Vánoční margotkové cukroví pro mlsné jazýčky

Víte, že čokoláda Margot se dá využít i do vánočních pochoutek?

Ochutnejte jak pečené, tak i jednoduché nepečené vánoční cukroví z Margotky.

To je sen každé hospodyňky – nemuset stát u trouby a trávit jeho přípravou několik hodin.

Nechte se inspirovat nepečeným cukrovím, kterým jistě nikdo nepohrdne.

Vosí hnízda

Nepečená vosí hnízda z Margotky se těší snad ještě větší oblibě, než hnízda klasická.

Pojďme se podívat na jejich přípravu.

Hledáte vánoční dárek? Vyzkoušejte náš vyhledávač dárků!

Budete potřebovat:

  • 2 čokolády Margot
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 čajové lžičky rumu
  • 20 rozdrcených piškotů
  • 20 piškotů celých
  • 250 ml mléka
  • ½ balíčku vanilkového pudinku
  • 25 g másla

Postup přípravy:

  • Čokolády Margot vložte na půl hodiny do mrazáku – lépe se budou strouhat.
  • Mezitím si připravte pudink z mléka a nechte vychladnout.
  • Zmrzlé čokolády nastrouhejte na hrubém struhadle.
  • Přidejte 50 gramů másla, cukr, rozdrcené piškoty a kakao. 
  • Z celé směsy zpracujte hladké těsto, které na 15 minut vložte do lednice.
  • Jakmile je pudink studený, zašlehejte do něj zbytek másla.
  • Poté těstem plňte formičky určené na vosí hnízda a uprostřed vytvořte důlek.
  • Důlek naplňte krémem z pudinku.
  • Přiklopte piškotem a můžete vosí hnízda ozdobit čokoládou nebo cukrem.

Pokud chcete vytvořit i jinou variantu tohoto oblíbeného cukroví, inspirujte se receptem na vosí hnízda (plán), ve kterém můžete použít místo piškotů i různé druhy sušenek nebo upečených korpusů.

vosí hnízda z Margot čokolády na talíři
Zdroj foto: https://www.czech-stuff.com

Margotkové kuličky v košíčku

Budete potřebovat:

  • 300 g čokolády Margot
  • 75 g cukru krupice
  • 75 ml vody
  • 95 g másla
  • 150 g sušeného mléka
  • 75 g kokosu
  • 30 ks mandlí
  • kokos na obalení
  • papírové košíčky

Postup přípravy:

  • Čokolády Margot vložte asi na půl hodiny do mrazáku – lépe se pak strouhají.
  • Do hrnce dejte cukr, zalijte ho vodou a pomalu jej nechte ve vodě rozpustit.
  • Jakmile je cukr rozpuštěný, do směsi přidejte na kousky nakrájené málo, které nechte taktéž rozpustit
  • Do směsi másla, cukru a vody zamíchejte sušené mléko, strouhaný kokos a nastrouhané čokolády Margot. 
  • Za stálého míchání směs ohřívejte – suroviny se musí spojit a směs zhoustnout.
  • Jakmile má směs požadovanou hustotu, nechte ji vychladnout – posléze ztuhnout, nejlépe v lednici.
  • Začněte tvarovat kuličky, do kterých vkládejte mandle (můžete vkládat i jiné druhy ořechů).
  • Kuličky obalte v kokosu a vkládejte do ozdobných košíčků.
  • Skladujte v chladném místě.
spousta margotkových kuliček na talíři
Zdroj foto: https://cauliflowermash.blogspot.com

Domácí Margot tyčinky

Podívejte se na další tipy na vánoční recepty a přesvědčte se sami, že bez čokolády se prostě neobejdete. A cukroví z domácí Margot čokolády se na tácku plném cukroví budou vyjímat. 

