Recepty na vánoční cukroví s kandovaným ovocem 5x jinak. Jaké bude vaším favoritem?

Skvělý způsob, jak přidat ovoce do vašeho cukroví, je použít kandované ovoce.

Krásně vypadá a ještě lépe chutná.

Proto jsme si pro vás pro inspiraci připravili 5 chutných receptů na cukroví z kandovaného ovoce, které si zamilujete!

Ochutnejte sušenky, italské půlměsíčky i jednoduché cukroví ze 4 ingrediencí.

Důlkové cukroví s kandovanými třešněmi

Roztomilé, sladké a chutné cukroví, které dokonale chutná po citrusech, potěší chuťové pohárky i oči celé vaší rodiny. Navíc je neuvěřitelně jednoduché na přípravu!

Co budete potřebovat:

  • 230 g másla, změklého
  • 1/2 šálku cukru
  • 2 vaječné žloutky, promícháné
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • kůra z 1 citronu
  • kůra z 1 pomeranče
  • šťáva z 1 citronu
  • 2 šálky hladké mouky, dvakrát prosáté
  • kandované zelené a červené třešně

Postup:

  • Máslo a cukr prošlehejte do nadýchané hmoty.
  • Přidejte žloutky, vanilku, pomerančovou kůru, citronovou kůru a citronovou šťávu a míchejte, dokud se vše nespojí. 
  • Gumovou stěrkou oškrábejte misku a poté znovu promíchejte.
  • Přidejte prosátou mouku a míchejte, dokud se nezapracuje do směsi. 
  • Vložte těsto do sáčku na zip a dejte do chladničky alespoň na hodinu, nebo dokud neztuhne.
  • Předehřejte troubu na 150 stupňů Celsia. 
  • Kandované třešně překrájejte napůl.
  • Z těsta vyválejte malé kuličky a ty pokládejte na plech vyložený pečicím papírem.
  • Do každé kuličky jemně vtlačte půlku třešně řeznou stranou dolů.
  • Pečte 20 minut, vyjměte z trouby, než začnou hnědnout. 
  • Nechte vychladnout na mřížce.
  • Užijte si to!
Cukroví s důlky plněné kandovanými třešněmi na tácku.
www.thepioneerwoman.com

Máme pro vás i další nejlepší recepty na vánoční cukroví s důlky, které vám každý pochválí. Inspirujte se!

Vánoční sušenky s kandovaným ovocem a pekanovými ořechy

Lahodné vánoční cukroví plné kandovaných třešní, kandovaného ananasu, pekanových ořechů a datlí vám navodí příjemnou atmosféru vánočních svátků, a to díky své báječné chuti a krásným barvám. Tyto malé krásky nejde nemilovat!

Budete potřebovat:

  • 1 šálek kandovaných třešní, nahrubo nasekaných
  • 1 šálek kandovaného ananasu, nahrubo nasekaného
  • ¾ šálku nakrájených datlí (nebo rozinek)
  • 3/4 šálku nasekaných pekanových ořechů
  • 1/2 šálku másla, změkčeného
  • 1 šálek krystalového cukru
  • 1 vejce
  • 1/4 šálku podmáslí
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1/2 lžičky mandlového extraktu
  • 1 a 3/4 šálku hladké mouky
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli

Postup:

  • V misce smíchejte nakrájené kandované třešně, kandovaný ananas, datle a pekanové ořechy. 
  • Přisypte 1/4 šálku mouky a dobře promíchejte. 
  • Dejte stranou.
  • Máslo a cukr šlehejte elektrickým šlehačem do nadýchané hmoty, asi 2–3 minuty. 
  • Přidejte vejce, podmáslí, vanilkový extrakt a mandlový extrakt. 
  • Šlehejte na střední rychlost, dokud se vše dobře nespojí a nebudete mít světlou a krémovou směs.
  • Ručně vmíchejte ovocnou směs, zbylou mouku, jedlou sodu a sůl.
  • Nanášejte těsto vždy po jedné polévkové lžíci cca 5 cm na plech vyložený pečícím papírem.
  • Pečte při 175 stupních Celsia po dobu 10-12 minut, dokud okraje a středy nevypadají propečeně.
  • Nechte 2 minuty ochlazovat na plechu a poté cukroví vyndejte na chladicí mřížku, aby úplně vychladlo.
  • Nechte si chutnat!
Vánoční cukroví plné kandovaných třešní, kandovaného ananasu, pekanových ořechů a datlí naskládané na sobě.
www.thekitchenismyplayground.com

