5 jedinečných receptů na pařížské rohlíčky jako z cukrárny, kterým neodoláte

Máte slabost pro dezerty s čokoládou, šlehačkou a ořechy?

V tom případě musíte vyzkoušet naše recepty na pařížské rohlíčky.

Dokonalé spojení křehkého těsta, lahodného krému a čokoládové polevy okouzlí každého.

Menší rohlíčky mohou být dokonalým vánočním cukrovím, větší skvělým zákuskem pro nedělní návštěvu.

Ať už se rozhodnete pro jakoukoli variantu, nebudete litovat.

Pravé pařížské rohlíčky z bílků

To, zda dáte přednost rohlíčkům rovným nebo zatočeným, záleží jen na vašich osobních preferencích. Rovněž jejich velikost může být různá.

Ingredience:

Těsto

  • 300 g moučkového cukru
  • 250 g mletých vlašských ořechů
  • 4 bílky

Krém

  • 250 g másla
  • 200 g moučkového cukru
  • 100 ml mléka
  • 3 PL kakaového prášku

Poleva   

  • 100 g čokolády na vaření
  • 50 g másla

Postup:

  1. Bílky a moučkový cukr zahřejte ve vodní lázni a míchejte, dokud se cukr nerozpustí.
  2. Následně směs vyšlehejte ručním šlehačem do podoby tuhého sněhu.
  3. Nechte sníh vychladnout a následně do něj zamíchejte jemně namleté ořechy.
  4. Vzniklým těstem naplňte zdobicí sáček a na plech s pečicím papírem nastříkejte pařížské rohlíčky.
  5. Vložte do trouby předehřáté na 150°C a pečte asi 20 minut.
  6. V mezidobě si připravte pařížský krém.
  7. Cukr, mléko a kakao smíchejte nad párou a nechte vychladnout.
  8. Směs postupně vmíchejte do změklého másla a vymíchejte do krémové podoby.
  9. Vložte do zdobicího sáčku a uložte na chvíli do ledničky, s krémem se vám bude lépe pracovat.
  10. Následně pomocí zdobicího sáčku krém nastříkejte na vychladnuté těsto.
  11. Vložte rohlíčky ztuhnout do ledniček.
  12. Polevu připravte jednoduše rozpuštěním čokolády na vaření a másla.
  13. Pařížské rohlíčky na závěr v polevě namočte a poté nechte dobře ztuhnout. 
Rohlíčky s pařížským krémem připravované z bílků.
zdroj: varecha.pravda.sk

Nejtradičnějšími vánočními rohlíčky jsou samozřejmě ty s vanilkou. Inspirujte se našimi recepty na vanilkové rohlíčky v mnoha podobách.

Nejjednodušší ořechové rohlíčky s pařížským krémem

Nebojte se experimentovat, vlašské ořechy můžete nahradit lískovými či mandlemi. Rohlíčky budou ještě jemnější.

Ingredience:

Těsto

  • 300 g mletých vlašských ořechů
  • 250 g moučkového cukru
  • 2 vejce

Krém a poleva

  • 250 ml šlehačky
  • 250 másla
  • 100 g čokolády na vaření


Postup:

  1. Cukr s vejci dejte do misky a vyšlehejte do podoby pěny.
  2. Přimíchejte mleté vlašské ořechy.
  3. Plech vyložte pečicím papírem a pomocí zdobičky na něj nastříkejte pařížské rohlíčky.
  4. Plech vložte do trouby předehřáté na 120°C a sušte podobu asi 35 minut.
  5. Vychladlé rohlíčky můžete rovnou ozdobit, ale není to nutné, můžete je ozdobit i o několik dní později.
  6. Krém připravíte jednoduše tím, že v teplé smetaně ke šlehání rozmícháte čokoládu a jejich směs necháte přes noc v ledničce.
  7. Kousek čokolády si nechte na polevu.
  8. Následující den do čokoládové smetany vmíchejte změklé máslo a vyšlehejte do krému.
  9. Vzniklým krémem naplňte zdobičku a pařížské rohlíčky jím ozdobte.
  10. Rozpuštěním kousku zbylé čokolády a másla si připravte polevu, do které rohlíčky na závěr namočte.
Talířek s ořechovými rohlíčky zdobenými pařížským krémem.
zdroj: inkitchenpen.blogspot.com

Máte slabost pro čokoládu. Vyzkoušejte i naše další recepty na čokoládové cukroví.


