Vynikající recepty na vánoční rohlíčky s čokoládou v 6 různých variantách. Inspirujte se!

Vánoční rohlíčky s nejvyšší pravděpodobností nechybí na žádné vánoční tabuli.

Co si to ale letos trochu ozvlášnit?

Připravili jsme si pro vás výběr těch nejchutnějších receptů na čokoládové rohlíčky, kterými potěšíte celou svou rodinou.

Ani vegani či celiaci u nás nebudou strádat.

Máme totiž dobroty i pro ně.

Tak pojďme na to!

Bezlepkové pařížské rohlíčky s čokoládovým krémem

Tyto křehké a chutné pařížské rohlíčky jsou úplně bez lepku, takže si na nich pochutnají i celiaci. Kombinace ořechové těsta, hutného čokoládového krému a luxusní polevy dostane úplně každého!

Co budete potřebovat

  • 4 vaječné bílky
  • špetka soli
  • 300 g krystalového cukru
  • 300 g pomletých vlašských ořechů

Na  čokoládový krém:

  • 300 g másla
  • 300 ml mléka
  • 40 g vanilkového pudinky
  • 50 g kakaa
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 4 žloutky
  • 1 vrchovatá lžíce tekutého medu (případně i více)
  • 50 g hořké čokolády

Na polevu:

  • 200 g hořké čokolády
  • 3 lžíce kokosového oleje

Postup

  • Ve větší nerezové misce vyšlehejte bílky se špetkou soli do tuha. 
  • Postupně zašlehejte krystalový cukr. 
  • Misku vložte do většího hrnce s vroucí vodou (výška vody cca 10 cm).
  • Nad párou došlehejte bílky s cukrem do lesklé pěny, cca 10 minut.
  • Odstavte z ohně. 
  • K bílkům opatrně vařečkou přimíchejte pomleté ​​vlašské ořechy. 
  • Směs nechte vychladnout.
  • Do cukrářského sáčku s hrubší špičkou naberte ořechové těsto.
  • Větší plech vyložte pečícím papírem. 
  • Tvarujte užší rohlíky stejné tvaru.
  • Na jeden plech se jich bude vejít cca 25 kousků.
  • Rohlíčky vložte do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia. 
  • Pečte pouhých 5 minut. 
  • Potom troubu vypněte a pootevřete ji na 10 cm. 
  • Rohlíčky nechte v pootevřené troubě dalších 10 minut. 
  • Po deseti minutách vyndejte z trouby a opakujte postup s dalším plechem.
  • Nyní si připravte čokoládový krém.
  • Zahřejte mléko v hrnci.
  • Do jiné nádoby přidejte žloutky, tekutý med (dle chuti), prosáté kakao, vanilkový pudink a vanilínový cukr. 
  • Směs zalijte horkým mlékem a důkladně promíchejte.
  • Mléčnou směs nalijte zpět do hrnce, přidejte hořkou čokoládu a uvařte hustý pudink. 
  • Po uvaření ho přendejte do misky a přikryjte fólií tak, aby se dotýkala pudinku.
  • Nechte vychladnout. 
  • Vyšlehejte změklé máslo.
  • Vychladlý čokoládový krém také prošlehejte a postupně jej zašlehejte k vyšlehanému máslu. 
  • Krém přendejte do cukrářského sáčku s užší špičkou a nanášejte ho na vychladlé rohlíčky.
  • Rohlíčky s krémem odložte do chladu, aby krém pořádně ztuhl.
  • Nyní si připravte čokoládovou polevou.
  • Ve vodní lázni rozpusťte hořkou čokoládu s kokosovým olejem. 
  • Nechte vychladnout.
  • Do vlažné čokoládové polevy opatrně namáčejte rohlíčky s krémem. 
  • Rohlíčky s polevou dejte na plech vyložený pečícím papírem a uložte do chladu, aby pořádně ztuhly.
  • Užijte si to!
Rohlíčky v čokoládě položené na mřížce.
www.daybyme.com

Marně letos přemýšlíte, čím obdarovat své zaměstnance? Už nemusíte! Máme pro vás ty nejlepší tipy na firemní dárky k Vánocům.