Budete potřebovat:

  • 100 g mletých vlašských ořechů
  • 100 g strouhaného kokosu
  • 100 g cukru moučka
  • 2 lžíce rumu
  • 1 bílek
  • 2 lžíce rozpuštěné Hery
  • čokoládová poleva

Postup přípravy:

  • Do mixéru vložte ořechy společně s kokosem a důkladně je rozmixujte.
  • Do směsi přidejte bílek, rum a rozpuštěnou Heru a rozmixujte.
  • Vzniklou hmotu vložte na 3 hodiny do lednice.
  • Tvarujte tyčinky, placky nebo kuličky a obalujte je v čokoládové polevě.
  • Je dobré si domácí Margotky skládat na mřížku, aby poleva rovnoměrně stékala.
  • Hotové Margotky dejte ztuhnout do lednice a uchovávejte je v chladném místě.
domácí tyčinky z Margot čokolády
Zdroj foto: https://shewearsmanyhats.com/

Pečené cukroví z čokolády Margot

Receptů na plněné vánoční cukroví (content plán) je spousta, my jsme si pro vás připravili dukátky plněné lahodným margotkovým krémem.

Margot dukátky

Budete potřebovat:

  • 300 g hladké mouky
  • 200 g másla
  • 100 g cukru moučka
  • 1 vejce
  • trochu citronové kůry
  • 150 g čokolády Margot
  • 200 g másla
  • 2 lžíce cukru moučka
  • 3 lžíce rumu
  • čokoládová poleva
  • nastrouhaná Margot čokoláda

Postup přípravy:

  • Všechny čokolády Margot vložte do lednice na 30 minut.
  • Poté je nastrouhejte na jemném struhadle.
  • Do mísy nasypte mouku, cukr, máslo a citronovou kůrou.
  • Ingredience smíchejte a vypracujte těsto, které nechte alespoň 12 hodin odpočívat v lednici.
  • Připravte si vál s trochou mouky a vyválejte plát – ideálně 3 milimetry silný.
  • Dále už jenom vykrajujte kolečka, která upečte na 160 °C po dobu 10 minut.
  • Než kolečka vychladnou, připravte si náplň.
  • Máslo a cukr utřete, postupně přidávejte rum a 150 gramů nastrouhané čokolády Margot.
  • Slepujte vždy dvě kolečka k sobě pomocí náplně.
  • Nakonec je ozdobte čokoládovou polevou a zbytkem nastrouhané čokolády Margot.
dukátky s margot čokoládou
Zdroj foto: www.goodtoknow.co.uk

Vánoční muffiny z Margot čokolády

Budete potřebovat:

  • 250 g hladké mouky
  • 20 g holandského kakaa
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 150 g čokolády Margot
  • 2 kelímky zakysané smetany
  • 2 vejce
  • 90 g cukru krupice
  • 85 g másla

Postup přípravy:

  • Nejdříve si rozpusťte máslo a nechte ho vychladnout. 
  • Čokoládu Margot vložte do chladničky na 30 minut – posléze ji nastrouhejte na jemném struhadle.
  • Hladkou mouku, kakao, prášek do pečiva a jedlou sodu přesyjte přes síto a smíchejte – přidejte nastrouhanou čokoládu Margot.
  • V další míse rozšlehejte vajíčka a smíchejte je se smetanou, cukrem a vychladlým máslem. 
  • Obě směsi spojte dohromady a pořádně vymíchejte.
  • Těstem začněte plnit formy na muffiny – můžete použít i ozdobné košíčky.
  • Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů po dobu dvaceti minut.
  • Nakonec je ozdobte vánočními motivy – můžete využít zdobící pera.
dva margotkové muffinky
Zdroj foto: http://www.dinnerwithjulie.com

Všimli jste si, jak je vánoční cukroví z Margotky jednoduché?

Věříme, že jsme vám dodali inspiraci na letošní vánoční stůl – nakonec, vánoční perníčky nemusí být jedinou stálou klasikou na tácku.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.