Vynikající recepty na kanapky plné inspirace vám přinášíme my! Vychutnejte si je třeba na Silvestra s přáteli

Ať už si chcete připravit kanapky nebo jednohubky, vždy byste měli mít po ruce skvělé recepty!

Ty naše jsou zábavné, inovativní a plné chutí, které hrají dohromady.

A pokud nevíte, co tyto malé dobroty jsou zač, a jaké pomazánky na ně použít nebo je ozdobit?

To vše vám prozradíme na konci článku.

Kanapky s uzeným lososem

Hledáte-li pohoštění, které zaručeně potěší vaší návštěvu, připravte tento předkrm s uzeným lososem. Tento jednoduchý pokrm se jistě stane oblíbeným, protože se rychle připravuje a je ze snadno dostupných surovin. A pokud milujete ryby, není nic lepšího než si podle nás připravit voňavou rybí polévku.

Co budeme potřebovat

Na základ

  • 12 plátků bílého nebo celozrnného toastového chleba (nakrájený na tenké plátky)
  • 60 ml olivového oleje

Na omáčku

  • 60 ml majonézy
  • 60 ml zakysané smetany
  • 1 ½ lžičky křenu
  • 1 lžíce čerstvého kopru
  • černý pepř

Na lososa

  • 150 g uzeného lososa
  • 2 lžičky baby kapary

Postup

  • Předehřejte troubu na 180 stupňů.
  • Odstraňte kůrky z toastového chleba.
  • Pomocí válečku rozválejte každý krajíc chleba tak, aby byl co nejtenčí.
  • Pomocí kulatého vykrajovátka na cukroví vykrájejte z každého plátku 2 kolečka.
  • Kolečka chleba potřete z obou stran olivovým olejem nebo postříkejte z každé strany olivovým olejem.
  • Pečte 12–15 minut.
  • Smíchejte majonézu, zakysanou smetanu, připravený křen, kopr a černý pepř v malé misce.
  • Plátky uzeného lososa nakrájejte na tenké proužky.
  • Na toastový chléb dejte plátek lososa a na něj přidejte omáčku a pár kaparů.

Pokud si tento předkrm chcete udělat ještě o něco svátečnější, můžete na vykrajování tvarů z toastového chleba použít vánoční vykrajovátka. Jaké jsou ty nejlepší, jsme pro vás zjistili v naší recenzi.

Kousky celozrnného chleba s kousky uzeného lososa a kopru.
Zdroj: nibbleanddine.com

Kanapky z halloumi sýra

Tato dobrota může být podávána s oblíbeným dipem dle vašeho výběru nebo samostatně. Připravte si i další pohoštění, jako jsou tyto kuličky ze sýra.

Co budeme potřebovat

  • 2 x 225 g bloky halloumi
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička uzené papriky
  • 1 vejce
  • 60 g panko strouhanky
  • 500 ml rostlinného oleje
  • Dipy k podávání (nebo zkuste zkombinovat 1 polévkovou lžíci Harissy v kombinaci s 6 lžícemi jogurtu, lžičkou citronové šťávy a čerstvé bazalky)

Postup

  • Nakrájejte dva bloky halloumi na tyčinky, každou zhruba o velikosti hranolku.
  • Smíchejte mouku a papriku, do druhého talíře rozklepněte vejce a na poslední talíř vysypte panko strouhanku.
  • Halloumi tyčinky obalte v trojobalu.
  • Tyčinky opékejte dozlatova.
  • Umístěte na velký talíř a podávejte spolu s dipy dle vašeho výběru.
Sýrové hranolky obalené ve strouhance a osmažené do zlatova.
Zdroj: ahedgehoginthekitchen.com

Bruschetta s Roquefortem a broskví

Tento recept na luxusní kanapky s modrým sýrem a sladkým ovocem vám očarují chuťové buňky. Pro další inspiraci na jednohubky s modrým sýrem se podívejte na náš web!

Co budeme potřebovat

  • 2 broskve
  • Francouzská bageta
  • 1 balíček sýra Roquefort

Postup

  • V hlubokém hrnci dejte vařit trochu vody a vedle ní postavte misku se studenou vodou.
  • Každou broskev napíchněte na vidličku, ponořte ji do vroucí vody a počítejte do deseti, poté ji na pět sekund ponořte do studené vody a poté oloupejte.
  • Bagetu nakrájejte a na každý kousek natřete trochu modrého sýra, nakrájejte broskve na měsíčky a pečlivě upravte na namazanou bagetu.
Opečené houstičky s broskví a sýrem.
Zdroj: yestoyolks.com

Moderní kanapky wellington

Tyto malé předkrmy s hovězím masem wellington jsou tak chutné, že zaručeně ohromí vaše hosty. Z křehkého těsta vznikají úžasné dobroty, proto by vám neměly uniknout ani tyto jednohubky s listovým těstem.

