5 jedinečných receptů na pařížské rohlíčky jako z cukrárny, kterým neodoláte

Máte slabost pro dezerty s čokoládou, šlehačkou a ořechy?

V tom případě musíte vyzkoušet naše recepty na pařížské rohlíčky.

Dokonalé spojení křehkého těsta, lahodného krému a čokoládové polevy okouzlí každého.

Menší rohlíčky mohou být dokonalým vánočním cukrovím, větší skvělým zákuskem pro nedělní návštěvu.

Ať už se rozhodnete pro jakoukoli variantu, nebudete litovat.

Pravé pařížské rohlíčky z bílků

To, zda dáte přednost rohlíčkům rovným nebo zatočeným, záleží jen na vašich osobních preferencích. Rovněž jejich velikost může být různá.

Ingredience:

Těsto

  • 300 g moučkového cukru
  • 250 g mletých vlašských ořechů
  • 4 bílky

Krém

  • 250 g másla
  • 200 g moučkového cukru
  • 100 ml mléka
  • 3 PL kakaového prášku

Poleva   

  • 100 g čokolády na vaření
  • 50 g másla

Postup:

  1. Bílky a moučkový cukr zahřejte ve vodní lázni a míchejte, dokud se cukr nerozpustí.
  2. Následně směs vyšlehejte ručním šlehačem do podoby tuhého sněhu.
  3. Nechte sníh vychladnout a následně do něj zamíchejte jemně namleté ořechy.
  4. Vzniklým těstem naplňte zdobicí sáček a na plech s pečicím papírem nastříkejte pařížské rohlíčky.
  5. Vložte do trouby předehřáté na 150°C a pečte asi 20 minut.
  6. V mezidobě si připravte pařížský krém.
  7. Cukr, mléko a kakao smíchejte nad párou a nechte vychladnout.
  8. Směs postupně vmíchejte do změklého másla a vymíchejte do krémové podoby.
  9. Vložte do zdobicího sáčku a uložte na chvíli do ledničky, s krémem se vám bude lépe pracovat.
  10. Následně pomocí zdobicího sáčku krém nastříkejte na vychladnuté těsto.
  11. Vložte rohlíčky ztuhnout do ledniček.
  12. Polevu připravte jednoduše rozpuštěním čokolády na vaření a másla.
  13. Pařížské rohlíčky na závěr v polevě namočte a poté nechte dobře ztuhnout. 
Rohlíčky s pařížským krémem připravované z bílků.
zdroj: varecha.pravda.sk

Nejtradičnějšími vánočními rohlíčky jsou samozřejmě ty s vanilkou. Inspirujte se našimi recepty na vanilkové rohlíčky v mnoha podobách.

Nejjednodušší ořechové rohlíčky s pařížským krémem

Nebojte se experimentovat, vlašské ořechy můžete nahradit lískovými či mandlemi. Rohlíčky budou ještě jemnější.

Ingredience:

Těsto

  • 300 g mletých vlašských ořechů
  • 250 g moučkového cukru
  • 2 vejce

Krém a poleva

  • 250 ml šlehačky
  • 250 másla
  • 100 g čokolády na vaření


Postup:

  1. Cukr s vejci dejte do misky a vyšlehejte do podoby pěny.
  2. Přimíchejte mleté vlašské ořechy.
  3. Plech vyložte pečicím papírem a pomocí zdobičky na něj nastříkejte pařížské rohlíčky.
  4. Plech vložte do trouby předehřáté na 120°C a sušte podobu asi 35 minut.
  5. Vychladlé rohlíčky můžete rovnou ozdobit, ale není to nutné, můžete je ozdobit i o několik dní později.
  6. Krém připravíte jednoduše tím, že v teplé smetaně ke šlehání rozmícháte čokoládu a jejich směs necháte přes noc v ledničce.
  7. Kousek čokolády si nechte na polevu.
  8. Následující den do čokoládové smetany vmíchejte změklé máslo a vyšlehejte do krému.
  9. Vzniklým krémem naplňte zdobičku a pařížské rohlíčky jím ozdobte.
  10. Rozpuštěním kousku zbylé čokolády a másla si připravte polevu, do které rohlíčky na závěr namočte.
Talířek s ořechovými rohlíčky zdobenými pařížským krémem.
zdroj: inkitchenpen.blogspot.com

Máte slabost pro čokoládu. Vyzkoušejte i naše další recepty na čokoládové cukroví.

