Vynikající recepty na vánoční trubičky z medu na jednom místě. Vyzkoušejte je všechny!

Hledáte recepty na medové trubičky, po kterých se jen “zapráší”? 

Chcete ohromit svou rodinu a přátele něčím skutečně lahodným, co pohladí chuťové pohárky? 

Vyzkoušejte následující recepty, které vás ve vašem okolí stoprocentně proslaví! 

Nejlepší trubičky z medu s vaječným koňakem

Chcete mít o Vánocích na stole něco, co nemá jen tak někdo? 

Inovujte svůj cukrovinkový repertoár a vyzkoušejte následující recept s vaječným likérem!

Ingredience (cca 35 ks)

Těsto

  • 500 g mouky
  • 10 g droždí
  • 250 g másla
  • 1 šálek 18% smetany
  • 4 žloutky
  • 3 polévkové lžíce tekutého medu
  • bílky a cukr na vymazání trubiček

Krém z vaječného koňaku

  • 350 ml mléka
  • 1 šálek vaječného likéru
  • 6 vaječných žloutků
  • 80 g cukru
  • 30 g bramborové mouky
  • 30 g pšeničné mouky
  • 200 g másla

Postup

Těsto

  • Rozehřejte si troubu na 210 stupňů. 
  • Na prkénko vysypte mouku a přidejte studené máslo rozkrájené na kostky. Míchejte, dokud se ingredience nespojí. 
  • Poté, v troše mouky, mezi prsty rozdrobte droždí a přidejte ho do směsi na prkénku. Do mouky udělejte důlek, do kterého vlijte smetanu, žloutky a med.
  • Pomocí nože směs sekejte, dokud se ingredience nespojí a těsto nebude hladké. Ke konci si můžete pomoci rukama a uhníst hladké těsto. 
  • Těsto rozdělte na několik částí. Každou část rozválejte na tenký plát (těsto během pečení vykyne) a vykrajujte z něj tenké proužky. Pokud se těsto lepí, poprašte ho další moukou.
  • Vymažte formičky na trubičky a vyvalujte na ně proužky těsta, počínaje hubenějším koncem. Těsto opatrně přitiskněte k okrajům formy, aby při pečení nevyčnívalo.
  • Poté těsto, pomocí cukrářského štětce, potřete trochou rozšlehaného bílku a namočte do cukru.
  • Na plech, vyložený pečicím papírem, položte hotové trubičky v dostatečné vzdálenosti od sebe a pečte v předehřáté troubě při 180 °C, dokud nezhnědnou.
  • Po upečení, ještě horké trubičky, vytlačte z formiček ven – začněte hubenějším koncem. Po upečení budou trubičky měkké – odpočinkem ztvrdnou.

Krém

  • Do hrnce nalijte 1 šálek mléka. Přiveďte mléko k varu, vypněte oheň a přidejte ajerkoniak. Vše dostatečně promíchejte.
  • Mezitím smíchejte žloutky s cukrem na světlou a nadýchanou vaječnou směs. Přidejte zbytek mléka (100 ml) a pšeničnou a bramborovou mouku. Míchejte, dokud se vše nespojí. 
  • Vejce vlijte do mléka s vaječným koňakem a promíchejte. Hrnec opět postavte na plyn. Od okamžiku varu vařte 1 minutu. Směs výrazně zhoustne. Často míchejte.
  • Pudinkovou směs odstavte a přikryjte potravinovou fólií tak, aby se dotýkala horní části pudinku – nevznikne vám pak ovčí kůže. Vychlaďte vaječný pudink.
  • Měkké máslo utřete mixérem do běla. Poté přidejte, po třetinách, vychladlého pudinku a průběžně míchejte. Měli byste získat krémovou směs bez hrudek.
  • Vaječný krém dejte do stříkačky s plnicí špičkou a naplňte jím trubičky. Trubičky uložte do chladničky.
  • Dobrou chuť!
Medové trubičky plněné krémem s vaječným likérem
zdroj: gotujzcukiereczkiem.pl

Připravte si vaječný likér sami doma. Prohlédněte si ty nejlepší recepty na vaječný koňak, na kterém si můžete se svými přáteli a rodinou společně pochutnat!

