Ty nejlepší recepty na kuličky s vánoční vůní perníčků na jednom místě. Vyberte si svého favorita!

Co patří k Vánocům víc než vůně perníčků!

Pokud už se vám klasické perníčky omrzely, vyzkoušejte naše luxusní recepty na perníkové kuličky v 6 různých variantách.

Na své si přijdou i vegani, celiaci či příznivci nízkosacharidového stravování.

Oživte letos svou vánoční tabuli novými druhy cukroví!

Veganské nepečené perníkové kuličky

I vegani či celiaci si mohou užít lahodné cukroví, které je navíc extrémně jednoduché na přípravu! Přesně takové jsou tyto kuličky z mandlí, ovesných vloček, konopných semínek, oříškového másla, datlí a perníkového koření, které jsou super zdravé, ale i super chutné. 

Co budete potřebovat

  • 1 šálek celých natural mandlí
  • 1 šálek ovesných vloček
  • 1/4 šálku konopných semínek
  • 5 lžic třtinové melasy 
  • 2 lžíce mandlového nebo kešu másla
  • 12 datlí bez pecek
  • 1 lžička vanilky
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1/8 lžičky hřebíčku
  • špetka mořské soli
  • 2-4 lžíce neslazeného mandlového mléka
  • mleté ​​a/nebo najemno nasekané mandle na obalení
  • konopná semínka na obalení

Postup

  • Vložte mandle a ovesné vločky do kuchyňského robotu a mixujte, dokud směs nebude připomínat velmi jemnou drobenku. 
  • Přidejte konopná semínka, melasu, mandlové nebo kešu máslo, datle, vanilku, skořici, zázvor, hřebíček a mořskou sůl. 
  • Mixujte, dokud se vše dobře nespojí, přičemž v polovině seškrábejte strany mísy gumovou stěrkou.
  • Přidávejte po jedné lžíci mandlové mléko, dokud se směs neslepí a nepůjdou z ní snadno tvořit kuličky.
  • 2 lžičky směsi vyválejte dlaněmi do kuličky a každou kuličku obalte buď v mletých mandlích, nasekaných mandlích nebo konopných semínkách. 
  • Dejte stranou a opakujte, dokud nespotřebujete veškerou směs.
  • Uchovávejte v zakryté nádobě v lednici po dobu 1 týdne nebo v mrazáku po dobu až 2 měsíců.
Kuličky z mandlí, ovesných vloček, konopných semínek, oříškového másla, datlí a perníkového koření v misce. Další kuličky jsou položené vedle misky.
www.fraicheliving.com

Máme pro vás i další výtečné recepty na vánoční cukroví pro vegany. Zamiluje si je celá vaše rodina!

Vánoční kuličky v čokoládě s vůní perníku

Tyto nepečené kuličky s bílou čokoládou obalené v hořké čokoládě si užijí hlavně milovníci čokolády. Skořice, zázvor a hřebíček jim dodávají úžasnou perníkovou chuť a kandovaný zázvor pak závěrečný šmrnc.

Co budete potřebovat

  • 400 g bílé čokolády na vaření, nasekané
  • 1/2 šálku smetany ke šlehání
  • 1 lžička mleté ​​skořice
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 1/4 lžičky mletého hřebíčku
  • 280 g čokopeciček z hořké čokolády
  • 5 lžiček Hery
  • 3 lžíce nasekaného kandovaného zázvoru

Postup

  • Do malé misky dejte nasekanou bílou čokoládu. 
  • V malém hrnci přiveďte k varu smetanu ke šlehání.
  • Horkou smetanou přelijte bílou čokoládu a vyšlehejte do hladka. 
  • Vmíchejte skořici, zázvor a hřebíček. 
  • Za občasného míchání ochlaďte na pokojovou teplotu. 
  • Přikryjte a nechte chladit do ztuhnutí, asi 3 hodiny.
  • Tvarujte směs do cca 2 cm kuliček. 
  • Kuličky pokládejte na plechy vyložené pečícím papírem. 
  • Dejte do lednice alespoň na 1 hodinu.
  • V mikrovlnné troubě rozpusťte čokopecičky společně s Herou a promíchejte do hladka.
  • Kuličky namáčejte v rozpuštěné hořké čokoládě a přebytek nechte okapat.
  • Kuličky v čokoládě pokládejte na pečící papír.
  • Posypte kandovaným zázvorem. 
  • Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě v lednici.
Kuličky s bílou čokoládou obalené v hořké čokoládě a ozdobené kandovaným zázvorem.
www.tasteofhome.com