Stříkané pařížské rohlíčky

Pro přípravu této lahůdky je potřeba cukrářský sáček nebo zdobítko. Při práci s těstem i krémem musíte pracovat rychle.

Ingredience:

Těsto

  • 300 g moučkového cukru
  • 200 g mletých vlašských ořechů
  • 50 g hladké mouky
  • 4 bílky

Krém

  • 200 g cukru krupice
  • 250 g másla
  • 50 g čokolády na vaření
  • 4 žloutky
  • 2 vejce
  • 2 PL kakaového prášku

Poleva

  • 300 g čokolády na vaření
  • 70 g másla

Postup:

  1. Nejprve v hrnci s pomocí metličky lehce vyšlehejte bílky s cukrem.
  2. Následně pokračujte ve šlehání za pomoci ručního šlehače nad parou.
  3. Když vytvoříte tuhý sníh, směs odstavte a vmíchejte mleté ořechy.
  4. Těstem na pařížské rohlíčky následně naplňte cukrářský sáček a na plech s pečicím papírem vytvořte rohlíčky.
  5. Vložte do trouby předehřáté na 140°C a sušte přibližně 25 minut dozlatova.
  6. Po upečení nechte rohlíčky zcela vychladnout, v mezidobě si připravte náplň.
  7. Na mírném ohni společně vyšlehejte žloutky, vejce, cukr a kakao.
  8. Do směsi následně přidejte rozpuštěnou čokoládu na vaření a lehce vyšlehejte.
  9. Směs nechte vychladnout a poté do ní přidejte máslo vyšlehané do krémové podoby.
  10. S pomocí cukrářského sáčku nastříkejte krém na rohlíčky a dejte ztuhnout do ledničky.
  11. Následně pařížské rohlíčky namočte v čokoládě rozpuštěné s máslem a opět nechte ztuhnout.
Stříkané rohlíčky z ořechů s čokoládou a krémem.
zdroj: dobruchut.aktuality.sk

Pokud vám chutnají pařížské rohlíčky, jistě si zamilujte i išelské dortíčky. Vyzkoušejte je s pomocí našich receptů na išelské vánoční cukroví

Škaredé rohlíčky po pařížsku

Zatímco název pařížské rohlíčky znají všichni, ne mnoho lidí ví, že se jim říká i jinak – škaredé rohlíčky. Proč? O tom můžeme jen spekulovat.   

Ingredience:

Těsto

  • 200 g moučkového cukru
  • 200 mletých vlašských ořechů
  • 30 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • špetka soli

Krém

  • 300 g másla
  • 200 g cukru krupice
  • 200 g hořké čokolády
  • 50 g kakaového prášku
  • 1 vejce
  • 3 žloutky
  • 200 g cukru krupice

Poleva

  • 200 g čokolády na vaření
  • 70 g kokosového oleje

Postup:

  1. V míse důkladně promíchejte ořechy s moukou, cukrem, solí a vejcem.
  2. Vzniklou směsí naplňte cukrářský sáček a na plech vyložený pečicím papírem vytvořte rohlíčky.
  3. Vložte do trouby předehřáté na 160°C přibližně 20 minut.
  4. Nechte vychladnout a v mezidobě si připravte krém.
  5. Žloutky a vejce vyšlehejte v mixéru.
  6. V hrnci rozpusťte vodu s cukrem a přiveďte k varu.
  7. Když směs začne houstnout, nalijte ji na rozšlehaná vejce a opatrně pokračujte ve šlehání.
  8. Vyšlehejte do podoby lehké pěny.
  9. Přidejte na kousky nakrájené máslo, rozpuštěnou čokoládu, ne horkou, a kakao.
  10. Vymíchejte do podoby hladkého krému, kterým naplňte cukrářský sáček.
  11. Ozdobte krémem upečené základy rohlíčků a nechte ztuhnout v ledničce.
  12. V mezidobě rozpusťte ve vodní lázni čokoládu s kokosovým olejem.
Zahnuté rohlíčky s čokoládovým krémem.
zdroj: kuchynalidla.sk

Recepty na pařížské rohlíčky nejsou jediné cukroví, které se plní krémem. Načerpejte další inspiraci z našich receptů na náplně nejen do cukroví.