Medové trubičky s karamelovým krémem

Tento recept je naprosto dokonalý! 

Pokud chcete, aby bylo cukroví jemné, křupalo a navíc se vám v ústech doslova rozplynulo, jste na správné adrese. 

Pusťte se do přípravy! 

Ingredience (cca 60 ks)

Těsto

  • 500 g mouky
  • 200 g moučkového cukru
  • 3 polévkové lžíce tekutého medu
  • 1/4 čajové lžičky jedlé sody
  • 3 ks vaječných žloutků
  • 100 g margarínu

Náplň

  • 300 g cukru krystal
  • 200 ml smetanového sýru
  • 300 ml mléka
  • 1 polévková lžíce vanilkového pudinku
  • 1 polévková lžíce vanilkového cukru
  • 300 g másla
  • 200 g tmavé čokoládové polevy

Postup

Těsto

  • Ze všech ingrediencí na trubičky vypracujte hladké těsto, které zabalte do potravinářské fólie a nechte asi hodinu v chladničce. 
  • Poté těsto vyválejte na tenký plát o tloušťce asi 2 mm a vykrajujte kolečka o průměru 6 cm. Vymažte sáček na potírání máslem a vykrájená kolečka do něj zarolujte. 
  • Pečte dozlatova při teplotě 180 °C. 
  • Až trubičky zezlátnou, vyjměte je z trouby, protože by se mohly příliš vysušit a později rozpadnout.

Náplň

  • Cukr zkaramelizujte, zalejte smetanovým sýrem a míchejte dohladka, dokud se karamel nerozpustí. 
  • Směs odstavte, občas promíchejte a počkejte, dokud karamel nezhoustne. 
  • Do mléka přidejte pudink a vanilkový cukr, svařte a nechte vychladnout.
  • Máslo o pokojové teplotě utřete do pěny, přidejte vychladlý pudink a po troškách karamel. Smíchejte do hladkého krému.
  • Konce trubiček namočte do čokoládové polevy a nechte ztuhnout. Náplň dejte do zdobícího sáčku a naplňte jí připravené trubičky. 
  • Vaše medové trubičky máčené v čokoládě jsou hotovy. Můžete podávat!
Trubičky s medem a karamelovým krémem máčené v čokoládě
zdroj: najprzepis.pl

Inspirujte se recepty s polevami na vánoční cukroví! Trubičky nemusíte máčet pouze v polevě z čokolády.


Medové Ferrero Rocher trubičky s čokoládovým krémem 

Pokud toužíte po receptu na dobrotu, která z vašeho stolu opravdu rychle zmizí, je návod na tyto trubičky to pravé!

Vyzkoušejte jednoduchou medovou dobrotu, kterou ocení, nejen milovníci pralinek Ferrero Rocher.

Ingredience

Těsto

  • 200 g pšeničné mouky
  • 100 g másla (studeného)
  • 100 g 18% zakysané smetany (studené)
  • 1 polévková lžíce vanilkového nebo pravého vanilkového cukru (cca 16 g)
  • špetka soli
  • vaječný žloutek a lžíce mléka (na pomazání trubiček)
  • 3 polévkové lžíce tekutého medu

Krém

  • 250 g mascarpone (dobře vychlazené)
  • 100 g nutelly
  • 125 ml 36% smetany (dobře vychlazené)
  • 10 g kakaa
  • 30 g moučkového cukru

Posyp

  • 80 g čokolády
  • 60–70 g lískových oříšků

Postup

Těsto

  • Do mixéru dejte mouku, cukr, sůl, máslo nakrájené na kostičky a smetanu. Míchejte, dokud těsto nebude na hranici mezi mokrým pískem a stejnorodým těstem, které se dá tvarovat. Přeneste ho do mísy, přidejte med a velmi rychle prohněťte a vytvarujte do kuličky. Zabalte ho do potravinářské fólie a dejte na 60 minut do chladničky.
  • Předehřejte troubu na 200 °C, vyložte plech pečícím papírem. Formy na trubičky vymažte máslem.
  • Na pomoučeném válu rozválejte těsto (asi 1–1,5 mm silné) a vykrájejte z něj dlouhé proužky, široké 1,5 cm.
  • Těsto rozválejte do formiček v mírném sklonu tak, aby se překrývaly. Vyválené trubičky položte na připravený plech a potřete je rozšlehaným žloutkem s mlékem.
  • Trubičky pečte 15–20 minut dozlatova. 
  • Po vyjmutí z trouby je nechte 15 minut odležet, než je vyjmete. Upečené trubičky nechte vychladnout na mřížce.