Perníkové kuličky s povidly a vaječným likérem

Tohle vánoční cukroví si zamilujete! Kombinace perníku, povidel, čokolády a vaječného likéru je neuvěřitelně návyková a stane se vaší sváteční tradicí.

Co budete potřebovat

Na těsto:

  • 2 vejce
  • 250 ml mléka
  • 125 g másla
  • 250 g třtinového cukru
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce kakaa
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžíce švestkových povidel
  • 300 g hladké mouky (pšeničné nebo špaldové)
  • 1 lžička jedlé sody
  • 2 lžičky perníkového koření

Na kuličky:

  • 200 ml vaječného likéru 
  • 4 lžíce švestkových povidel
  • 100 g čokolády
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • strouhaný kokos na obalení

Postup

  • Do hrnce dejte máslo, cukr a med. 
  • Směs nechte rozpustit a přidejte švestková povidla.
  • V misce vidličkou rozšlehejte vajíčka, přidejte mléko a promíchejte. 
  • Do misky s vajíčky a mlékem přidejte rozpuštěné máslo s cukrem a medem. 
  • Nakonec přimíchejte všechny předem promíchané sypké suroviny na těsto.
  • Hotové těsto nalijte na vymazaný plech. 
  • Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180 °C asi 35 minut. 
  • Upečené těsto vyjměte z trouby.
  • Nechte těsto vychladnout a nakrájejte ho na malé kousky. 
  • Kousky přendejte do větší misky. 
  • Čokoládu rozpusťte v horké smetaně ke šlehání.
  • Postupně do misky s kousky těsta přidejte švestková povidla, vaječný likér a rozpuštěnou čokoládu se smetanou.
  • Vzniklou hmotu pořádně rukama promačkejte a tvarujte z ní kuličky, které obalte v kokosu.
  • Dobrou chuť!
Kuličky s perníkovým kořením ozdobené kokosem v papírových košíčcích.
www.happybaby.sk

Na adventní stůl rozhodně patří vánoční ubrus. Proto jsme si pro vás připravili recenzi těch nejkrásnějších ubrusů s vánoční tématikou. Zvolíte klasiku nebo raději elegantní běhoun či kulatý ubrus s výšivkami?


Čokoládové lanýže s perníkovým kořením

Vychutnejte si každé sousto těchto božských lanýžů z hořké čokolády a perníkového koření, obalených v rozdrcených zázvorových sušenkách a ozdobených vanilkovou polevou. Mňam!

Co budete potřebovat

  • 2 lžičky mletého nového koření
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 2 lžičky mletého zázvoru
  • 1 lžička mletého hřebíčku
  • 1 lžička mletého muškátového oříšku
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • ¼ lžičky soli
  • 450 g 35 – 65% hořké čokolády, nasekané
  • 235 ml smetany ke šlehání
  • 170 g jemně rozdrcených zázvorových sušenek
  • 115 g moučkového cukru
  • 1 lžíce (nebo více) plnotučného mléka
  • 1/4 lžičky vanilkového extraktu