Pařížské tyčinky

Pokud nechte tvarovat rohlíčky, můžete těsto jednoduše nastříkat do tvaru rovných tyčinek. Nejčastěji používané vlašské ořechy jsou v tomto receptu nahrazeny lískovými.

Ingredience:

Těsto

  • 300 g mletých lískových ořechů
  • 250 g moučkového cukru
  • 2 vejce

Krém

  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 200 g hořké čokolády
  • 125 g másla
  • 100 g cukru krupice
  • 50 g kakaového prášku

Poleva

  • 200 g čokolády na vaření
  • 100 g másla

Postup:

  1. Vejce s moučkovým cukrem vyšlehejte do pěny.
  2. Přidejte mleté lískové ořechy a promíchejte.
  3. Plech vyložte pečicím papírem.
  4. Pomocí zdobítka na plech nastříkejte tyčinky.
  5. Vložte do trouby předehřáté na 150°C a pečte přibližně 20 minut.
  6. Když tyčinky chladnou, vytvořte si pařížský krém.
  7. V hrnci svařte smetanu ke šlehání s cukrem a hořkou čokoládou.
  8. Nechte vychladnout a poté vyšlehejte společně se změklým máslem.
  9. S pomocí zdobítka nastříkáte krém na tyčinky a dejte vychladit do ledničky.
  10. Na závěr pařížské tyčinky ozdobte polevou připravenou z čokolády na vaření a másla.
Pařížské tyčinky z lískových ořechů s čokoládovým krémem.
zdroj: dobrotyzkuchyne.sk

Několik užitečných rad pro přípravu pařížských rohlíčků

Možná si na ně pamatujete z dětství, když jste na ně s babičkou chodili do cukrárny. Pařížské rohlíčky totiž nejsou „jen“ oblíbeným druhem vánočního pečiva, ale též jedním z nejpopulárnějších zákusků vůbec a často se s nimi setkáte i ve svatební výslužce. Za svůj název samozřejmě vděčí pařížskému krému, který je jejich důležitou součástí.

  • Rozmanitých receptů na pařížské rohlíčky existuje celá řada. Liší se nejen tím, jaké ořechy se do nich používají.

  • Klasicky se setkáte zejména s ořechy vlašskými, pokud ale dáváte přednost jemnější verzi, je lepší použít ořechy lískové nebo mandle.

  • Základní varianta těsta se skládá pouze z vajíček, celých či z bílků, mletých ořechů a moučkového cukru. Existují ale i verze doplněné o další ingredience.

  • Stejně tak se mohou odlišovat i ingredience na přípravu pařížského krému. Nejznámější je varianta ze šlehačky, čokolády a másla.

  • Nebojte se, pokud jsou základy rohlíčků po upečení tvrdé, v ledničce a s pomocí krému krásně zvláční.

  • Kromě pařížského krému, jehož součástí je i máslo, můžete rohlíčky ozdobit pouze pařížskou šlehačkou. Ta je sice krásně nadýchaná, ale zároveň též náchylnější na poškození a těsto pod ní rychleji vlhne.

  • Proč se pařížským rohlíčkům někdy říká škaredé rohlíčky? Možná to souvisí s jejich ošemetností, velmi snadno se totiž může stát, že váš výsledek nebude tak dokonalý, jak byste si představovali.

  • Důležité je nechat upečené základy na rohlíčky před ozdobením dokonale vychladnout, jinak vám na nich krém nebude držet. Stejně tak je nutné rohlíčky vychladit před nanášením polevy.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X