsou zvenku křupavé a zlaté, uvnitř jemné a krémové. Tento snadný recept na tuto oblíbenou indickou svačinu je také vegetariánský a bezlepkový, takže je to perfektní předkrm. Stejně jako tyto další recepty na slané cukroví.

Co budeme potřebovat

  • 100 g brambor
  • 60 g taveného sýra
  • 60 g čedaru
  • ¼ lžičky černého pepře
  • ½ lžičky mletého kmínu
  • špetka Garam Masala (volitelné)
  • 2 lžíce nasekaných listů koriandru nebo listů petržele
  • 4 lžíce cizrnové mouky (nebo hladké mouky)
  • lžička soli
  • olej na fritování podle potřeby

Postup

  • Brambory vařte, dokud nejsou úplně uvařené, a poté je oloupejte a velmi dobře rozmačkejte v míse.
  • K bramborové kaši přidejte černý pepř, drcený nebo černý pepř, kmín, špetku garam masaly (volitelně) a nasekané lístky koriandru nebo petrželky.
  • Přidejte mouku.
  • Velmi dobře promíchejte.
  • Poté přidejte sýr a sůl.
  • Ze směsi vytvořte malé kuličky.
  • Rozpalte olej v pánvi.
  • Když se olej rozpálí, přidejte sýrové kuličky.
  • Smažte je, dokud nejsou rovnoměrně zlaté po celém povrchu a křupavé.
  • Jakmile jsou dobře osmažené, položte je na kuchyňské papírové utěrky, aby okapaly od přebytečného oleje.
  • Podávejte horké s kečupem nebo koriandrovým chutney nebo mátovým chutney.
Smažené kuličky plné sýra a brambor.
Zdroj: easyappetizers.com

Jak nejlépe zkombinovat sýry, marmelády a víno?

Pokud se chystáte připravovat silvestrovské pohoštění, je dobré myslet na to, aby všechny chutě ladily dohromady. Ale jak na to? S tím vám pomůžeme my!

Kombinace intenzivního gorgonzoly s jemnou hruškovou marmeládou vytváří zajímavý kontrast. K tomu se výborně hodí lahodné sladké portské víno, které zjemní silnou chuť sýra.

Měkký a krémový brie vynikne ve spojení s meruňkovou marmeládou. Skvěle se hodí osvěžující bílé víno, jako je Riesling, které podtrhne jemnost sýra.

Klasický čedar se skvěle doplňuje s bohatou cibulovou marmeládou (chutney). K tomu si zkuste nalít kvalitní červené víno Syrah, které podtrhne kombinaci sýra a cibule.

Směs jemného camembertu a sladké brusinkové marmelády je výborná, k čemuž se dokonale hodí lahodné červené víno Pinot Noir.

Kombinace lahodné goudy a osvěžující pomerančové marmelády je výborná volba. K tomu si nalijte suché bílé víno Chenin Blanc, které podpoří sladkou chuť marmelády a sýr.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X