Kokosové cukroví s kandovaným ovocem

Tento recept je důkazem toho, že pečení vánočního cukroví nemusí být vůbec složité. Na tuto dobrotu budete totiž potřebovat pouhé 4 ingredience!

Budete potřebovat:

  • 400 ml slazeného kondenzovaného mléka
  • 400 g strouhaného kokosu
  • 225 g kandovaného ovoce
  • 180 g nasekané 50% čokolády

Postup:

  • Předehřejte troubu na 175 °C. 
  • Dva plechy vyložte pečicím papírem.
  • Ve velké míse smíchejte kondenzované mléko, strouhaný kokos a kandované ovoce.
  • Směs nabírejte po zarovnaných lžících a dávejte na připravené plechy. 
  • Pečte 16 minut nebo dozlatova. 
  • Před vyjmutím je nechte na plechu úplně vychladnout.
  • Na pracovní plochu položte velký list pečícího papíru.
  • Vložte čokoládu do misky vhodné do mikrovlnné trouby a zahřívejte v mikrovlnné troubě v 30 sekundových intervalech (100% výkon), dokud se nerozpustí, asi 1 minutu. 
  • Mezi intervaly vždy dobře promíchejte. 
  • Spodní část každého cukroví namočte do čokolády a položte na pečící papír. 
  • Nechte odstát, dokud čokoláda neztuhne, asi 1 hodinu.
  • Cukroví skladujte ve vzduchotěsné nádobě při pokojové teplotě.
Cukroví s kokosem a kandovaným ovocem v krabičce.
www.sprinklebakes.com

Co takhle vyzkoušet i naše další recepty na cukroví s kokosem? Máme pro vás 8 luxusních variant!

Italské plněné vánoční cukroví

Jemné těsto plněné třešňovým džemem, vařeným hroznovým moštem a kandovaným citronem je sice náročnější na ingredience, ale výsledek rozhodně stojí za to. Zkuste zase něco nového a netradičního a nebudete litovat!

Co budete potřebovat

  • 2 a 1/3 šálků mouky na pizzu typu 00 plus další na pomoučení pracovní plochy
  • 2 lžičky nastrouhané citronové kůry
  • 1/4 lžičky soli
  • 3/4 šálku studeného másla, nakrájeného na 1 cm kousky
  • 1/2 šálku anýzového likéru
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1/2 šálku třešňového džemu
  • 1/3 šálku nasekaných pražených loupaných mandlí
  • 1/3 šálku nakrájeného kandovaného citronu 
  • 2 a 1/2 lžíce zredukovaného vařeného hroznového moštu Saba
  • 1 velké vejce (oddělené na žloutek a bílek) 
  • 1 lžíce vody
  • moučkový cukr, na posypání

