Výborné recepty na krémy z kondenzovaného mléka na jednom místě. Inspirujte se!

Pátráte po těch nejlepších receptech na krémy ze Salka? 

Hledáte něco jednoduchého, rychlého, ale zároveň velmi chutného? 

Prozkoumejte následující postupy, které vám pomohou vytvořit ty nejlepší dobroty z kondenzovaného mléka!

Karamelový Salko krém

Karamelová hmota je známou přísadou do dortů a dezertů. Tento krém můžete použít také o Vánocích do cukroví. 

Inspirujte se jednoduchým receptem!

Ingredience

  • 2 šálky Salka
  • 3/4 šálku bílého nebo třtinového cukru
  • 1/2 kostky másla
  • volitelná dochucovadla – např. vybraná semínka z vanilkového lusku nebo lžíce kakaa
  • půl lžičky soli

Postup

  • V hrnci nebo na pánvi utřete máslo s cukrem. Vařte na mírném ohni, dokud se cukr nerozpustí v másle.
  • Poté přilijte kondenzované mléko a vše společně promíchejte.
  • Směs vařte asi 30 minut, nebo dokud nedosáhnete správné konzistence. Měla by být poměrně hustá, ale snadno roztíratelná. 
  • Po celou dobu musíte směs sledovat a poměrně často míchat. Tím zajistíte, že směs bude stejnorodá a nebude se připalovat.
  • Pokud chcete krému dodat zvláštní chuť, můžeme do něj na samém konci vaření vmíchat kakao, vanilku nebo jiné přísady.
  • Váš karamelový krém ze Salka je hotov!
Plechovka se zkaramelizovaným salkem
zdroj: haps.pl

Z karamelu můžete vytvořit nejen náplň, ale také polevu. Prozkoumejte polevy na vánoční cukroví, mezi kterými najdete i tu karamelovou.

Krém z kondenzovaného mléka a šlehačky bez másla

Hledáte recept na krém, kterým byste ozdobili svůj dezert nebo cukroví tak, aby působil vzdušně? 

Vyzkoušejte recept na nadýchaný krém, který vypadá jako zasněžená krajina. 

Ingredience

  • 300 g Salka 
  • 300 g minimálně 20% smetany
  • 1 g vanilinového cukru
  • 1 lžička koňaku

Postup

  • Šlehejte smetanu mixérem, ale opatrně, ne déle než 3 minuty – mohli byste šlehačku přešlehat a ona by nakonec nebyla nadýchaná, ale spíše tekutá. 
  • Poté, aniž byste přestali šlehat, přidejte po částech kondenzované mléko. Nakonec přisypte vanilku a přidejte brandy. Vše důkladně promíchejte.
  • Někdy se může stát, že je krém ze Salka a smetany tekutý. V takovém případě můžete situaci vylepšit máslem. Vyšlehejte 200 g másla do svěží pěny a postupně do něj, po malých dávkách, přidávejte tekutou smetanu. Výsledkem je zakysaný krém z kondenzovaného mléka a másla, který lze použít i do jakýchkoli dezertů.
Krém ze salka a šlehačky
zdroj: gotujmy.pl

Krém ze Salka a másla

Vyzkoušejte tento lahodný a snadný máslový krém s kondenzovaným mlékem, kterým můžete například ozdobit sváteční dort, koláč nebo cupcaky. 

Krém je velmi hutný, takže z něj můžete vytvořit tvary, jako jsou například květinky. Krém drží svůj tvar, i když není vychlazený. 

Ingredience

  • 200 g měkkého másla
  • 200 g slazeného kondenzovaného mléka
  • potravinářské barvivo (nepovinné)

Postup

  • Měkké máslo (ale ne příliš měkké) utřete mixérem do světlé a nadýchané pěny. Šlehejte asi 7 minut.
  • Přilijte kondenzované mléko a šlehejte ještě několik minut.
  • Během šlehání přidejte potravinářské barvivo (není to povinné). Směs má lehce nažloutlou barvu, proto, pokud byste chtěli získat bílý krém, je nutné přidat bílé potravinářské barvivo. 
  • Hotovou směs použijte na omítání a zdobení dortů, koláčů nebo cupcakes.
Salko krém z másla
zdroj: slodkiblog.pl

Krém můžete použít také jako náplň do cukroví.


