Vynikající recepty na kokosové kuličky Rafaelo, které zvládne každý. Načerpejte inspiraci!

Kokos se používá při pečení i zdobení mnoha druhů vánočního cukroví.

Klasickým příkladem jsou nepečené kokosové kouličky s mandlí uprostřed.

Inspirujte se našimi jedinečnými recepty na Rafaelo kuličky!

Jsou rychlé, snadné a chutnější než originál.

Která varianta se stane vaší nejoblíbenější?

Nepečené kokosové kuličky Raffaello

Kdo by neznal proslulé bonbony s lahodným krémem a mandlí zdobené strouhaným kokosem. Vyrobte si jejich vlastní domácí verzi!

Ingredience:

  • 150 g bílé čokolády
  • 180 g vanilkových oplatek
  • 120 ml smetany ke šlehání
  • 80 g loupaných mandlí
  • strouhaný kokos na obalení

Postup:

  1. Smetanu nalijte do malého hrnce a na mírném ohni ji lehce zahřejte.
  2. Přidejte na kousky nalámanou bílou čokoládu.
  3. Za stálého míchání čokoládu rozpusťte, abyste získali hladký krém.
  4. Odstavte a nechte nejprve vychladnout při pokojové teplotě a poté vložte na alespoň 4 hodiny, ale lépe přes noc, do ledničky.
  5. Po uplynutí potřebné doby rozmixujte vanilkové oplatky a smíchejte je s bílou čokoládovou směsí.
  6. Pomocí lžíce odebírejte kousky směsi a do jejího středu vložte oloupanou mandli.
  7. Rukama vytvarujte do tvaru kuličky.
  8. Stejným způsobem postupujte, dokud nezpracujete veškeré těsto.
  9. Každou Rafaelo kuličku nakonec obalte ve strouhaném kokosu a vložte do papírových košíčků.
  10. Skladujte v chladu.
Kokosové kuličky s mandlí v papírových košíčcích.
zdroj: ricettedalmondo.it

Kokos můžete při vánočním pečení použít jen v receptech na Rafaelo kuličky, ale také při přípravě nepečeného cukroví šohajky. Inspirujte se!

Rychlé Rafaelo kuličky ze Salka

Hledáte co nejjednodušší a nejrychlejší recept na tuto kokosovou delikatesu? Na tuto variantu budete potřebovat pouze tři ingredience!

Ingredience:

  • 1 plechovka kondenzovaného mléka Salko (cca 400 g)
  • 200 g strouhaného kokosu
  • 100 g loupaných mandlí

Postup:

  1. Do misky nasypejte strouhaný kokos a přilijte Salko.
  2. Důkladně promíchejte.
  3. Misku překryjte potravinovou fólií a vložte na 2 hodiny do ledničky.
  4. Pomocí lžíce odebírejte kokosové těsto.
  5. Do jeho středu vmáčkněte jednu mandli a v dlaních vytvarujte kuličku.
  6. Kuličku následně obalte v malém množství strouhaného kokosu.

Takto připravené Rafaelo kuličky vložte do vzduchotěsné nádoby a skladujte v ledničce.

Vánoční kuličky obalované v kokosu.
zdroj: happyfoodstube.com

Bounty kuličky aneb Rafaelo s čokoládovou polevou

Vizuálně i chuťově velmi zajímavé cukroví, které zachutná nejen vám, ale i vaší návštěvě.

Ingredience:

  • 200 g strouhaného kokosu
  • 150 g kondenzovaného mléka
  • 5 PL  kokosového mléka
  • 100 g neloupaných mandlí

Poleva

  • 150 g hořké čokolády
  • 1 PL kokosového oleje
  • strouhaný kokos na posypání (volitelné)

Postup:

  1. Mandle spařte vroucí vodou a následně oloupejte.
  2. Strouhaný kokos a kondenzované mléko vložte do kuchyňského robotu.
  3. Mixujte, dokud se nespojí.
  4. Přidejte kokosové mléko a znovu mixujte.
  5. Naberte přibližně jednu polévkovou lžíci směsi a doprostřed vložte mandli.
  6. V dlaních vyválejte do tvaru kuličky.
  7. Rafaelo kuličky odkládejte na plech s pečicím papírem.
  8. Vložte na přibližně 30 minut do ledničky.
  9. V mezidobě si připravte čokoládovou polevu.
  10. Hořkou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a přidejte kokosový olej.
  11. Důkladně promíchejte a kokosové kuličky jednu po druhé namáčejte do čokolády.
  12. Položte je na talíř a posypte strouhaným kokosem.
  13.  Dejte ztuhnout do ledničky.
Kokosové kuličky v čokoládě.
zdroj: gatheringdreams.com

Kromě receptů na Rafaelo kuličky můžete pro slavnostní příležitosti vyzkoušet i naše originální recepty na kokosové rohlíčky.

