Na našich receptech na voňavé rohlíčky s mandlemi si pochutná každý! Máme i bezlepkové varianty

Provoňte si vánoční svátky těmito recepty na mandlové rohlíčky.

Pochutnají si na nich úplně všichni, protože jsou bez lepku!

A jak toto cukroví skladovat, aby vám vydrželo čerstvé co nejdéle?

To vám prozradíme na konci článku.

Mandlové rohlíčky s vanilkou

Pro tradiční vanilkové rohlíčky se podívejte na náš web a načerpejte inspiraci!

Co budeme potřebovat

  • 210 g změklého másla
  • 200 g hladké mouky
  • 70 g krystalového cukru
  • 140 g nasekaných mandlí
  • 180 g moučkového cukru (na posypání)
  • pytlíček vanilkového cukru

Postup

  • Předehřejte troubu na 180 °C.
  • Ve velké míse smíchejte máslo a cukr.
  • Přidejte mouku a mandle a vypracujte těsto.
  • Těsto zabalte do plastové fólie a dejte alespoň na 30 minut do lednice.
  • Z těsta tvarujte rohlíčky.
  • Pečte v troubě na 180 stupňů po dobu 8-10 minut.
  • Nechte lehce vychladnout a poté je dejte do misky s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem a obalte.
Křehké rohlíčky posypané cukrem z mandlí.
Zdroj: wandercooks.com

Vanilkové rohlíčky z mandlové mouky

Bezlepkové mandlové rohlíčky jsou tradičním rakouským svátečním cukrovím. Jsou jemné, s texturou, která se rozpadá v ústech.

Co budeme potřebovat

  • 200 g mandlové mouky (nebo jiné bezlepkové mouky)
  • lžička xanthanové gumy
  • 80 g moučkového cukru
  • 80 g jemně mletých mandlí
  • ½ lžičky soli
  • 10 g vanilkového cukru
  • 135 g másla (pokojové teploty)
  • 2 velké žloutky
  • 1-2 lžíce mléka
  • 120 g moučkového cukru (k obalení)
  • 10 g vanilkového cukru (k obalení)

Postup

  • V míse smíchejte bezlepkovou mouku, moučkový cukr, mandle, vanilkový cukr a sůl.
  • Přidejte máslo nakrájené na malé kostičky a míchejte dokud se nezačne drobit.
  • Přidejte vaječné žloutky.
  • Přidejte 1-2 lžíce mléka.
  • Těsto přendejte na čistou, lehce pomoučenou kuchyňskou linku a rukama jej prohněťte, dokud nebude hladké.
  • Jakmile je těsto hladké, zabalte ho a dejte do chladničky alespoň na 2 hodiny až 5 dní.
  • Předehřejte troubu na 180 stupňů a vyložte plechy pečicím papírem.
  • Do misky prosejte moučkový cukr a vanilkový cukr.
  • Z těsta vytvarujte rohlíčky.
  • Pečte na 180 stupňů, po dobu asi 9 -10 minut.
  • Upečené sušenky vyjměte z trouby a nechte je na plechu 2 minuty vychladnout.
  • Rohlíčky dejte do mísy s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem a rovnoměrně je obalte.

Slaďte svou domácnost do posledního detailu! K tomu vám pomůžou krásné vánoční závěsy, které najdete v naší recenzi!

Božské cukroví s mandlemi a vanilkou na ozdobném talířku.
Zdroj: justsotasty.com

Mandlové cukroví s kokosem a čokoládou

Pokud máte rádi mandle v čokoládě, máte se na co těšit. A co takhle pařížské rohlíčky s polevou? Připravte si je podle našich receptů.

Co budeme potřebovat

  • 280 g másla (změkčeného)
  • 80 g cukru
  • 360 g jemně nasekaných mandlí
  • 1-1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 300 g hladké mouky
  • 60 g kakaa
  • špetka soli
  • 150 g čokolády (rozpuštěné)
  • 1 až 2 lžíce moučkového cukru
  • slazený strouhaný kokos

Postup

  • Ve velké míse vyšlehejte máslo a cukr.
  • Zašlehejte mandle a vanilku.
  • V jiné míse prošlehejte mouku, kakao a sůl, postupně zašlehejte do směsi másla a cukru.
  • Nechte v lednici zakryté odpočinout alespoň 2 hodiny.
  • Předehřejte troubu na 180 °C.
  • Vytvarujte rohlíčky, které umístěte na plech vyložený pečícím papírem.
  • Pečte 10–12 minut.
  • Polovinu mandlových rohlíčků namáčejte v rozpuštěné čokoládě a posypte kokosem.
  • Nenamočené konce poprašte cukrem.
Rohlíčky s mandlemi obalené v čokoládě.
Zdroj: halfbakedharvest.com

Jak nejlépe skladovat vánoční rohlíčky?

Rohlíčky skladujte na chladném a suchém místě, jako je například skříň nebo spíž. Teplota by měla být ideálně mezi 15-20 °C.

Umístěte je do vzduchotěsných obalů, jako jsou uzavíratelné plastové nádoby.

Pokud máte cukroví různých druhů, skladujte je odděleně, aby se předešlo přenosu vůní a chutí mezi jednotlivými druhy.

Pokud se vám rohlíčky nevejdou do jedné vrstvy, dejte mezi ně alobal nebo pečicí papír. Tím se zabrání přilepení.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X