Slepované máslové rohlíčky v čokoládě

Luxusní máslové rohlíčky slepované meruňkovým džemem a namáčené v čokoládově polevě krásně ozdobí každou vánoční tabuli. S naším receptem je navíc zvládne úplně každý!

Co budete potřebovat

Na rohlíčky:

  • 250 g másla 
  • 120 g moučkového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru 
  • 3 žloutky pokojové teploty
  • 1 lžička citronové kůry
  • 1 lžíce vanilkového extraktu nebo tmavého rumu 
  • 350 g hladké mouky
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • ⅛ lžičky soli

Na náplň a namáčení:

  • meruňkový džem (hladký, bez kousků ovoce)
  • 170 – 230 g 65-75% čokolády, nakrájené na kousky
  • 2 lžičky másla

Postup

  • Plechy vyložte pečícím papírem.
  • Předehřejte troubu na 190°C.
  • Připravte si cukrářský sáček s velkou hvězdicovou špičkou.
  • V míse stolního mixéru nebo ve velké míse pomocí ručního mixéru šlehejte máslo, moučkový cukr a vanilkový cukr do velmi světlé a nadýchané směsi. 
  • Při středně vysoké rychlosti to zabere asi 8 minut. 
  • Podle potřeby oškrábejte stěny mísy.
  • Přidávejte vaječné žloutky jeden po druhém a mezi každým přidáním dobře promíchejte, aby směs zůstala lehká a nadýchaná. 
  • Přidejte citronovou kůru a vanilku a znovu dobře promíchejte.
  • Smíchejte mouku, kukuřičný škrob a sůl.
  • Moučnou směs přidejte do máslové směsi a míchejte, dokud se vše dobře nespojí.
  • Přeneste část těsta do cukrářského sáčku a držte vršek asi 2,5 cm nad připravenými plechy. 
  • Vytlačte cca 8 cm těsta na plech a vytvořte tvar půlměsíce. 
  • Takto pokračujte, dokud nebudete mít plech plný stejně velkých půlměsíců ve vzdálenosti cca 2,5 cm. 
  • Pečte 8 minut. 
  • Půlměsíce budou mít stále bledou barvu, ale budou upečené.
  • Nechte několik minut chladit na plechu a poté přeneste na mřížku. 
  • Jakmile máte všechno cukroví upečené a vychladlé, trochu zahřejte džem, aby šel snadno natírat.
  • Na hladkou stranu jednoho půlměsíce naneste asi půl lžičky džemu a slepte s dalším půlměsícem.
  • Opakujte se všemi půlměsíci.
  • Dejte do mrazáku, aby džem ztuhl, což potrvá asi 20 – 30 minut.
  • Přiveďte hrnec s vodou k varu a nad vodu položte skleněnou misku tak, aby se vody nedotýkala.
  • Přidejte nasekanou čokoládu a míchejte stěrkou, dokud nebude hladká. 
  • Jakmile se čokoláda rozpustí, vypněte oheň a přidejte máslo. 
  • Míchejte, dokud se máslo nerozpustí. 
  • Konce slepených půlměsíců namáčejte v rozpuštěné čokoládě, nechte okapat přebytek a dejte vložte zpět na plech. 
  • Půlměsíce dejte zpět do mrazáku, aby čokoláda ztuhla.
  • Před podáváním nechte mírně rozmrznout.
  • Nechte si chutnat!
Máslové rohlíčky slepované meruňkovým džemem a namáčené v čokoládově polevě servírované na talíři.
www.pineappleandcoconut.com

Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou

Vyzkoušejte letos tyto máslové čokoládové rohlíčky s jednoduchou cukrovou polevou. Jsou jednoduché na přípravu, krásně vypadají a chutnají fantasticky!