Lahodné kouličky s kokosem a brusinkami

Kokos skvěle chutná nejen ve spojení s mandlemi, ale také dalšími ingrediencemi, například s brusinkami. Inspirujte se pomocí tohoto originálního receptu. 

Ingredience:

  • 1 šálek sušených brusinek
  • 1 šálek strouhaného kokosu
  • 1 šálek blanšírovaných mandlí
  • 2 PL kokosového oleje
  • 1 PL javorového sirupu
  • šťáva a kůra z jednoho citronu
  • strouhaný kokos na obalení

Postup:

  1. Vložte brusinky do kuchyňského robotu a rozmixujte.
  2. Přidejte mandle a pulzujte, dokud nebude vše nasekané nadrobno.
  3. Následně přidejte rovněž strouhaný kokos, kokosový olej, javorový sirup a citronovou šťávu a kůru.
  4. Pomocí pulzního tlačítka zpracovávejte, dokud se směs nespojí.
  5. Lžičkou nabírejte vzniklou směs a vytvarujte ji do podoby kuliček.
  6. Každou kuličku obalte ve strouhaném kokosu.
  7. Hotové Rafaelo kuličky dejte alespoň na 2 hodiny vychladit do ledničky.
Zdravé kuličky z kokosu a brusinek.
zdroj: runningonrealfood.com

Kuličky z kokosu a čokolády ve stylu Rafaelo

Kokosové kuličky nemusejí být jen bílé. Vyzkoušejte je i v této netradiční tmavé variantě. Uvidíte, že si ji oblíbíte.

Ingredience:

  • 180 g vanilkových oplatek (vafle s vanilkovým krémem)
  • 200 g hořké čokolády
  • 100 g neloupaných přírodních mandlí
  • kokosová mouka
  • strouhaný kokos na obalení

Postup:

  1. Vanilkové oplatky rozmixujte v kuchyňském robotu.
  2. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni.
  3. Rozmělněné oplatky smíchejte s rozpuštěnou čokoládou a důkladně promíchejte.
  4. Pokud je směs příliš řídká, přidejte malé množství kokosové mouky.
  5. Směs vložte na přibližně 30 minut do ledničky.
  6. V mezidobě spařte vroucí vodou mandle a oloupejte je.
  7. Následně vyjměte směs z ledničky a lžičkou kousek odeberte.
  8. Ruce si lehce pomoučněte v kokosové mouce, aby se vám kuličky lépe tvarovaly.
  9. Do směsi vložte mandli a vyválejte v dlaních kuličku.
  10. Na závěr kokosovou kuličku obalte ve strouhaném kokosu.

Rafaelo kuličky skladujte ve vzduchotěsné nádobě v ledničce nebo v mrazáku.

Čokoládovo-kokosové vánoční cukroví v podobě kuliček.
zdroj: lacucinadibacco.it

Jak udělat Rafaelo kuličky?

Receptů na Rafaelo kuličky existuje velmi mnoho. Základní ingrediencí všech je strouhaný kokos. Ten se následně kombinuje s dalšími ingrediencemi, ať již v podobě kondenzovaného mléka či rozdrobených vanilkových oplatek.

Aby se vám s vzniklou hmotou dobře pracovalo, je nutné ji nechat před tvořením kuliček důkladně vychladnout v ledničce. Pokud nechcete či nemůžete čekat, vyplatí se posypat si ruce strouhaným kokosem nebo kokosovou moukou, aby se na ně směs tolik nelepila.

Do středu kuliček můžete kromě mandle vložit též lískový oříšek. Základní hmotu lze samozřejmě obohatit i dalšími ingrediencemi, například oříšky, sušeným ovocem či semínky. Z takovýchto kuliček se rázem stane zdravé vánoční cukroví.

Jak dlouho kokosové kuličky vydrží?

Výhodou receptů na Rafaelo kuličky je podobně jako u většiny druhů nepečeného cukroví to, že je lze připravovat až na poslední chvíli, nemusí se totiž nechat odležet. Pokud budete kuličky skladovat ve vzduchotěsné nádobě v ledničce, bez problémů vám vydrží týden až deset dní. V případě, že si na nich chcete pochutnávat déle, je vhodnější skladování v mrazáku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

X