Stříkané pařížské rohlíčky

Pro přípravu této lahůdky je potřeba cukrářský sáček nebo zdobítko. Při práci s těstem i krémem musíte pracovat rychle.

Ingredience:

Těsto

  • 300 g moučkového cukru
  • 200 g mletých vlašských ořechů
  • 50 g hladké mouky
  • 4 bílky

Krém

  • 200 g cukru krupice
  • 250 g másla
  • 50 g čokolády na vaření
  • 4 žloutky
  • 2 vejce
  • 2 PL kakaového prášku

Poleva

  • 300 g čokolády na vaření
  • 70 g másla

Postup:

  1. Nejprve v hrnci s pomocí metličky lehce vyšlehejte bílky s cukrem.
  2. Následně pokračujte ve šlehání za pomoci ručního šlehače nad parou.
  3. Když vytvoříte tuhý sníh, směs odstavte a vmíchejte mleté ořechy.
  4. Těstem na pařížské rohlíčky následně naplňte cukrářský sáček a na plech s pečicím papírem vytvořte rohlíčky.
  5. Vložte do trouby předehřáté na 140°C a sušte přibližně 25 minut dozlatova.
  6. Po upečení nechte rohlíčky zcela vychladnout, v mezidobě si připravte náplň.
  7. Na mírném ohni společně vyšlehejte žloutky, vejce, cukr a kakao.
  8. Do směsi následně přidejte rozpuštěnou čokoládu na vaření a lehce vyšlehejte.
  9. Směs nechte vychladnout a poté do ní přidejte máslo vyšlehané do krémové podoby.
  10. S pomocí cukrářského sáčku nastříkejte krém na rohlíčky a dejte ztuhnout do ledničky.
  11. Následně pařížské rohlíčky namočte v čokoládě rozpuštěné s máslem a opět nechte ztuhnout.
Stříkané rohlíčky z ořechů s čokoládou a krémem.
zdroj: dobruchut.aktuality.sk

Pokud vám chutnají pařížské rohlíčky, jistě si zamilujte i išelské dortíčky. Vyzkoušejte je s pomocí našich receptů na išelské vánoční cukroví

Škaredé rohlíčky po pařížsku

Zatímco název pařížské rohlíčky znají všichni, ne mnoho lidí ví, že se jim říká i jinak – škaredé rohlíčky. Proč? O tom můžeme jen spekulovat.   

Ingredience:

Těsto

  • 200 g moučkového cukru
  • 200 mletých vlašských ořechů
  • 30 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • špetka soli

Krém

  • 300 g másla
  • 200 g cukru krupice
  • 200 g hořké čokolády
  • 50 g kakaového prášku
  • 1 vejce
  • 3 žloutky
  • 200 g cukru krupice

Poleva

  • 200 g čokolády na vaření
  • 70 g kokosového oleje

Postup:

  1. V míse důkladně promíchejte ořechy s moukou, cukrem, solí a vejcem.
  2. Vzniklou směsí naplňte cukrářský sáček a na plech vyložený pečicím papírem vytvořte rohlíčky.
  3. Vložte do trouby předehřáté na 160°C přibližně 20 minut.
  4. Nechte vychladnout a v mezidobě si připravte krém.
  5. Žloutky a vejce vyšlehejte v mixéru.
  6. V hrnci rozpusťte vodu s cukrem a přiveďte k varu.
  7. Když směs začne houstnout, nalijte ji na rozšlehaná vejce a opatrně pokračujte ve šlehání.
  8. Vyšlehejte do podoby lehké pěny.
  9. Přidejte na kousky nakrájené máslo, rozpuštěnou čokoládu, ne horkou, a kakao.
  10. Vymíchejte do podoby hladkého krému, kterým naplňte cukrářský sáček.
  11. Ozdobte krémem upečené základy rohlíčků a nechte ztuhnout v ledničce.
  12. V mezidobě rozpusťte ve vodní lázni čokoládu s kokosovým olejem.
Zahnuté rohlíčky s čokoládovým krémem.
zdroj: kuchynalidla.sk

Recepty na pařížské rohlíčky nejsou jediné cukroví, které se plní krémem. Načerpejte další inspiraci z našich receptů na náplně nejen do cukroví.