Co budete potřebovat

  • 240 g másla pokojové teploty
  • 200 g kokosového cukru
  • 8 žloutků
  • 240 g hořké čokolády, nastrouhané nebo rozpuštěné
  • 8 bílků + špetka soli
  • 240 g hladké špaldové mouky

Na polevu:

  • 200 g moučkového cukru
  • 5 lžic citronové šťávy

Postup

  • Předehřejte troubu na 170 stupňů Celsia. 
  • Velký plech vyložte pečicím papírem.
  • Šlehejte bílky se špetkou soli, dokud se nevytvoří pevné špičky. 
  • Dejte stranou.
  • V jiné míse šlehejte změklé máslo, cukr a žloutky, dokud nezískáte hladkou krémovou směs.
  • Do žloutkové směsi vmíchejte nastrouhanou nebo rozpuštěnou čokoládu a vařečkou promíchejte.
  • Střídavě přidávejte ušlehaný sníh z bílků a mouku a dobře míchejte, dokud se všechny ingredience nespojí.
  • Nalijte a rozetřete směs na připravený plech. 
  • Pečte 25 – 30 min.
  • Zatímco se těsto peče, připravte si cukrovou polevu.
  • Míchejte moučkový cukr spolu s citronovou šťávou asi 10 minut, dokud nebude směs hladká a lesklá.
  • Těsto vyndejte z trouby a hned ho polijte cukrovou polevou.
  • Vezměte sklenici a zatlačte ji do rohu těsta, aby vznikl kruh a přeneste ji na velký talíř. 
  • Zatlačte sklenici na vytlačený kruh tak, abyste vytvořili tvar půlměsíce.
  • Tímto způsobem spotřebujte všechno těsto.
  • Nechte vychladnout a uložte do kovové krabice na sušenky nebo vzduchotěsné nádoby. 
  • Dobrou chuť!
Máslové rohlíčky s čokoládou a cukrovou polevou na tácku.
www.travellingoven.com

Vyzkoušejte i naše recepty na poctivé mrkvové rohlíčky s náplní podle vašeho gusta! Budete překvapeni, jak rychle zmizí z talířů.


Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou

Tyto veganské mandlové rohlíčky s marcipánem neobsahují žádnou mouku, takže si je mohou užít i celiaci. Uvnitř jsou dokonale měkké, zvenčí pro změnu úžasně křupavé a jako bonus se snadno připravují. Přesvědčte se sami!

Co budete potřebovat

  • 100 g mletých mandlí 
  • 100 g moučkového cukru 
  • 1 lžička skořice 
  • 200 g marcipánové pasty s vysokým obsahem mandlí
  • 3 lžíce mandlového mléka

Na polevu:

  • 100 g tenkých mandlových plátků
  • 100 g veganské čokolády dle libosti 
  • 1 lžička kokosového oleje

Postup

  • V míse prošlehejte mleté ​​mandle, moučkový cukr a skořici. 
  • Marcipánovou pastu natrhejte na malé kousky (nebo nastrouhejte na kuchyňským struhadle) a přidejte do mísy se suchými ingrediencemi. 
  • Poté přidejte mandlové mléko a vše uhněťte v těsto. 
  • Z těsta vytvarujte disk, který pevně zabalte do potravinářské fólie a dejte na 30 minut do lednice (nebo přes noc, pokud těsto připravujete předem). 
  • Po vychladnutí předehřejte troubu na 200 °C a vyložte plech pečicím papírem.
  • Rozbalte těsto a mokrýma rukama z něj vytvarujte 8 – 10 půlměsíců (podle požadované velikosti). 
  • Půlměsíce obalte v mandlových plátcích  a položte na připravený plech. 
  • Pečte asi 15-20 minut (menší jsou hotové dříve). 
  • Poté cukroví vyjměte a nechte zcela vychladnout.
  • Čokoládu s kokosovým olejem pomalu rozpusťte ve vodní lázni. 
  • Do čokoládové směsi ponořte konce každého rohlíčku a položte na mřížku vyloženou kusem pečícího papíru.
  • Užijte si to!
Vánoční rohlíčky posypané plátky mandlí a namáčené v čokoládě servírované na talířích.
www.biancazapatka.com

Vánoční kešu rohlíčky

Rychlé, snadné a chutné. Přesně takové jsou tyto vanilkové rohlíčky s praženými kešu oříšky ozdobené čokoládou. Zkuste zase něco nového!