Postup

  • Ve střední misce promíchejte nové koření, skořici, zázvor, hřebíček, muškátový oříšek, pepř a sůl. 
  • Na vrch směsi koření přidejte nasekanou čokoládu.
  • V malém hrnci na mírném ohni zahřejte smetanu (nesmí se začít vařit).
  • Čokoládu a koření přelijte horkou smetanou. 
  • Nechte 5 minut odležet a poté promíchejte do hladka. 
  • Směs nalijte do pekáče o rozměrech 20×20 cm a uhlaďte do rovnoměrné vrstvy. 
  • Na povrch čokoládové směsi přitiskněte plastovou fólii a nechte chladit do ztuhnutí, asi 1 hodinu.
  • Rozdrcené zázvorové sušenky dejte do malé misky. 
  • Plech vyložte pečícím papírem.
  • Z čokoládové směsi tvarujte kuličky, které obalujte v rozdrcených zázvorových sušenkách.
  • Kuličky ještě jednou obalte v rozdrcených sušenkách a přendejte na připravený plech.
  • V malé misce smíchejte moučkový cukr, mléko a vanilku a v případě potřeby po 1 lžičce přidávejte další mléko, dokud nebude mít směs konzistenci polevy. 
  • Přeneste polevu do cukrářského sáčku se špičkou o průměru 0,5 cm (nebo použijte plastový sáček s odříznutým rohem).
  • Naaranžujte kuličky na talíř a ozdobte polevou. 
  • Užijte si to!
Lanýže z hořké čokolády a perníkového koření, obalené v rozdrcených zázvorových sušenkách a ozdobené vanilkovou polevou.
www.delish.com

Švédské perníkové kuličky

Vyzkoušejte letos zase něco nového. Tyto nepečené kuličky z mandlové pasty, másla, ovesných vloček a perníkového koření jsou jednoduché na přípravu a když je obalíte v perlovém cukru, okouzlíte všechny své hosty. 

Co budete potřebovat

  • 200 g mandlové pasty
  • 100 g másla
  • 300 g ovesných vloček
  • ½ lžíce mletého zázvoru
  • ½ lžičky mleté ​​skořice
  • 1 lžička mletého hřebíčku
  • 1 lžička mletého kardamomu
  • 1 špetka soli
  • 1 lžíce pomerančové šťávy
  • perlový cukr

Postup

  • Máslo zahřejte tak, aby bylo měkké, ale nerozpustilo se.
  • Nastrouhejte mandlovou pastu.
  • Všechny ingredience důkladně promíchejte.
  • Na talíř nasypte perlový cukr.
  • Z těsta válejte malé kuličky, které obalte v perlovém cukru.
  • Nechte si chutnat!
Nepečené kuličky z mandlové pasty, másla, ovesných vloček a perníkového obalené v perlovém cukru.
www.ingmar.app

Vánoční nízkosacharidové kuličky s perníkovým kořením

Ani na nízkosacharidové dietě nemusíte o Vánocích hladovět. Máme pro vás totiž luxusní recept na nepečené kuličky z mascarpone, kokosu, mandlového másla a perníkového koření, které jsou plněné praženými mandlemi a obalené v hořké čokoládě. Delikatesa!

Co budete potřebovat

  • 100 g mascarpone
  • 5 lžic strouhaného kokosu
  • 2 lžíce mandlového másla
  • 2-3 lžičky perníkového koření bez cukru
  • 1 lžička strouhané pomerančové kůry 
  • 12-15 ks mandlí
  • xylitol nebo erythritol podle chuti (volitelně)
  • 50 g hořké čokolády (min. 85%)
  • 1 lžička kokosového oleje

Postup

  • Mandle dejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 ° C cca 5 – 8 minut, případně je můžete i na sucho opražit na pánvi.
  • Nechte vychladnout.
  • V misce smíchejte kokos, mascarpone, mandlové máslo, perníkové koření, pomerančovou kůru a případně sladidlo.
  • Ze směsi formujte malé kuličky.
  • Dovnitř každé kuličky vložte upraženou mandli.
  • Kuličky dejte alespoň na 20 minut do lednice ztuhnout.
  • Hořkou čokoládu rozpusťte spolu s kokosovým olejem.
  • Ztuhlé kuličky obalte v čokoládě a ozdobte podle sebe.
  • Dejte do lednice na 30 minut.
  • Dobrou chuť!
Nepečené kuličky z mascarpone, kokosu, mandlového másla a perníkového koření plněné praženými mandlemi a obalené v hořké čokoládě.
www.niesomzcukru.sk

Zajímá vás, jaké budou v Česku letos adventní trhy? Máme pro vás veškeré informace na jednom místě!

A jak se vám naše dnešní recepty na perníkové kuličky líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X