Naše recepty na kuličky s čokoládou neodmyslitelně patří k vánočním svátkům. Připravte si je s námi

Recept na čokoládové kuličky nesmí chybět v žádném vánočním repertoáru.

Vychutnejte si je na několik způsobů a připravte si ty nejlepší, které u nás najdete.

A jaký druh čokolády k čemu použít?

To se dozvíte na konci článku.

Nepečené čokoládové kuličky

Vždy mějte várku těchto lahodných kuliček z čokolády navíc! Až je dáte na vánoční tabuli hned se po nich zapráší a bude potřeba zásoby doplnit. Nebo si do zálohy připravte další nepečené cukroví, které si každý zamiluje.

Co budeme potřebovat

  • 200 g kešu ořechů
  • 150 g datlí bez pecek
  • 1 lžička vanilky
  • 3 lžíce kakaového prášku
  • 2 lžíce strouhaného kokosu

Postup

  • Kešu dejte do střední misky a zalijte vodou. Nechte 30-60 minut uležet, aby změkly. Sceďte a osušte papírovou utěrkou.
  • Přidejte kešu do kuchyňského robotu se zbytkem ingrediencí. Pulsujte, dokud se nerozemele na relativně hladké těsto podobné pastě.
  • Z těsta vyválejte kuličky.
  • Případně je nakonec obalte ještě v kakau nebo kokosu.
Nepečené kuličky plné čokolády a oříšků na povrchu.
Zdroj: skinnytaste.com

Kuličky z čokolády a kondenzovaného mléka

Čokoládové kuličky jsou dokonalou pochoutkou, která doplní speciální vánoční tabuli.

Co budeme potřebovat

  • 200 g hořké čokolády
  • 125 g kondenzovaného mléka
  • 20 g kakaového prášku

Postup

  • V misce nasekejte tabulku hořké čokolády a poté ji rozpusťte v mikrovlnné troubě nebo na vodní lázni.
  • Přidejte kondenzované mléko do čokolády a míchejte, dokud se dobře nespojí.
  • Směs dejte na půl hodiny ztuhnout do mrazáku.
  • Vyndejte těsto z mrazáku a začněte rukama tvořit malé kuličky a pokládat je na pečicí papír.
  • Čokoládové kuličky obalte v kakaovém prášku a dejte je na půl hodiny do lednice vychladit.
Kuličky s čokoládou a kondenzovaným mlékem obalené v kakau.
Zdroj: taste.com.au

Kuličky s čokoládou a rumem

Připravte si tyto delikátní čokoládové kuličky pro společné vánoční večery. Toto cukroví ocení především každý, kdo miluje čokoládu a jsou také skvělým vánočním dárkem pro rodinu a přátele.

Co budeme potřebovat

  • 100 ml husté smetany
  • 25 g slaného másla (kostičky)
  • 300 g mléčné čokolády (jemně nasekané)
  • 50 ml rumu
  • 120 g hořké čokolády (nalámané na malé kousky)
  • 2-3 lžíce kakaového prášku

Postup

  • V malém hrnci přiveďte k varu smetanu a máslo a do žáruvzdorné mísy dejte mléčnou čokoládu.
  • Horkou smetanovou směs nalijte na čokoládu, nechte 1 minutu stát, poté míchejte, dokud se nespojí.
  • Všlehejte rum a poté chlaďte v mrazáku na 5-10 minut.
  • Ze směsi v rukou vytvarujte kuličky, které přeneste na plech.
  • Nechte v lednici 1 hodinu do ztuhnutí.
  • Mezitím rozpusťte hořkou čokoládu a na talíř dejte kakaový prášek.
  • Vychladlé kuličky z čokolády namáčejte do rozpuštěné čokolády a obalte v kakau.
  • Čokoládové cukroví dejte na tác nebo plech vyložený pečicím papírem a dejte na 1 hodinu do lednice, aby ztuhly.

Pro navození té správné vánoční atmosféry si k pečení vánočního cukroví si rozsviťte krásná vánoční světýlka na baterky. Podívejte se na ty nejhezčí u nás v recenzi.

Kuličky v čokoládě posypané kakaem.
Zdroj: lovingitvegan.com

Kokosové kuličky máčené v čokoládě

Tyto jednoduché čokoládové kokosové kuličky jsou snem milovníků sladkostí. Slazené kondenzované mléko vytváří vlhký kokosový střed, který si zamilujete. A pro další lahodné recepty na kokosové cukroví se inspirujte u nás na webu.

Co budeme potřebovat

  • 240 g moučkového cukru
  • 300 ml slazeného kondenzovaného mléka
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 360 g neslazeného sušeného kokosu
  • 300 g čokolády
  • 30 g másla

Co budeme potřebovat

  • Smíchejte moučkový cukr, slazené kondenzované mléko, vanilkový extrakt a sušený kokos.
  • Dejte do lednice vychladit.
  • Poté z těsta vytvarujte kuličky.
  • Kuličky položte na plech vyložený pečicím papírem a nechte zcela zmrazit.
  • Na vodní lázni si rozpusťte čokoládu s máslem.
  • Vychlazené kokosové kuličky obalte v rozpuštěné čokoládě a dejte na plech, aby čokoláda ztuhla.
Kokosový vnitřek kuličky obalený v rozpuštěné čokoládě.
Zdroj: thebigmansworld.com

Čokoládové kuličky s arašídovým překvapením

Tyto překvapivě snadné kuličky z arašídového másla vyžadují pouze 5 ingrediencí. Tento recept na kuličky s čokoládou jsou jemné jako lanýže a neodolatelné jako košíčky s arašídovým máslem!

Co budeme potřebovat

  • 115 g másla
  • 250 g krémového arašídového másla
  • 1/2 lžičky čistého vanilkového extraktu
  • špetka soli
  • 360 g moučkového cukru
  • 340 g čokolády
  • 1 lžička rostlinného oleje

Postup

  • Velký plech vyložte pečicím papírem.
  • Vyšlehejte máslo, dokud nebude krémové a hladké.
  • Přidejte arašídové máslo a šlehejte, dokud se nespojí, asi 1 minutu.
  • Přidejte vanilkový extrakt, sůl a cukrářský cukr a šlehejte, dokud se vše nespojí.
  • Z těsta vyválejte kuličky.
  • Kuličky z arašídového másla zakryjte a chlaďte v lednici alespoň 1 hodinu.
  • Rozpusťte si čokoládu a olej.
  • Vychlazené kuličky jednu po druhé namáčejte v čokoládě.
  • Před podáváním dejte kuličky arašídového másla do lednice na 30 minut nebo dokud čokoláda úplně neztuhne.
Kuličky obalené v čokoládě s arašídovým máslem uvnitř.
Zdroj: elavegan.com

Jaké máme druhy čokolády a jak je použít při pečení?

Mléčná čokoláda obsahuje mléko a má jemnou, sladkou chuť. Je ideální pro pečení sušenek, dortů, muffinů a na přípravu náplní do dortů.

Hořká čokoláda obsahuje vyšší podíl kakaa a méně cukru než mléčná čokoláda. Má intenzivní a bohatou chuť s lehce hořkými tóny. Hodí se pro pečení tmavých sušenek, čokoládových dortů a moučníků. Hořkou čokoládu lze také použít na výrobu ganache a polev.

Bílá čokoláda se vyrábí ze směsi kakaového másla, cukru a mléka, ale neobsahuje samotné kakao. Má sladkou, máslovou chuť. Bílou čokoládu lze použít při pečení dezertů, jako jsou blondies, bílé čokoládové brownies a náplně do dortů. Je také populární při výrobě krémů, zmrzliny a dipů.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X