Oblíbené klášterní rohlíčky na 4 různé způsoby. Který se stane tvým favoritem?

Ořechovo-máslové rohlíčky máčené v čokoládě patří mezi oblíbené cukroví mnoha domácností.

A není se čemu divit!

Jsou totiž úžasně křehké, oříškové a navíc jednoduché na přípravu.

My jsme pro vás dnes vybrali 4 nejlepší recepty na klášterní rohlíčky, které si zamilujete!

Klášterní rohlíčky s lískovými oříšky

Lískové oříšky dodají klášterním rohlíčkům v tomto receptu charakteristické aroma, díky čemuž budou naprosto jedinečné. Pokud lískáče nemáte zrovna dvakrát v lásce, můžete je nahradit vlašskými ořechy nebo mandlemi.

Co budete potřebovat:

  • 140 g hladké mouky
  • 100 g namletých lískových oříšků
  • 50 g moučkového cukru
  • 100 g másla
  • 1 vajíčko
  • špetka prášku do pečiva

Na ozdobu:

  • čokoládová poleva
  • ořechy na posypání

Postup:

  • Ze všech ingrediencí umíchejte těsto a vyválejte z něj několik válečků.
  • Válečky nakrájejte na stejné kousky, z kterých tvarujte rohlíčky.
  • Rohlíčky vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem.
  • Vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia a pečte 10 – 15 minut.
  • Upečené rohlíčky vyndejte z trouby a nechte vychladnout.
  • Každý vychladlý rohlíček namočte horní stranou do rozpuštěné čokoládové polevy a obalte nasekanými ořechy.
  • Nechte ztuhnout a pak už si jen užívejte!
Polomáčené cukroví s lískovými ořechy.
www.varecha.pravda.sk

Máme pro vás i zdravější varianty cukroví. Zkuste se inspirovat i našimi luxusními recepty na cukroví ze žitné mouky!

Rohlíčky z vlašských ořechů s čokoládovou polevou a kokosem

Kokos k cukroví patří stejně jako ořechy. A když spojíte ořechy i kokos do jednoho cukroví, je z toho naprosto delikátní záležitost, kterou budete chtít znovu a znovu.

Co budete potřebovat:

  • 140 g hladké mouky
  • 90 g namletých vlašských ořechů
  • 100 g másla
  • 40 g moučkového cukru
  • 1 žloutek

Na obalení:

  • čokoládová poleva
  • strouhaný kokos

Postup:

  • Ze základních surovin vypracujte těsto.
  • Těsto můžete použít hned, ale v lednici vydrží i do druhého dne.
  • Tvarujte rohlíčky (pokud chcete, můžete použít i formičku).
  • Rohlíčky dejte na plech vyložený pečícím papírem.
  • Vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia a pečte 10 až 15 minut.
  • Upečené rohlíčky vyndejte z trouby a nechte vychladnout.
  • Nechte je na pečícím papíru a polijte je čokoládovou polevou.
  • Posypte nebo obalte v kokosu a můžete servírovat!
Oříškové rohlíčky s čokoládou a kokosem ve skleněné míse.
www.varecha.pravda.sk

Neberte české vánoční zvyky a tradice na lehkou váhu! Zvyky spojují rodinu a Vánocům přidávají na výjimečnosti. Inspirujte se 21 vánočními tradicemi, které jsme pro vás vybrali, a užijte si krásný vánoční čas


Polomáčené klášterní rohlíčky z formičky

Na přípravu vánočních rohlíčků můžete použít i speciální formičky přímo k tomu určené. Nemusíte si pak dělat starosti, že vaše rohlíčky nejsou stejně velké nebo nemají perfektní tvar.

Co budete potřebovat:

  • 140 g hladké mouky
  • 30 g krystalového cukru
  • 100 g másla
  • 100 g vlašských ořechů
  • 50 g čokolády na vaření

Na ozdobu:

  • čokoládová poleva

Postup:

  • Mouku, cukr, máslo, ořechy a nastrouhanou čokoládu přidejte do mísy.
  • Vypracujte těsto.
  • Do každé formičky na rohlíčky vtlačte trochu těsta.
  • Formičky položte na plech vyložený pečícím papírem.
  • Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia, dokud nebudou rohlíčky nazlátlé.
  • Vyjměte z trouby a nechte trochu vychladnout.
  • Rohlíčky opatrně vyjměte z formiček a z obou stran ponořte do čokoládové polevy.
  • Nechte ztuhnout a užijte si to!
Ořechové rohlíčky polomáčené v čokoládě a servírované na talíři.
www.mykitchendiary.sk

Máte rádi výraznější chutě? Tak neváhejte a vyzkoušejte naše recepty na kořeněné cukroví!

Oříškové rohlíčky s vanilkou

Klášterní rohlíčky nemusíte nutně obalovat v čokoládě. Místo toho je zkuste vyválet ve směsi moučkového a vanilkového cukru a budete překvapeni, jak dobré jsou. Tak pojďme na to!

Co budete potřebovat:

  • 100 g lískových oříšků
  • 220 g másla
  • 80 g moučkového cukru
  • 300 g hladké mouky

Na obalení:

  • moučkový cukr
  • vanilkový cukr

Postup:

  • Mouku prosejte do mísy, přidejte moučkový cukr a najemno nastrouhané oříšky a promíchejte. 
  • Nahoru přidejte nakrájené máslo a vypracujte těsto.
  • Nechte v chladu odpočinout.
  • Z těsta tvoříme rohlíčky.
  • Rohlíčky položte na plech vyložený pečícím papírem a pečte do růžova ve vyhřáté troubě. 
  • Po upečení ještě horké rohlíčky obalte ve směsi moučkového a vanilkového cukru. 
  • Obalené rohlíčky dejte vedle sebe na plech vychladnout.
  • Dobrou chuť!
Pocukrované vanilkové rohlíčky.
www.dobruchut.aktuality.sk

Když už víte, co budete letos péct, ještě byste si měli vybrat nějaký krásný vánoční ubrus. Připravili jsme si pro vás recenzi slavnostních ubrusů s vánoční tématikou. Jaký si vyberete?

Čokoláda, která se přidává do těsta, by měla být na vaření, tedy tomu určená. Naopak na obalení nebo ozdobení je lepší poleva.

Rohlíčky zdobte vždy vychladlé, poleva by z nich mohla stékat a tudíž hůře držet.

A jak se vám naše dnešní recepty na klášterní rohlíčky líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X