Pařížské tyčinky

Pokud nechte tvarovat rohlíčky, můžete těsto jednoduše nastříkat do tvaru rovných tyčinek. Nejčastěji používané vlašské ořechy jsou v tomto receptu nahrazeny lískovými.

Ingredience:

Těsto

  • 300 g mletých lískových ořechů
  • 250 g moučkového cukru
  • 2 vejce

Krém

  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 200 g hořké čokolády
  • 125 g másla
  • 100 g cukru krupice
  • 50 g kakaového prášku

Poleva

  • 200 g čokolády na vaření
  • 100 g másla

Postup:

  1. Vejce s moučkovým cukrem vyšlehejte do pěny.
  2. Přidejte mleté lískové ořechy a promíchejte.
  3. Plech vyložte pečicím papírem.
  4. Pomocí zdobítka na plech nastříkejte tyčinky.
  5. Vložte do trouby předehřáté na 150°C a pečte přibližně 20 minut.
  6. Když tyčinky chladnou, vytvořte si pařížský krém.
  7. V hrnci svařte smetanu ke šlehání s cukrem a hořkou čokoládou.
  8. Nechte vychladnout a poté vyšlehejte společně se změklým máslem.
  9. S pomocí zdobítka nastříkáte krém na tyčinky a dejte vychladit do ledničky.
  10. Na závěr pařížské tyčinky ozdobte polevou připravenou z čokolády na vaření a másla.
Pařížské tyčinky z lískových ořechů s čokoládovým krémem.
zdroj: dobrotyzkuchyne.sk

Několik užitečných rad pro přípravu pařížských rohlíčků

Možná si na ně pamatujete z dětství, když jste na ně s babičkou chodili do cukrárny. Pařížské rohlíčky totiž nejsou „jen“ oblíbeným druhem vánočního pečiva, ale též jedním z nejpopulárnějších zákusků vůbec a často se s nimi setkáte i ve svatební výslužce. Za svůj název samozřejmě vděčí pařížskému krému, který je jejich důležitou součástí.

  • Rozmanitých receptů na pařížské rohlíčky existuje celá řada. Liší se nejen tím, jaké ořechy se do nich používají.

  • Klasicky se setkáte zejména s ořechy vlašskými, pokud ale dáváte přednost jemnější verzi, je lepší použít ořechy lískové nebo mandle.

  • Základní varianta těsta se skládá pouze z vajíček, celých či z bílků, mletých ořechů a moučkového cukru. Existují ale i verze doplněné o další ingredience.

  • Stejně tak se mohou odlišovat i ingredience na přípravu pařížského krému. Nejznámější je varianta ze šlehačky, čokolády a másla.

  • Nebojte se, pokud jsou základy rohlíčků po upečení tvrdé, v ledničce a s pomocí krému krásně zvláční.

  • Kromě pařížského krému, jehož součástí je i máslo, můžete rohlíčky ozdobit pouze pařížskou šlehačkou. Ta je sice krásně nadýchaná, ale zároveň též náchylnější na poškození a těsto pod ní rychleji vlhne.

  • Proč se pařížským rohlíčkům někdy říká škaredé rohlíčky? Možná to souvisí s jejich ošemetností, velmi snadno se totiž může stát, že váš výsledek nebude tak dokonalý, jak byste si představovali.

  • Důležité je nechat upečené základy na rohlíčky před ozdobením dokonale vychladnout, jinak vám na nich krém nebude držet. Stejně tak je nutné rohlíčky vychladit před nanášením polevy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

X