Krém z kondenzovaného mléka a mascarpone

Tento lahodný a extrémně jednoduchý krém je zajímavý tím, že z něj můžete udělat dva krémy. Buďto slaďoučký vanilkový krém, nebo do něj můžete přidat kapičku brandy a dodat mu šmrnc. Recept s brandy ocení především muži nebo všichni, kteří nemají rádi až příliš sladké dobroty.

Ingredience

  • 500 gramů mascarpone
  • 400 g kondenzovaného mléka

Postup 

  • Lžící promíchejte mascarpone, postupně přidávejte kondenzované mléko a máte hotovo!
  • Krém můžete použít i na nepečené tvarohové dorty, pokud do něj přidáte trochu želatiny pro stabilitu hmoty.
Krém z kondenzovaného mléka a mascarpone
zdroj: zrobtosmacznie.pl

Rádi při vaření používáte mascarpone? Pak se podívejte také na recept na kuličky z lotus sušenek, do kterých můžete mascarpone přidat.

Tvarohový krém ze Salka

Tento recept je nejen oblíbeným u tvůrců dortů, ale také u všech, kteří milují tvaroh a jen tak si občas rádi pochutnají na sladké dobrotě. 

Postupujte podle jednoduchého návodu a ohromte své hosty něčím jedinečným!

Ingredience 

  • 300 g tvarohu
  • 150 g kondenzovaného mléka 
  • 200 ml 33% smetany

Postup

  • Potřebné množství tvarohu vložte do hluboké nádoby a ponorným mixérem a rozmixujte do hladké konzistence.
  • Otevřete plechovku kondenzovaného mléka. A postupně, doslova po lžících, přidávejte do tvarohu a nadále šlehejte ponorným mixérem do hladka.
  • V samostatné hluboké nádobě vyšlehejte, pomocí mixéru, potřebné množství smetany do nadýchané hustoty a poté ji postupně přidávejte k dříve získané směsi.
  • Důkladně promíchejte lžící nebo silikonovou stěrkou.
  • Poté, pomocí mixéru, vyšlehejte do hladka.
  • Nádobu s hotovým krémem z tvarohu, smetany a kondenzovaného mléka zakryjte potravinovou fólií, dejte do lednice, aby se zcela zchladil a stabilizoval, asi na hodinu a půl. Můžete použít dle libosti.
Sklenice s krémem z tvarohu a Salka
zdroj: taste.htgetrid.com

Pudinkový krém z kondenzovaného mléka

V případě, že milujete opravdu extra jemné krémy a zároveň máte oblibu v pudinku, můžete se nechat inspirovat receptem, který je chuťově nepřekonatelný. 

Pusťte se do přípravy! 

Ingredience

  • 1 polévková lžíce kravského mléka
  • 200 g kondenzovaného mléka
  • 50 g másla
  • 1 polévková lžíce cukru krystal
  • 2 polévkové lžíce pšeničné mouky 

Postup

  • Do mléka přidejte cukr a mouku. Důkladně prošlehejte metličkou, dokud nezmizí hrudky.
  • Mléko vložte do rendlíku, přiveďte k varu a vařte na mírném ohni, dokud nezhoustne. Během vaření mléko neustále míchejte, aby se nepřipálilo.
  • Do horké mléčné směsi nalijte kondenzované mléko a přidejte změklé máslo. Šlehejte mixérem, dokud nebude směs měkká a vzdušná.
  • Po vychladnutí je pudink z másla a kondenzovaného mléka hotový a lze jej použít na domácí dezert nebo si na něm pochutnat jen tak.
Mísa s pudinkovým krémem z kondenzovaného mléka
zdroj: taste.htgetrid.com

Milujete pudink? Pak si jej dopřejte o Vánocích v hojném množství. Prozkoumejte pudinkové vánoční cukroví!

Uvedené recepty na krémy ze Salka jsou jemné, nadýchané a chuťově naprosto ohromující. 

Pokud hledáte jednoduché krémy, kterými byste mohli vyplnit nebo ozdobit cukroví, dorty, či nějaký dezert, jsou postupy na uvedených řádcích pro vás to pravé.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X