Posyp

  • Zatímco trubičky chladnou, připravte si posyp. 
  • Ořechy nasekejte a dejte stranou na talíř.
  • Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni.
  • Jakmile budou trubičky vychlazené, můžete jejich konce začít namáčet do čokolády a obalovat je v oříšcích. 
  • Než čokoláda na okrajích ztuhne (trubičky můžete dát na 15 minut do lednice), připravte si krém.

Krém

  • Sýr mascarpone a nutellu vložte do mísy a stěrkou (ne mixérem) důkladně a jemně promíchejte.
  • V míse smíchejte prosáté kakao a moučkový cukr, přilijte krém a promíchejte. Vše šlehejte mixérem se šlehacím nástavcem po dobu jedné minuty, dokud nevznikne hustý, lehce nadýchaný krém.
  • Šlehačku opatrně vmíchejte stěrkou do mascarpone a nutelly.
  • Krémem naplňte stěrku nebo cukrářský rukáv se špičkou, poté krémem naplňte trubičky.
  • Máte hotovo!
Trubičky Ferrero Roche s medem
zdroj: chocololo.pl

Vyzkoušejte také skvělé recepty na štafetky, které chutnají jednoduše báječně!

Plněné vánoční trubičky z medového těsta

Milujete med a myslíte si, že by neměl chybět na vašem vánočním stole? 

Pak se inspirujte následujícím jednoduchým receptem!

Ingredience

Těsto

  • 400 g pšeničné mouky
  • 2 vejce
  • 150 g medu
  • 150 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 1/2 čajové lžičky jedlé sody
  • 3–4 polévkové lžíce husté 36% smetany 

Krém

  • 1 vejce
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžíce cukru s vanilkou
  • 100 g másla
  • 1/2 šálku karamelizovaných slunečnicových semínek
  • 100 g hořké čokolády
  • citronová šťáva

Postup

Těsto

  • Smíchejte mouku s krupicovým cukrem a jedlou sodou, nakrájejte máslo. Přidejte tekutý med, vejce, smetanu a vypracujte těsto.
  • Poté těsto rozválejte a nakrájejte na 2 cm dlouhé proužky.
  • Každý proužek těsta zabalte do trubičky, obalte třtinovým cukrem, položte na plech a vložte do předehřáté trouby. Pečte asi 15 minut při 180 stupních.

Krém

  • Vejce spařte cukrem a vanilkovým cukrem do běla. Poté vyjměte z páry a šlehejte, dokud nevychladne. 
  • Máslo utřete do nadýchané pěny a postupně, po lžících, přidávejte vaječnou směs. Podle chuti dochuťte citronovou šťávou. 
  • Směs rozdělte na 2 části, jednu nechejte světlou, do druhé přidejte slunečnicová semínka a polovinu čokolády, rozpuštěné ve vodní lázni. 
  • Směsi dávejte zvlášť do cukrářských rukávů a plňte jimi vychladlé trubičky. 
  • Nahoře ozdobte zbylou tekutou čokoládou.
Trubičky z medového těsta plněné krémem a zdobené čokoládou
zdroj: najlepszewkuchni.pl

Nevíte si s trubičkami rady? Podívejte se na jednoduchý video návod!

Medové trubičky 2: Známé křehké cukroví plněné likérovým krémem.

Recepty na medové trubičky jsou oblíbené nejen u nás v Česku, ale také v zahraničí. 

Inspirujte se nejrůznějšími recepty a přineste o letošních Vánocích na svůj stůl něco skutečně famózního, po čem se jen “zapráší”. 

Užijte si spoustu zábavy při pečení!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X