Postup

  • Vložte mouku, citronovou kůru a sůl do kuchyňského robotu a míchejte, dokud se vše nespojí.
  • Přidejte máslo.
  • Mixujte, dokud z másla nebudete mít malé kousíčky.
  • Přidejte anýzový sirup a vanilkový extrakt a pulsujte, dokud se těsto nespojí ve hmotu.
  • Těsto rovnoměrně vytvarujte na 2 šesticentimetrové disky. 
  • Zabalte disky těsta do potravinářské fólie a nechte 1 hodinu chladit.
  • Mezitím smíchejte třešňový džem, mandle, citron a mošt Saba v malé misce. 
  • Nechte nezakryté chladit, dokud nebudete připraveni směs použít.
  • Předehřejte troubu na 175 °C s rošty v horní třetině a dolní třetině. 
  • Bílek ušlehejte v malé misce do hladka. 
  • 2 velké plechy vyložte pečicím papírem. 
  • Rozbalte a rozválejte 1 disk těsta na lehce pomoučené pracovní ploše na tloušťku cca 0,3 cm. 
  • Vyřízněte z těsta 12 kruhů pomocí 6 cm kulatého vykrajovátka a podle potřeby přerolujte zbytky. 
  • Na každý kruh těsta naneste 2 zarovnané lžičky směsi džemu, mandlí, citronu a Saby. 
  • Okraje kruhu lehce potřete bílkem a přeložte kruh na polovinu, abyste vytvořili půlměsíc, který obklopuje náplň.
  • Pevně stiskněte okraje k sobě, abyste vytvořili cca 0,6 cm těsnění kolem náplně. 
  • Okraje jemně zmáčkněte vidličkou. 
  • Položte na připravený plech. 
  • Jakmile je plech naplněný půlměsícy, vložte do chladničky a opakujte proces se zbývajícím diskem těsta a náplní. 
  • Oba plechy chlaďte alespoň 15 minut.
  • V malé misce prošlehejte žloutek s 1 lžící vody. 
  • Pomocí vidličky lehce propíchejte vršky cukroví a lehce potřete žloutkovou směsí. 
  • Pečte v předehřáté troubě, dokud se půlměsíce nenafouknou a neztuhnou, 20 až 25 minut, přičemž v polovině doby pečení plechy na roštech prohoďte. 
  • Přeneste cukroví na mřížku a nechte 30 minut vychladnout. 
  • Cukroví podávejte moučkovým cukrem a podávejte.
Vánoční půlměsíčky plněné třešňovým džemem, vařeným hroznovým moštem a kandovaným citronem na talíři.
www.foodandwine.com

Čokoládové sušenky s kandovaným ovocem

Tyto sušenky s čokoládou a kandovaným ovocem jsou snadné na přípravu, skvěle chutnají a navíc jsou vizuálně přitažlivé, takže si je oblíbí i ti nejmenší strávníci. Ideální cukroví!

Co budete potřebovat

  • 200 g másla
  • 400 g hladké mouky
  • 100 g 70% hořké čokolády 
  • 150 g cukru
  • 1 vejce
  • 1 špetka soli
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Na ozdobu:

  • 200 g hořké čokolády
  • 50 g másla
  • kandované ovoce

Postup

  • 70% hořkou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a nechte stranou, dokud nedosáhne pokojové teploty.
  • Míchejte měkké máslo s cukrem, dokud nezískáte hladký a nadýchaný krém.
  • Přidejte vejce a míchejte do hladka.
  • Postupně přidejte rozpuštěnou čokoládu a vanilku a poté jemně promíchejte.
  • Mouku přidávejte po dávkách a když je těsto příliš tuhé, přestaňte míchat.
  • Přidejte tolik mouky, aby těsto bylo tuhé, ale měkké a nelepivé.
  • Těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte na hodinu do lednice.
  • Předehřejte troubu na 175 – 180 stupňů Celsia.
  • Velký plech vyložte pečicím papírem.
  • Vyjměte těsto z lednice a rozválejte ho na plát o tloušťce 0,3 cm.
  • Pomocí kulatého vykrajovátka vykrajujte kolečka.
  • Kolečka pečte 8–10 minut a poté je nechte vychladnout na mřížce.
  • Připravte si polevu.
  • Máslo a hořkou čokoládu nalámanou na kousky rozpusťte ve vodní lázni.
  • Na každé kolečko naneste lžíci čokoládové polevy.
  • Jemně zarovnejte, ale polevu nenanášejte až k okrajům (viz foto níže).
  • Posypte kandovaným ovocem a můžete servírovat.
Sušenky s čokoládou a kandovaným ovocem v mističce.
www.chefspencil.com

Chcete mít letos to nejlepší cukroví? Hledáte originální vykrajovátka? Chcete potěšit děti i dospělé veselými tvary cukroví? Vyberte si ta nejlepší vánoční vykrajovátka podle naší recenze – víme, která stojí za koupi!

A jak se vám naše dnešní recepty na cukroví z kandovaného ovoce líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X