Co budeme potřebovat

  • 500g balení listového těsta
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 1 šalotka (nakrájená nadrobno)
  • 150 g žampionů (nakrájených nadrobno)
  • Malý svazek tymiánu
  • 4 lžíce bílého vína
  • 150 g hovězího masa (nakrájeného na kostky)
  • Křenová omáčka nebo hořčice

Postup

  • Předehřejte troubu na 200ºC.
  • Vyválejte listové těsto.
  • Drážkovaným vykrajovátkem vykrájejte sudý počet koleček.
  • Vezměte polovinu koleček a vykrojte doprostřed menší kolečko pomocí kulatého vykrajovátka.
  • Kolečka sestavte, aby na spodu bylo nevykrojené kolečko a vytvořila se mistička.
  • Pečte je v troubě 15 minut, dokud nebudou zlatohnědé a křupavé.
  • Mezitím si rozehřejte 1 lžičku oleje ve velké pánvi a 10 minut jemně opékejte šalotku, žampiony a tymián, dokud nezměknou.
  • Zalijte vínem a vařte, dokud se tekutina neodpaří. Dochuťte solí a pepřem.
  • Zbylý olej rozehřejte na pánvi na vysokou teplotu.
  • Smažte kostky hovězího masa ze všech stran do hněda, celkem asi 1-2 minuty.
  • Lžící rovnoměrně přidejte houbovou směs do mističek a na každou položte kostku hovězího masa.
  • Podávejte s malým kopečkem křenu nebo anglické hořčice.

Kanapky můžete servírovat, jako předkrm nebo jako závěrečné pohoštění vydařeného svátečního večera. Hlavním chodem by ovšem vždy mělo být něco speciálního, pochutnejte si na speciální vánoční šunce, po které se všichni budou oblizovat!

Listové košíčky s kostičkou měkkého masa a houbami.
Zdroj: saltedsugaredspiced.blogspot.com

Francouzské tartine s čili a fíky

Přemýšlíte, co se za tímto receptem na slavnostní kanapky skrývá? Nemusíte se bát, tato sladko-slaná varianta vás naprosto odzbrojí, a to po jediném kousnutí! Pokud ale toužíte po více tradičním pokrmu, který vašim hostům servírovat, připravte jim našeho smaženého kapra! Ten nezklame.

Co budeme potřebovat

  • 1 lžíce olivového oleje
  • bageta (nakrájená na tenké plátky)
  • 65 g smetanového sýra
  • 80 g měkkého kozího sýra
  • 1 lžíce chilli marmelády (chutney)
  • 2 fíky (nakrájený nebo fíkové chutney)
  • med

Postup

  • Troubu rozehřejte na 200°C.
  • Plátky bagety dejte na plech, pokapejte olejem a okořeňte.
  • Pečte 10 minut, dokud nebudou zlaté a křupavé.
  • Smíchejte smetanový sýr, kozí sýr a chilli marmeládu a okořeňte.
  • Směs rozetřete na bagetu a navrch dejte plátek fíku nebo kapku fíkového chutney.
  • Pokapejte medem.
Talíř plný malých předkrmů s čerstvými fíky.
Zdroj: deliciousmagazine.co.uk

Co to jsou kanapky?

Kanapky jsou vynikajícím způsobem, jak hostům nabídnout malé pohoštění na různých společenských událostech. Velikost kanapek je obvykle menší než u běžné jednohubky a nebo u chlebíčků, což z nich dělá ideální volbu pro malý snack, jako součást předkrmů, na rauty a oslavy.

Pokud připravujete kanapky, můžete si vybrat různé druhy pomazánek, jako je tuňáková, lososová, avokádová, pikantní sýrová nebo hummus. Pro ozdobení kanapek můžete k dekoraci použít plátky okurek, cherry rajčátka, čerstvé bylinky, olivy, kaviár, salsu nebo jalapeňos. Takto se nejen zlepší jejich chuť, ale také budou vypadat lákavě na pohled.

Kanapky jsou skvělým způsobem, jak udělat dojem na vaše hosty a zároveň jim nabídnou malé, ale lahodné pohoštění. Možností je nekonečno, proto se nebojte upustit uzdu své fantazii a experimentujte s chutěmi.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X