Skvělé recepty na nepravé humrové pomazánky, které nepoznáte od originálu!

Humr je luxusní surovinou, kterou si ne všichni můžeme dovolit.

Používat tohoto korýše na pomazánku by byla škoda.

Chlebíčky můžete snadno potřít pochoutkou z mnohem běžnějších a levnějších ingrediencí.

Vyzkoušejte naše recepty na falešnou humrovou pomazánku na chlebíčky!

Dá se snadno připravit z celeru a mrkve, krabích tyčinek i uzené makrely.

Inspirujte se!

Falešná humrová pomazánka z celeru a mrkve

Nevíte, co netradičního připravit na silvestrovskou oslavu či večírek? Vyzkoušejte tuto lahodnou pomazánku!

Ingredience:

  • 180 g celeru
  • 120 g mrkve
  • 100 g kořene petržele
  • 1 cibule
  • 100 g majonézy
  • 50 g tatarské omáčky
  • čerstvá šťáva z poloviny citronu
  • sůl, pepř dle chuti

Postup:

  1. Kořenovou zeleninu omyjte a 8-10 minut povařte v lehce osolené vodě.
  2. Vroucí vodou ze zeleniny spařte cibuli.
  3. Nechte veškerou zeleninu vychladnout.
  4. Následně celer, mrkev, petržel najemno nastrouhejte na struhadle, cibuli nakrájejte též najemno.
  5. Všechnu nastrouhanou zeleninu promíchejte v míse.
  6. Přidejte majonézu a tatarskou omáčku.
  7. Důkladně promíchejte, ochutnejte a dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.
  8. Před podáváním dejte vychladit do ledničky.

Tato falešná humrová pomazánka na chlebíčky může být podávána také s rozmanitými slanými krekry.

Humrová pomazánka z celeru a mrkve v misce.
zdroj: martastewart.com

Pomazánka falešný humr s uzenou makrelou

Netradiční spojení makrely, tvarohu a mrkve dělá z této pomazánky opravdu skvělý gurmánský zážitek.

Ingredience:

  • 250 g uzené makrely
  • 200 g polotučného tvarohu nebo smetanového sýra typu Philadelphia
  • 100 g mrkve
  • 50 g zakysané smetany
  • 1/2 cibule
  • 2 polévkové lžíce křenové pasty
  • čerstvá šťáva z poloviny citronu
  • sůl, pepř dle chuti

Postup:

  1. Uzenou makrelu zbavte kostí a kůže.
  2. Kousky rybího masa vložte společně tvarohem či smetanovým sýrem a křenovou pastou do kuchyňského robota.
  3. Krátce zpracujte.
  4. Přidejte najemno nastrouhanou mrkev, nadrobno nasekanou cibuli, citronovou šťávu a zakysanou smetanu.
  5. Důkladně zamíchejte a ochutnejte.
  6. V případě potřeby dochuťte solí a pepřem či přidejte více citronové šťávy.
  7. Před podáváním dejte pomazánku z uzené makrely vychladit do ledničky.

Falešná humrová pomazánka chutná znamenitě s nejrůznější syrovou zeleninou. Servírovat ji můžete třeba s kousky papriky, rajčaty, okurkou, květákem či brokolicí.

Miska s pomazánkou ve stylu falešný humr.
zdroj: therealmealdeal.com

Makrela není jediná ryba, ze které lze připravit chutné pomazánky. Načerpejte další inspiraci z našich receptů na chlebíčky s uzeným lososem.


Nepravá humrová pomazánka z filé

Humra lze nahradit také kouskem rybího filé. Majonézu můžete nahradit kombinací bílého jogurtu a zakysané smetany.

Ingredience:

  • 200 g rybího filé (například treska)
  • 80 g celeru
  • 50 g mrkve
  • 1 jablko
  • 100 g majonézy
  • 1 čajová lžička plnotučné hořčice
  • čerstvá šťáva z poloviny citronu
  • sůl, pepř dle chuti

Postup:

  1. Rybí filé poduste několik minut doměkka.
  2. Když filé chladne, nastrouhejte najemno mrkev, celer a jablko.
  3. V případě přání je možné celer a mrkev krátce podusit, ale není to nutné.
  4. Vyhlédnuté filé rozmačkejte vidličkou a odstraňte případné kosti.
  5. Jablko vymačkejte, abyste z něj odstranili přebytečnou šťávu.
  6. Do misky s rozmačkaným filé přidejte mrkev, celer a jablko a zamíchejte.
  7. Přidejte majonézu a vše důkladně spojte.
  8. Ochutnejte a dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem.

Před servírováním pomazánku opět nechte několik hodin v ledničce, lépe do sebe proniknou jednotlivé chutě.

Miska s pomazánkou z rybího filé.
zdroj: dixonsseafood.com

Celerová pomazánka à la humr

Jednoduchá a zdravá pomazánka, která vás potěší nejen na Silvestra, ale i kdykoli jindy během roku.

Ingredience:

  • 1 celer
  • 2-3 mrkve
  • 200 g polotučného tvarohu ve vaničce nebo majonézy
  • 1 čajová lžička polotučné hořčice
  • čerstvá šťáva z půlky citronu
  • sůl, pepř dle chuti

Postup:

  1. Celer a mrkev omyjte, očistěte a nastrouhejte najemno.
  2. Výsledný poměr obou základních surovin po nastrouhání by měl být přibližně stejný, jedna ku jedné.
  3. Do mísy k nastrouhané zelenině přidejte tvaroh či majonézu, citronovou šťávu, sůl a pepř.
  4. Promíchejte, ochutnejte a případně ještě dochuťte.
  5. Před servírováním dejte vychladit alespoň na hodinu do lednice.

Pokud chcete, můžete pomazánku obohatit o najemno nastrouhaný kousek sýru Eidam.

Krajíc chleba s celerovou pomazánkou.
zdroj: deliciousromania.com

Falešná humrová pomazánka na chlebíčky není jedinou možností pro vaše silvestrovské občerstvení. Jako základ na chleníčky můžete využít i naše recepty na domácí vlašský salát. Inspirujte se!

Pomazánka z krabích tyčinek

Velmi rychlá pomazánka, kterou zvládnete připravit během okamžiku. Výsledek stojí za to!

Ingredience:

  • 150 g krabích tyčinek
  • 100 g majonézy
  • 50 g taveného smetanového sýra
  • 2 polévkové lžíce bílého jogurtu
  • čerstvá citronová šťáva z poloviny citronu
  • sůl, pepř dle chuti

Postup:

  1. Krabí tyčinky nastrouhejte nebo nadrobno pokrájejte.
  2. Do mísy s tyčinkami přidejte tavený sýr, majonézu a jogurt.
  3. Důkladně promíchejte.
  4. Směs ochuťte kořením a pokapejte citronovou šťávou.
  5. Pomazánku vložte vychladit do lednice.

Falešná humrová pomazánka na chlebíčky chutná skvěle i na opečených plátcích pečiva.

Chlebíčky s pomazánkou z krabích tyčinek.
zdroj: cookidoo.international

Humr je velmi chutná, ale také poměrně drahá delikatesa. Recepty na falešné humrové pomazánky vás mohly přesvědčit, že tento korýš se při přípravě silvestrovského pohoštění dá poměrně snadno nahradit.

Ať jste již zvolili jakoukoli variantu, nezapomeňte chlebíčky či krekry s pomazánkou krásně ozdobit čerstvou zeleninou a bylinkami.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X