Co budete potřebovat

  • 1 šálek másla
  • 1/3 šálku krystalového cukru
  • 2 lžíce neslazeného kešu mléka
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 2 a 3/4 šálku hladké mouky
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/2 hrnku pražených (nesolených) kešu oříšků, jemně nasekaných
  • 1/2 semínek z vanilkového lusku
  • 1/4 šálku krystalového cukru
  • 170 g rozpuštěné 50 % čokolády

Postup

  • Předehřejte troubu na 160 stupňů Celsia. 
  • Plech vyložte pečícím papírem.
  • V míse šlehejte máslo a cukr, dokud nebudete mít světlou a nadýchanou směs, asi 3 minuty. 
  • Přidejte kešu mléko a vanilkový extrakt a šlehejte, dokud se vše nespojí.
  • Pomalu přidávejte mouku a sůl a šlehejte, dokud se vše nespojí. 
  • Pokud je těsto příliš mokré, přidejte další lžíci mouky, pokud je naopak příliš suché, přidejte další lžičku mléka.
  • Vmíchejte najemno nakrájené pražené kešu oříšky.
  • 1 lžíci těsta vyválejte do tvaru půlměsíce. 
  • Položte na plech. 
  • Opakujte se zbývajícím těstem. 
  • Pečte do světle zlatohnědé barvy, 18 až 25 minut. 
  • Nechte10 minut chladit na plechu.
  • Mezitím v kuchyňském robotu smíchejte semínka z vanilkového lusku s 1/4 šálkem cukru v kuchyňském robotu a mixujte, dokud z cukru nebude jemný prášek (nechcete ho ale mít úplně na moučku).
  • Každý rohlíček obalte ve vanilkovém cukru. 
  • Ponořte rohlíčky do čokolády nebo je čokoládou pouze pokapejte a položte zpět na plech, aby čokoláda ztuhla.
  • Skladujte ve vzduchotěsné nádobě.
Vanilkové rohlíčky s praženými kešu oříšky ozdobené čokoládou.
www.halfbakedharvest.com

Někteří z vás možná přemýšlí, že by na Vánoce odletěli do teplejších krajin. Proto jsme si pro vás také připravili tipy na nejlepší vánoční destinace pro letošní rok!

Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla

Tento recept je důkazem toho, že vánoční cukroví může být jednoduché, veganské, bez lepku a rafinovaného cukru, a zároveň neuvěřitelně chutné. Luxusní poleva z kakaového másla a bílého mandlového másla je pak jen pomyslnou třešničkou na dortu.

Co budete potřebovat

Na rohlíčky:

  • 100 g pohankové mouky
  • 50 g mletých mandlí
  • 75 g mandlového másla
  • 1 lžíce lněných semínek + 2 lžíce vody
  • 40 ml javorového sirupu
  • ½ lžičky mleté ​​vanilky
  • ¼ lžičky prášku do pečiva 
  • 1 lžíce kakaa

Na polevu:

  • 50 g kakaového másla
  • 40 g bílého mandlového másla
  • 1 lžíce javorového sirupu (případně xylitolu, pokud chcete mít polevu opravdu bílou)

Postup

  • Na polevu si rozpusťte kakaové máslo nad vroucí vodou. 
  • Nechte trochu vychladnout, poté metličkou přimíchejte mandlové máslo a javorový sirup nebo xylitol. 
  • Směs nalijte na plech vyložený pečicím papírem a nechte vychladnout.
  • Předehřejte troubu na 180 °C.
  • Smíchejte lněná semínka s vodou a nechte 10 minut odležet.
  • Všechny ingredience spolu se zahuštěnou lněnou směsí dejte do mixovací nádoby a rozmixujte pomocí ručního mixéru nebo kuchyňského robotu.
  • Těsto rychle prohněťte rukama. 
  • Odeberte asi lžíci těsta, vyválejte ho do tvaru klobásy a vytvarujte malý půlměsíček.
  • Opakujte se zbytkem těsta a malé půlměsíčky pokládejte na plech vyložený pečícím papírem.
  • Rohlíčky pečte asi 12 minut a poté je vyndejte vychladnout.
  • Čokoládovou polevu znovu rozpusťte nad vroucí vodou. 
  • Nechte trochu vychladnout a poté ji lžičkou nanášejte na rohlíčky.
  • Nechte čokoládu zaschnout a pak už jen užívejte!
Mandlové rohlíčky pokapané polevou položené na mřížce.
www.heavenlynnhealthy.com

A jak se vám naše dnešní recepty na čokoládové rohlíčky líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X